Daugiabučių namų administratoriai turi atsakymus į šiuos klausimus. Štai „Mano būsto“ Daugiabučių namų administravimo departamento direktorius Mindaugas Genys teigia, kad sprendimas dirbti ir švenčių dienomis įprastas nuo seno.

„Jau daugiau kaip 10 metų nebuvo nė vienos laisvos dienos, kuomet leistume sau, kaip įmonei, nedirbti. Mes kaip ir ugniagesiai, policininkai ar medikai – suvokiame, kad nelaimės nesirenka darbo ar šventinių dienų. Avarija name gali atsitikti bet kuriuo paros metu ir mes turime esame tam pasiruošę“, – aiškina Daugiabučių namų administravimo departamento direktorius.

M. Genys pastebi, kad šventiniu laikotarpiu gedimų tendencijos būna kitokios nei įprastomis dienomis. Anot jo, lietuviams šventinės dienos dažniausiai asocijuojasi su gausiai nukrautais stalais, todėl tomis dienomis žmonės daugiau ruošia maistą namuose ir ne visuomet tinkamai naudojasi nuotekų sistemomis, todėl padažnėja kanalizacijos užsikimšimų.

„Taip pat per didžiąsias šventes žmonės, švenčiantys namuose, išbando praktiškai visus elektros įrenginius, kuriuos turi. Todėl namuose su sena elektros instaliacija padidėja avarijos būtent elektros sistemose“, – tikina jis.
Mindaugas Genys

„O kai įsisiūbuoja šventė, žmonėms pasireiškia kalėdinis humoro jausmas ir jie nusprendžia kviesti avarinę tarnybą į Laplandiją arba kviečia ištraukti kanalizacijoje užstrigusį Kalėdų senelį. Kam pritrūksta fantazijos, tiesiog atlieka melagingus iškvietimus“, – trečiąjį šventiniam laikotarpiui būdingiausių iškvietimų tipą išskiria M. Genys.

Šventiniu laikotarpiu pagalbos veikimo taisyklės išlieka tokios pat kaip ir kitomis dienomis. Bute įvykus avarijai, iškviesti meistrai turi ją likviduoti per 1 valandą.

„Tai turi būti padaryta nepriklausomai nuo to, ar tai darbo, ar šventinė diena. Taigi, 1 valanda yra laikas, per kurį turime spėti atvykti ir išgelbėti klientų turtą“, – aiškina M. Genys.

Tiems, kurie šventes nori pasitikti be avarijų bute, pašnekovas pataria tiesiog rūpintis savo pastatu ir jo inžinerinėmis sistemomis dar iki tol, kol ištinka avarija. Anot jo, tam tereikia dviejų esminių dalykų.

„Pirma, profesionalaus administratoriaus, kuris turėtų pakankamai kompetencijos, kad galėtų įvertinti esamą namo būklę bei paruoštų ilgalaikę pastato sutvarkymo strategiją. Antra, tuo pačiu turi būti ir bendras daugumos savininkų noras rūpintis namu, nes be jų noro name nieko ir nepadarysi. Taigi, rūpinkimės namu šiandien, kad nereiktų avarinės tarnybos kviesti rytoj“, – teigia M. Genys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)