Aš pati gyvenu trijų aukštų daugiabutyje, ir kadangi mano butas yra antrame aukšte, mano balkonas turi stogą. Vienintelis trūkumas tas, kad jis yra iš medžio ir turi plyšius, todėl visos dulkės balkone nusėda ant mano baldų komplekto apačioje. Be to, mus supa medžiai, ir nors juos matyti yra gera, tai reiškia, jog ant stalo ir kėdžių prikrenta lapų ir šakelių, svetainėje apartmenttherapy.com rašo Marlen Komar.

Kadangi balkonas labai greitai pridulka, mes nesinaudojame juo tiek, kiek norėtume, nes niekas nenori užsiimti valymais vien tam, kad jame išgertum puodelį kavos ar gurkštelėtum taurę vyno. Tačiau šį sezoną užsibrėžiau sau tikslą praleisti balkone daugiau laiko, todėl išanalizavau galimybes, kaip apsaugoti lauko baldus nuo krentančių šiukšlių. Štai ką išsiaiškinau, nes nuojauta man kužda, kad ši problema aktuali ne man vienai.

Medinė terasa

Nepatingėkite įsigyti skėtį

Net jei turite balkoną ar terasą su stogu, skėtis suteiks papildomą apsaugos sluoksnį. Kai nesinaudojate lauko baldais, skėtį galite pakreipti tokiu kampu, kad jis pridengtų balkono angą – tai apsaugos jūsų lauko erdvę nuo vėjo pustomų šiukšlių. Jei turite medinę verandą, skėtis taip pat neleis nuo viršaus kristi dulkėms ant jūsų pagalvėlių ir kilimėlių. Mano mama paskolino man papildomą terasos skėtį, kurį ji turėjo rūsyje, kad išbandyčiau šį apsaugos variantą, ir jis man labai patiko! Dėl žaismingų dryžių ir pakrypimo kampo jis mano balkoną pavertė maža kavine. Mane sužavėjo ir tai, kad dėl skėčio mano lauko kampelis išsiskyrė iš kitų balkonų.

Uždenkite baldus apsauginiais užvalkalais

Vienas iš mano artimiausių draugų turi terasą, o jo kiemą supa medžiai. Dėl šios priežasties jo terasos baldai yra nuolat nukloti lapais. Paprasčiausias sprendimas jam buvo investuoti į balkšvos spalvos lauko baldų uždengimus (kad jie vis dar atrodytų estetiškai). Nuimtus užvalkalus jis sukiša į didžiulę pintą dėžę prie kušetės. Tai paprasta išeitis, apsauganti lauko baldus nuo šiukšlių. Kai nuimti užvalkalai turi jiems numatytą laikymo vietą, jie sutvarkomi itin greitai: nuimtų užvalkalų nereikia sulankstyti ir jie nesivolioja ant grindų, gadindami vaizdą.

Pasikabinkite balkono širmą

Jei tik leidžia jūsų būsto bendrija ar nuomotojas, įsigykite balkono širmą, kuri taip pat neleis įvairiausioms šiukšlėms patekti į jūsų lauko erdvę. Kai nesinaudosite balkonu (ar pageidausite daugiau privatumo), širmą galėsite užverti, o kai norėsite pasigrožėti lauko vaizdais ar įsileisti daugiau saulės spindulių – atversite. Parduotuvėse galima rinktis iš daugybės skirtingų širmų stilių, tačiau jus taip pat galite įsirengti ir balkono žaliuzes ar pasikabinti sunkias lauko užuolaidas, jei norite dar daugiau apsaugos.

Turėkite po ranka lauko dulkių siurblį

Būsiu sąžininga. Man patinka uždengti baldus apsauginiais užvalkalais, kai žinau, jog ne kasdien išeisiu į balkoną (taip būna, pavyzdžiui, darbo savaitės metu ar vėsesniais mėnesiais). Tačiau atėjus savaitgaliui ir įsivyravus šiltiems bei saulėtiems orams, tikrai nenoriu du kartus per dieną ar dar dažniau nuiminėti ir vėl dangstyti baldus apsauginiais uždangalais. Todėl prie balkono durų laikau patogų belaidį, rankinį dulkių siurblį, kuriuo greitai susiurbiu atskriejusias šiukšles ar dulkes. Kadangi tos šiukšlės būna susikaupusios vos per kelias valandas ar dieną, daug siurbti nereikia. Tačiau naudotis siurbliu vis tiek yra lengviau, negu rankioti šapelius rankomis ar kratyti nešvarias pagalves per turėklą.

Medinė terasa

Jei vėjas į balkoną prinešė tikrai daug lapų ir šapų, rankiniu dulkių siurbliu susiurbti šių šiukšlių jums nepavyks. Tokiu atveju įsigykite lauko dulkių siurblį, kuris susiurbs žymiai daugiau šiukšlių ir neužsikimš. Jis yra šiek tiek didesnis, tačiau jį galite laikyti prie durų, lauko spintelėje ar dėžėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją