Geras vidinio kiemo dizainas praturtins arba sugadins jūsų lauko erdvę. Kokia nauda iš kiemelio, jei jame nebus patogių vietų atsisėti, šiek tiek pavėsio virš galvos ir keleto funkcionalių detalių, kad lauko erdvė labiau atpalaiduotų ir taptų unikalesnė? Taigi dalijamės keliomis fantastiškomis kiemelių idėjomis iš svetainės „Pinterest“, kurios, galbūt, įkvėps jus atnaujinti savo kiemo erdvę ir į jos dizainą įtraukti daugiau smagių ir funkcionalių elementų, rašo 21oak.com.

Terasų idėjos

Lauko kino teatras

Lauko kino teatras – tai laikui nepavaldi kiemo įrengimo idėja. Sekdami tokių vartotojų kaip Wonder Forest iš „Pinterest“ pėdomis, kieme galite pasistatyti projektoriaus ekraną ir vasarą lauke rengti kino vakarus. Šiame variante švelnių tonų lempučių girlianda skleidžia nuotaikingą apšvietimą ir kuria paslaptingą nuotaiką. Be to, projektoriaus ekraną laiko savo rankomis sumeistrautas ekrano stovas, pagamintas iš standartinio dydžio medienos tašų. Jei nenorite gamintis stovo, projektoriaus ekraną visuomet galite pasikabinti ant namo šono. Kad kino vakaras lauke būtų jaukesnis, nepamirškite patogių pagalvėlių, pledų ir papildomų krėslų.

Terasų idėjos

Mažas, bet jaukus poilsio kampelis

Luisas Lodge svetainėje „Pinterest“ pristato jaukų poilsio kampelį, įkurdintą nedidelėje kiemo erdvėje. Net jei neturite daug vietos vidinio kiemelio dizainui, vis tiek galite susikurti efektingą ir patogų išplanavimą. Pavyzdyje panaudotas unikalus apšvietimas – miniatiūrinis ugniakuras centre, šviečiantys grybo formos šviestuvai ir smagių akcentų suteikianti lempučių girlianda. Be to, šiame kiemelyje daug dėmesio skirta sėdimoms vietoms – erdvę optimaliausiai išnaudoja didelė pinta lauko sofa. Jeigu vietos mažiau, galima statyti mažesnė krėslą, jį apipinti lempučių girliandomis.

Terasų idėjos

Pasirinkę besisupančius krėslus niekada nesuklysite

Jei turite dengtą terasą, niekada nesuklysite pasirinkę pakabinamus krėslus. Tokios sūpynės puikiai tinka bet kokio amžiaus žmonėms – jose galima atsipalaiduoti, įsitaisyti su gera knyga ir pagerinti bendrą erdvės vaizdą. Besisupantys krėslai paįvairina erdvę. Tokios sūpynės padeda atlaisvinti grindis, todėl terasa tampa erdvesnė ir mažiau užgriozdinta. Pakabinami krėslai leidžia ant žemės pasitiesti didesnį kilimą, nes jam nebetrukdo lauko baldai, palengvina grindų valymą ir padeda efektyviau išnaudoti ribotą paviršių, skirtą vaikščiojimui.

Terasų idėjos

Atskira dengta kiemo erdvė

HGTV dalijasi unikaliu terasos variantu, pristatydamas atskirą dengtą kiemo erdvę. Nors daugumai iš mūsų yra pažįstamos šalia pastato įrengtos dengtos terasos, nuo namo atskirta terasa turi savų unikalių privalumų. Askirtoje pavėsinėje įrengtas gali būti didelis židinys, lauko baras ir stovėti daug kėdžių, skirtų smagiems vakaro žaidimams ar barbekiu vakarėliui. Nuo pagrindinio pastato atskirta terasa užtikrina geresnę priešgaisrinę saugą, sumažina triukšmo lygį šalia namo ir apriboja durų varstymą vaikštant į namus ir iš jų.

Terasų idėjos

Žavingas kampelis, skirtas mažam kiemeliui

Carly Morgan svetainėje „Pinterest“ pristato mažą kampelį, kurį galima įsirengti net pačiuose mažiausiuose, izoliuotuose kiemeliuose. Siekdama sutaupyti vietos, dizainerė lauko sofą atrėmė į pastato sieną – tai užtikrina nemažai sėdimų vietų ir palieka pakankamai vietos praėjimams. Sukryžiuotos lempučių girliandos sukuria dengtos erdvės iliuziją, tačiau neuždaro kiemelio ir nekelia pernelyg ankštos erdvės įspūdžio.

Terasų idėjos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją