Nors atrodytų, kad mažame bute įsikurti jaukiai ir komfortiškai yra sudėtinga, interjero dizainerė J. Stasiūnaitė, rodydama 38 kv. butą Vilniuje, Šnipiškėse, sako, kad svarbiausia žinoti mažų butų įrengimo gudrybes. Būstas, kurį „Delfi būstas“ komandai aprodė interjero dizainerė, skirtas vienam žmogui arba porai.

„Interjeras kurtas atkreipiant dėmesį į smulkiausias detales. Naudotos tik natūralios, kokybiškos medžiagos ir baldai. Visame interjere juntamas modernios klasikos prieskonis. Atsižvelgiant į patalpos dydį ir apšvietimo galimybes, grindims pasirinktas šviesus, pilko atspalvio laminatas. Luboms balta, o sienoms balta su pilku tonu spalvos. Toks spalvų pasirinkimas vizualiai padidina ir taip mažą projektuojamo buto erdvę. Dramatiškumas interjere kuriamas su juoda spalva“, – pasakoja J. Stasiūnaitė.

Pašnekovė tęsia, kad šiame bute labai svarbią funkciją atlieka veidrodžiai. Taip pat, anot jos, čia kruopščiai apgalvoti apšvietimo sprendimai ir auksinės spalvos detalės sušvelnina interjerą, vizualiai išplečia erdvę užpildydami ją šviesos ir šešėlių žaismu. Akcentinės interjero spalvos: šviesiai pilka ir tamsiai mėlyna.

38 kv. m butas Šnipiškėse (Andriaus Elsbergo nuotr.)

„Prieškambario zonoje įrengta erdvi keturių durų baltos spalvos drabužinė. Priešais drabužinę nuo žemės iki lubų esantis didelis veidrodis suteikia prieškambariui erdvės, o krištolinis šviestuvas ir ilgos auksinės spalvos spintos rankenėlės sukuria prabangos įspūdį. Prieškambario, virtuvės ir svetainės erdvė apjungiama vieno stiliaus baldais, nes šios erdvės jungiasi viena su kita“, – akcentuoja J. Stasiūnaitė.

Interjero dizainerė tęsia, kad virtuvėje visi buitiniai prietaisai integruoti ir įkomponuoti balduose. Norint praplėsti erdvę bei suteikti virtuvei gilumo nuspręsta virtuvės sienelę gaminti iš veidrodžio.

Veidrodžiais dekoruotos ir berėmės vonios kambario durys, kurios susilieja su virtuvės sienele suteikdamos šiai zonai dar daugiau erdvės ir gylio. O priešais kabantys paveikslai prabangos ir unikalumo įspūdį“, – akcentuoja pašnekovė.

Interjero dizainerės teigimu, vonios kambario sienoms pasirinktos šviesios matinės tapeto imitacijos plytelės, o grindims tamsiai pilko medžio imitacijos plytelės. Šios spalvos derintos prie bendro buto interjero. Vonios spintelės spalva buvo derinta prie pilkos grindų plytelių spalvos. Spintelėje įmontuota skalbyklė/džiovyklė ir įrengtos lentynos daiktams susidėti. Iš prausimosi zonos šonų suformuotos nedidelės gipso kartono pertvaros, o jose padarytos nišos susidėti kosmetikai arba prausimosi priemonėms, tai patogus sprendimas vonios kambariui.

38 kv. m butas Šnipiškėse (Andriaus Elsbergo nuotr.)

Valgomojo zonoje, J. Stasiūnaitės teigimu, tikslingai parinktas apvalus juodas stalas, kad sutaupytų vietos mažame bute. Valgomojo zona nuo svetainės skiria tamsiai mėlynos spalvos sofa prie kurios priderintas raštuotas kilimas ir auksinio rėmo stiklinis staliukas. Priešais jį suprojektuota erdvi sieninė spinta su įmontuotu televizoriumi.

„Tai stilingas sprendimas, itin taupantis gyvenamąją erdvę ir puikiai tinkantis mažos kvadratūros būstui. Virtuvei nuo miegamojo atskirti naudota metalu sustiprinta gipso kartono plokštė, tam, kad iš vienos pusės išlaikytų viršutines virtuvės spinteles, o iš miegamojo pusės nišą su įmontuotu televizoriumi ir viduje paslėptų televizoriaus laidus“, – paaiškina pašnekovė.

Interjero dizainerė tęsia, kad miegamojo zonai nuo svetainės atskirti pasirinktos akustinės pilkos spalvos veliūro užuolaidos. Norui esant, jas galima palikti atitrauktas ir turėti didesnę svetainės erdvę. Šis sprendimas buvo pasirinktas tam, kas apsaugotų miegojimo erdvę nuo saulės, nepraleistų garso ir taupytų nedidelį kambario plotą. Bendros erdvės vientisumui sustiprinti tiek miegamajame, tiek svetainėje pasirinkti to paties audinio ir spalvų baldai.

„Bene didžiausia problema įrenginėjant šį butą buvo kreivos kambarių sienos, jas lyginti gipso kartonu neapsimokėjo dėl to, kad sumažėtų ir taip maža buto kvadratūra. Todėl nuspręsta visus buto baldus, išskyrus valgomojo kėdes, gaminti pagal individualų užsakymą nuo žemės iki lubų, tam, kad vizualiai sukurtų lygių sienų iliuzija ir būtų daugiau vietos daiktams sandėliuoti“, – pažymi J. Stasiūnaitė.

Pasidairykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)