Visgi, yra keletas miestų, kuriuose gyventi brangiau nei kituose. Moneyinc.com pateikia sąrašą miestų, kuriuose, pagal būsto kvadratinio metro kainą, gyventi būtų brangiausia.

1. Monakas

Vidutinė kvadratinio metro kaina Monake yra apie 53 tūkst. eurų. Tokia kaina paverčia šią šalį pačia brangiausia visame pasaulyje ir iš esmės geriausia vieta prabangaus nekilnojamojo turto paieškoms. Daugybė pačių turtingiausių žmonių turi įsigiję turto Monake – kaip savo pagrindinę gyvenamąją vietą arba kaip antruosius namus.

2. Londonas, Jungtinė Karalystė

Anglijos sostinė išties yra vieta, kurioje gyventi trokšta nemažai žmonių. Čia yra daugiausia turistų traukos objektų bei didžiųjų kompanijų būstinės. Tai tik dvi priežastys, dėl ko šis miestas taip traukia žmones ir kodėl kainos čia yra tokios aukštos. Kvadratinio metro kaina Londone siekia apie 30 tūkst. eurų. Keista, tačiau nors būsto paklausa Londone yra itin didelė, didelis skaičius namų ir butų išlieka tušti didžiąją metų dalį.

Londonas

3. Honkongas

Maža pasiūla ir aukšta paklausa, mokesčių lengvatos bei spartus šalies vystymasis lemia aukštas nekilnojamojo turto kainas. Vienas kvadratinis metras čia kainuoja apie 22 tūkst. eurų. O jei norėtumėte išsinuomoti, būstą, per mėnesį tektų pakloti maždaug 6000 eurų.

4. Niujorkas, JAV

Turėti nekilnojamojo turto Niujorke yra toks dalykas, apie kurį daugelis žmonių gali tik pasvajoti. Niujorkas yra miestas su puikia atmosfera, geromis apsipirkimo vietomis, gausybe įsidarbinimo galimybių ir neribotą skaičių vietų, kur ir kaip galima leisti savo laisvalaikį. Visi šie aspektai kartu sudėti paverčia šį miestą svajonių vieta gyventi. Todėl nekilnojamojo turto kainos čia prasideda nuo 15 tūkst. eurų už kvadratinį metrą. Kaip ir Londone, didelė dalis nuosavybės būna tuščia didesnę metų dalį, nes turtingieji tik nori turėti savo dalį šiame mieste, tačiau gyventi visgi renkasi kitur.

Niujorkas

5. Tokijas, Japonija

Šiame mieste tikėkitės pakloti apie 14,4 tūkst. eurų už kvadratinį metrą, jei jau suplanavote čia pirkti būstą. Kodėl tokia aukšta kaina? Viena iš priežasčių yra labai paprasta – Tokijuje yra labai mažai žemės, o gyventojų labai daug, todėl susidaro tam tikras būsto deficitas. Kai kurie liežuviai plaka, kad karteliai, korupcija ir slapti susitarimai taip pat turi įtakos nekilnojamojo turto kainodarai Tokijuje.

6. Maskva, Rusija

Infliacija Rusijoje labai ryškiai paveikė namų kainas, kurių kilimą buvo galima pamatyti, nors dabar jos jau ėmė mažėti. Tačiau dėl to būstas Maskvoje netapo prieinamesnis, nes Rusijos sostinė išlieka šeštoje vietoje pagal brangumą pasaulyje. Vieno kvadratinio metro kaina čia siekia apie 14 tūkst. eurų. Na, o Rusijoje po Maskvos brangiausia vieta gyvenimui yra Sankt Peterburgas.

Maskva

7. Mumbajus, Indija

Apskritai nekilnojamojo turto rinka Indijoje šiuo metu išgyvena stagnaciją, Mumbajuje situacija yra kitokia. Viena iš priežasčių, kodėl nekilnojamasis turtas šiame mieste brangus, yra geografinė padėtis. Miestas iš trijų pusių yra apsuptas vandens. Šis aspektas miestą daro patraukliu potencialiems gyventojams, be to, tai reiškia, kad jo plotas yra ribotas ir didelė plėtra čia negalima. Mumbajuje kvadratinis metras kainuoja apie 13,7 tūkst. eurų. Nuoma taip pat yra galimas variantas – 120 kv. metrų butas per mėnesį kainuos apie 2 tūkst. eurų.

8. Ženeva, Šveicarija

Šveicarai nori gyventi Ženevoje dėl darbo galimybių, pasaulietiškos atmosferos ir gyvenimo kokybės. Žmonės, ieškantys antrų namų, taip pat gundosi šiuo miestu. Tačiau įsigyti čia būstą yra nepigu – kvadratinis metras kainuoja apie 13,6 tūkst. eurų.

Ženeva

9. Viena, Austrija

Per pastaruosius 6 metus nekilnojamojo turto kainos Vienoje paaugo apie 39 proc. Panašiai augo ir nuomos kainos, apie 21 proc. Patenkinti būsto paklausai nėra pakankamai nekilnojamojo turto, o tai ir yra pagrindinė kainų kilimo priežastis. Šiuo metu kvadratinis metras nekilnojamojo turto Vienoje kainuoja apie 13,2 tūkst. eurų.

10. Paryžius, Prancūzija

Paryžius tikrai yra pati brangiausia vieta gyvenimui Prancūzijoje ir patenka į dešimtą vietą tarp pačių brangiausių miestų pasaulyje. Infliacija lemia, jog kainos Paryžiuje kasmet paauga 4,4 proc. Kvadratinis metras nekilnojamojo turto Paryžiuje yra įvertintas 12,5 tūkst. eurų. Centrinė miesto dalis yra pati brangiausia, tačiau pakraščiuose būstą gali pavykti įsigyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)