Nuolaidas siūlo periodiškai

NT bendrovės „Hanner“ atstovas ryšiams su visuomene Tadas Vasiliauskas patikino, kad butai nėra greitojo vartojimo prekės, todėl čia galioja šiek tiek kitokie principai. Anot jo, vien tik nuolaidos ar akcijos nėra esminis kriterijus butų pirkėjams.

„Reikėtų pabrėžti, kad buto pirkimas dažnu atveju yra vienas atsakingiausių asmeninių finansinių sprendimų gyvenime, kuris tiesiogiai darys įtaką žmogaus ar šeimos gyvenimo komfortui ilgą laiką. Būtent todėl sprendimas turėtų apimti platesnį spektrą argumentų, ne tik akciją. Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į patikimą produktą ir tada jau vertinti siūlomas akcijas ar kitokias papildomas vertes.

Nors į kiekvieną klientą ir poreikius žiūrime labai lanksčiai, visada pritaikome atsiskaitymo sąlygas pagal konkrečius poreikius, tačiau tikrai neprekiaujame vien tik nuolaidomis, o vadovaujamės esminiu siekiu pirmiausia sukurti produktą, kurio ilgalaikė vertė būtų geriausia rinkoje. Tokia strategija pasiteisina ir kai kuriuos savo projektus išparduodame dar prieš pabaigiant visus statybų darbus“, – komentavo T. Vasiliauskas.

Pasak jo, šiuo metu plėtojamuose gyvenamuosiuose projektuose sostinėje pirkėjai periodiškai gali surasti papildomos vertės akcijų – nuo dovanojamų sandėliukų, nemokamų automobilių stovėjimo vietų iki buitinės ar laisvalaikio technikos rinkinių, kuriuos gali pasirinkti butus įsigiję naujakuriai.

T. Vasiliauskas taip pat atkreipia dėmesį, kad šventinis laikotarpis turi tam tikrą išskirtinumą NT rinkoje. Žmonės tuo metu daugiau laiko skiria susitikimui su savo artimaisiais ir šeimos nariais, todėl dažnai būsimo buto atvyksta apžiūrėti kartu su šeima ir sprendimą dėl pirkimo priima greičiau.

„Galiu tik patvirtinti, kad šventinis laikotarpis labai palankus metas įsigyti nuosavą būstą ir pradėti naują etapą. Tik svarbu, prieš priimant svarbų sprendimą, įsivertinti savo finansines galimybes, pasidomėti rinkoje esančiais pasiūlymais ir juos palyginti ne tik pagal kainą, bet ir jų vietą mieste, plėtotojo kompanijos patirtį, energinius ir technologinius sprendimus“, – aiškino T. Vasiliauskas.

Būsto pirkimas

Įmonės „Eika“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Jorūnė Juodžbalytė sakė, kad Kalėdų nuotaikos neaplenkia ir vystytojų. Tik nuolaidos ir akcijos nekilnojamojo turto pardavimuose siūlomos ne tik šventiniu laikotarpiu. Pavyzdžiui, perkant būstą su visa santechnikos įranga ir virtuvės komplektu, taikomos piniginės nuolaidos.

Kalėdiniu laikotarpiu būsimi pirkėjai taip pat turės galimybę įsigyti būstą su šventine nuolaida. Vis dėlto, pašnekovė taip pat mano, kad geriausia būstą pirkti ne tada, kai gaunama nuolaida, o tada, kai surandamas tinkamiausias variantas.

„Geriausias laikas įsigyti būstą yra tada, kai būsto reikia ir kai randi sau labiausiai tinkantį. Būsto įsigijimas yra atsakingas sprendimas, tai nėra pagautos emocijos momentinis sprendimas. Vaikantis vien nuolaidų ir akcijų vėliau galima gailėtis – nes pasirodys, kad tai visai ne svajonių būstas. Tikime, kad Kalėdinis periodas gali būti tinkamas metas padaryti ilgai svarstomą, vis atidėliojamą sprendimą“, – kalbėjo J. Juodžbalytė.

Antrinėje rinkoje nuolaidų nėra

„Remax“ NT brokeris Tadas Račkauskas mano, kad pirminėje rinkoje šventinės nuolaidos būstui – gana retai pasitaikantis atvejis. O antrinėje rinkoje tokių nuolaidų apskritai nebūna.

Pasak brokerio, kitaip nei kitos sritys, nekilnojamojo turto rinka kalėdiniu laikotarpiu nėra labai aktyvi. Nergi priešingai – pirkimo tempai sulėtėja.

„Kalėdinis laikotarpis NT rinkoje neišsiskiria kaip labai aktyvus periodas. Tiesiog tiems pirkėjams, kuriems reikia būsto, jie jį ir perka, nežiūrint, kad tai yra šventinis laikotarpis. Tai daugiau pavadinčiau lėto tempo laikotarpiu NT rinkoje, kas yra normalu.
Manau, kad nauda pirkėjams įsigyti būstą šiuo laikotarpiu yra tiesiog patogesnės sąlygos būsto apžiūroms, kadangi tiek pirkėjai, tiek turto pardavėjai turi daugiau laisvesnio laiko šiuo laikotarpiu“, – tvirtino T. Račkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)