Pajūrio būstai buvo vertinami pagal penkias kategorijas:

  • Tvarumas ir integracija į gamtą;
  • Bendruomeniškiausias būstas;
  • Išskirtinis ir unikalus būstas;
  • Ekonomiškiausias būstas;
  • Šiuolaikiškiausias būstas.

Visą konkurso laikotarpį už jame dalyvaujančius projektus galėjo balsuoti „Delfi“ skaitytojai, savo balsą turėjo ir specialiai konkursui suformuota komisija. Susumavus balsus išrinkti 5 laimėtojai. Jais tapo:

Tvarus – „Birutės parko vilos"

Bendruomeniškas – „Mano Šventovė“;

Unikalus – „Vanagupės parkas“;

Ekonomiškiausias – „Takas į jūrą“;

Šiuolaikiškiausias – „Vanagupės pušynas“.

Trijų kategorijose nugalėjusių projektų atstovai laidoje „Delfi rytas“ pabrėžė, kad NT vystymas pajūrio regione – didelė atsakomybė. Būstai statomi itin jautrioje teritorijoje, todėl ir projekto planavimas, ir pats turtas čia – kitoks. Savo ruožtu bendruomeniškiausio būsto kategorijoje prizą laimėjusio projekto „Mano Šventovė“ projektų vadovas Giedrius Sidaravičius pabrėžė, kad šiandien keičiasi pirkėjų poreikiai ir žmonės, kurie perka antrą būstą, ieško papildomos vertės.

„Kiekvienas žmogus, turi rasti, ką jam veikti, vieni mėgsta gulėti pliaže, kiti žaisti tinklinį, tai kiekvienas atvažiavęs gali rasti, ką jam veikti“, – pasakojo G. Sidaravičius.

NT agentūros „011“ pajūrio regiono vadovas, ekonomiškiausio būsto kategorijoje apdovanojimą laimėjusio projekto „Takas į jūrą“ atstovas Romas Perminas pasakojo, kad Palanga plečiasi ir pirkėjai turi galimybę įsigyti būstus Kunigiškėse, Šventojoje, kituose Palangos vietovėse. Jose plečiama infrastruktūra, atsiranda kavinių, restoranų.

Žinoma, be infrastruktūros, gyventojams svarbu, kad pastatas būtų kokybiškas, tvarus. Šiuolaikiškiausio būsto kategorijoje apdovanoto NT projekto „Vanagupės pušynas“ atstovas, „JP architektūra“ direktorius Artur Vasilevski sako, kad ir poilsio paskirties NT turi būti taupus, ekonomiškas, draugiškas aplinkai, todėl projektuojant tokį projektą svarbu atkreipti dėmesį į pastato energinę klasę, medžiagas, iš kurių pastatas bus statomas, sukurti jaukią ir tvarią aplinką.

Daugiau apie apdovanotus projektus žiūrėkite laidoje „Delfi rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją