Toliau portalas „Apartment Therapy“ pateikia netikėtus virtuvės daiktus, kuriuos galite skalbti skalbyklėje.

Orkaitės pirštinės

Galbūt jau žinote, kad medžiagines pirštines galima mesti į skalbyklę, bet jei turite silikoninę pirštinę, ją taip pat galite mesti į skalbyklę. Tiesiog skalbkite jas taip, kaip ir bet kurį kitą drabužį. Silikonines pirštines saugu skalbti visų pirma todėl, kad jos yra atsparios vandeniui ir sunkiai pažeidžiamos.

Virtuvės pirštinė

Šaldytuvo lentynų padėklai

Silikoniniai lentynų padėklai gali daryti stebuklus, kad šaldytuvo lentynos išliktų švarios, tačiau juos plauti gali būti vargas. Jie per dideli indaplovei, bet per daug nepatogūs plauti rankomis. Tačiau galima jas mesti į skalbyklę.

Kempinės

Nešvarios kempinėlės ne tik skleidžia nemalonų kvapą – jos taip pat gali platinti mikrobus ant paviršių, kuriuos bandote valyti. Tad įmetę jas į skalbyklę kartu su įprastais skalbiniais ir į skalavimo ciklą įpylę puodelį acto, galėsite jas išlaikyti šviežias ir dezinfekuotas.

Indų plovimas su kempine

Indų džiovinimo kilimėliai

Indų džiovinimo kilimėliai paprastai gaminami iš sugeriamųjų medžiagų, pavyzdžiui, mikropluošto ar frotinio audinio, kurie ilgainiui gali sulaikyti drėgmę ir ant jų gali užsiveisti bakterijos. Tad juos taip pat galima mesti į skalbyklę. Greitas sukimo ciklas gali veiksmingai pašalinti vandens perteklių iš kilimėlių, todėl jie greičiau išdžius ir sumažės pelėsio ar grybelio atsiradimo rizika.

Pietums skirti maišeliai

Daugkartinio naudojimo pietų maišeliai puikiai tinka aplinkai, tačiau jie greitai susitepa nuo maisto likučių. Laimei, juos galite skalbti kartu su skalbiniais, naudodami švelnų skalbiklį. Geriausių rezultatų pasieksite džiovindami juos gryname ore.

Taupymas

Silikoniniai virtuvės įrankiai

Silikoninius virtuvės įrankius galite skalbti su orkaitės pirštinėmis ir lentynų įdėklais. Rekomenduojama juos skalbti įprastu karštu skalbimo ciklu su stipriai veikiančiu skalbikliu, kuris padės išvalyti prilipusius riebalus.

Primename, kad prieš dėdami ką nors į skalbyklę visada dukart patikrinkite medžiagas ir gamintojo nurodymus dėl valymo bei dezinfekuokite viską, kas turėjo sąlytį su galimais teršalais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją