Darant savo namuose remontą, reikia atidžiai įvertinti, ką juose galima keisti, išmontuoti savavališkai, o kam reikia leidimo. Turbūt retam gyventojui į galvą gali šauti mintis, kad, pavyzdžiui, radiatoriai jam nepriklauso ir bet kada panorėjęs jis jų pakeisti ar išmontuoti negali.

Planuojant keisti radiatorius privaloma kreiptis į savo daugiabučio namo administratorių (arba bendrijos pirmininką). Butuose esantys radiatoriai priskiriami bendrojo naudojimo namo inžinerinei įrangai. Vadovaujantis teisės aktais, gyventojų inžinerinių sistemų butuose įrengimas, keitimas ar šalinimas yra priskiriamas statinio paprastajam remontui. Keisti radiatorius šildymo sezono metu yra draudžiama, todėl tai gyventojai gali daryti iki prasidedant šildymo sezonui. Radiatorius patariama keisti iki rugsėjo 1 d.

Keičiant šildymo sistemų prietaisus būtina turėti paprastojo remonto projektą. Darbų atitiktį paprastojo remonto projektui turi patvirtinti namo administratorius. Tik suderinus paprastojo remonto projektą su daugiabučio namo administratoriumi, galima pradėti šildymo prietaisų keitimą bute. Namo administratoriui pritarus projektui, šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas laikinai sustabdo vandens tiekimą remonto metu, siekdami išvengti avarinių situacijų. Kai gyventojai praneša apie atliktus darbus, šildymo sistemų prižiūrėtojas atlieka patikrinimą, kurio metu apžiūri ar darbai atlikti teisingai, laikantis projektinių reikalavimų ir patikriną sandarumą bute.

Šildymo sezono pasiruošimo metu, gyventojai dažnai kreipiasi dėl nešylančių gyvatukų. Prieš pradedant darbus būtina susisiekti su šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoju. Atvykęs specialistas įsitikins naujo gyvatuko tinkamumu, užsuks vandens tiekimą bei įsitikins, jog darbai buvo atliekami tinkamai. Gyventojai raginami įvertinti radiatorių būklę ir pakeisti pasenusius įrenginius, siekiant išvengti gedimų ateityje ar didesnių nepatogumų. Jei gyventojai mano, kad prietaisai šyla netinkamai ar yra seni, surūdiję, jie turėtų būti pakeisti naujais. Įprastai radiatoriai, kurie name naudojami daugiau nei 20 metų yra laikomi senais padidintos rizikos prietaisais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)