Į Vilnių plūstantys užsieniečiai sostinės NT rinką verčia aukštyn kojomis. Pirmiausia, jie papildė būsto nuomininkų gretas, todėl konkurencija tarp norinčiųjų išsinuomoti butą išaugo. Nuomotojai netruko tuo pasinaudoti ir ėmė kelti nuomos kainas. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad būsto nuomai Vilniuje šiuo metu yra rekordiškai mažai: ekspertai neprisimena, kada paskutinį sykį sostinėje taip trūko nuomojamo būsto.

Trūksta visko: ir vieno, ir dviejų, ir trijų kambarių ar dar didesnių butų. Tačiau NT rinka – dinamiška ir sugebanti prisitaikyti prie situacijos. Kaip ir lietuviai, kurie greitai užčiuopė perspektyvaus versliuko gyslelę. Ir fiziniai, ir juridiniai asmenys ėmėsi veiklos, kuri Vakarų Europoje ir Skandinavijoje klesti, o Lietuvoje jį buvo paraštėse. Tiems, kurie ieško, bet neranda didesnio buto, lietuviai siūlo patrauklią alternatyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)