Atlikite namų darbus

Inžinerinių vonios kambario sistemų pasirinkimas yra labai svarbus žingsnis, tačiau čia vonios kambario įrengimo procesas tik prasideda. Toliau reikia rinktis vonios keramiką. Vonios keramikos ekspertas Laurynas Kovalčikas interjero studijos „Blank Page“ seminare, skirtame naujakuriams paaiškinti vonios kambario įrengimo subtilybes, tikina, kad baltosios keramikos pasirinkimas pradedamas nuo individualių naujakurio poreikių išsiaiškinimo. Tai padaryti padeda šie svarbūs svarbūs namų darbai:

Vietos analizė – vonios kambario patalpa ir jos dydžio įvertinimas. Konfigūracijos būna skirtingos, tad ne visuomet galime sutalpinti viską, ko norisi, o kartais ne visko ir reikia, tad būtina įsivertinti, kiek turime erdvės ir kaip norimi elementai joje telpa, kiek vietos užima.

Prietaisai – kokio tipo prietaisai atsiras, klozetas bus pastatomas ar pakabinamas, praustuvas bus pastatomas ar įmontuojamas į baldą. Kokie prietaisai atsiranda greta ir koks jų santykis.

Vonios kambarys  („Villeroy&Boch” nuotr.)

Aksesuarai. Verta apskaičiuoti ar jiems tikrai užteks vietos ir nuspręsti, kokie papildomi aksesuarai bus reikalingi.

Kas yra keramika ir kaip pasirinkti teisingai

Keramika – molis, dengtas glazūra. L. Kovalčikas aiškina, kad skirtingi molio gaminimo procesai duoda skirtingą rezultatą. Lemiamą rezultatą duoda glazūros storis, krosnies, kurioje kaitinama keramika, ilgis, temperatūrų svyravimai. Ilgalaikėje perspektyvoje žemesnės kokybės keramika, gali parodyti, kokia ne kokybės kaina.

Nekokybiškos keramikos galimos rizikos – suskilinėjimai, netolygūs nešvarumų susikaupimai.

„Vertėtų atkreipti dėmesį į gamintojo patirtį ir naujausių technologijų panaudojimą, siekiant išsirinkti kokybišką sprendimą. Ieškantiems kokybiškos ir lengvai prižiūrimos keramikos sprendimų, vertėtų rinktis Ceramic Plus padengimą. Šis keramikos padengimas pasižymi nešvarumų atstūmimu nuo paviršiaus ir lengva keramikos priežiūra“, – pataria prekės ženklų „Villeroy&Boch“ ir „Gustavsberg“ atstovas Lietuvoje.

Vonia („Villeroy&Boch” nuotr.)

Specialistas dalinasi savo patirtimi, su kokiais klausimais dažniausiai tenka susidurti, padedant klientams ar interjero dizaineriams teisingai pasirinkti keramiką vonios kambariui.

Kaip teisingai išsirinkti vonią?

Pirmiausia, reiktų išsiaiškinti, kur vonia stovės, kiek jai turime erdvės ir pagal tai pasirinkti vonios tipą. Vonios tipai yra galimi:

Laisvai pastatoma vonia – geriausiai atsiskleidžia, kai suteikiame jai erdvės, taigi labiau tinka didesniems vonios kambariams.

Įmontuojama vonia puikiai tinka mažesnėms erdvėms, gali būti ne tik akcentuojama, bet ir priešingai, suniveliuojama erdvėje.

Vonia, glaudžiama viena kraštine prie sienos – tai universalus sprendimas, kurį dažniausiai lemia bendras erdvės dizainas.

Vonia („Villeroy&Boch” nuotr.)


Kokia vonią pasirinkti: pagamintą iš Quaryl ar akrilo medžiagos?

Siekiant išsirinkti ilgalaikį vonios sprendimą, labai svarbu pasirinkti savo poreikius atitinkančią medžiagą, iš ko bus pagamintas vonios indas. Vonią galima rinktis pagamintą iš:

Akrilas yra minkštesnė medžiaga, kuri leidžia išgauti apvalintas formas, tačiau netinkamai prižiūrint gali braižytis.

Quaryl medžiaga tinkama išgauti vientisumui. Medžiaga yra tvirta, atspari aplinkos poveikiui, galima išgauti itin aštrias ir tikslias formas. Galima išgauti labai tikslius matmenis su labai minimaliais nuokrypiais. Projektuojant įmontuojamą vonią tikslūs matmenys yra labai svarbūs. Šios medžiagos privalumas – galimybė turėti vandens pripildymo per vožtuvą funkciją.

Dažniausios klaidos renkantis baltą keramiką:

Vonios dydžio pasirinkimas. L. Kovalčikas atkreipia dėmesį, kad dažniausiai visiems norisi didelės vonios, tačiau jeigu gyventojo ūgis žemas, jam nebus patogu tokiu daiktu naudotis. Jei yra galimybė prieš perkant vonią būtina ją pasimatuoti, t. y., įlipti, atsigulti vonios inde ir taip pasitikrinti, ar ergonomiškas ir patogus konkretus modelis, ar siekiate pirštais vonios galą.

Netinkamas praustuvo kampas arba aukštis. Būtina statyti praustuvą ir maišytuvą tokiu santykiu, kurį nurodo gamintojas. Prieš perkant praustuvą, išsianalizuokite pasirinkto maišytuvo brėžinius ir įsivertinkite, ar vanduo bėgs tinkama kryptimi ir atstumais.

Vonia („Villeroy&Boch” nuotr.)

Kai potinkinis rėmas ekonominės klasės, o keramika prabangi – dizaino klaida. Tad labai svarbu atsakingai rinktis „juodąją santechniką“,t.y., nematomą dalį ir išlaikyti balansą tarp matomų ir nematomų vonios kambario elementų.

Vonios kambario keramikos naujienos ir tendencijos

L. Kovalčikas tikina, kad ateityje pagrindinės tendencijos - technologijos, tvarumas, taupumas ir gamtos tausojimas.

„Vienas iš tendencijas atitinkančių sprendimų – beapvadiniai unitazai. Sprendimas, padedantis lengvai ir greitai valyti bei išlaikyti WC higienišką, mažinti vandens sąnaudas. „Twistflush“ nuplovimo technologija suformuos sūkurį, kuris leidžia mažesnėmis vandens sąnaudomis pasiekti efektyvesnį rezultatą. Ši nauja technologija padės sukurti didelę nuplovimo jėgą, bet išvengti taškymosi“, – pasakoja vonios keramikos specialistas.

Vonios kambarys  („Villeroy&Boch” nuotr.)

Keramikos dizaino tendencijos, pasak L. Kovalčiko, taip pat rodo, kad spalvos vonios kambaryje nebūtinai turi būti vienodos. Šiandien jau galima rinktis ne tik šviesių, ryškių spalvų, bet ir matinių ar blizgių praustuvų paviršius. Biajntiems spalvų dėl jų priežiūros, specialistas rekomenduoja rinktis spalvotą praustuvo išorinę dalį ir baltos spalvos vidų. Svarbu nebijoti eksperimentuoti.

„Delfi būstas“ jau rašė, kad svarbiausias darbas planuojant vonios kambarį – išsiaiškinti santechnikos inžinerinius sprendimus ir galimybes. Plačiau apie tai galite skaityti ČIA. Jeigu norite daugiau sužinoti apie vonių pasirinkimus, trečiadienį, 12 val. Delfi portale žiūrėkite laidą „Keturios sienos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją