Avarinės tarnybos vadovui teko ne kartą nustebti sužinojus, ko tik žmonės nemeta į kanalizaciją. Kartais nelaimėlius tenka vaduoti nuo sauskelnėmis, statybinėmis atliekomis, raugintais agurkais ir gaiviųjų gėrimų buteliais užkimštos kanalizacijos avarijų. O kokius radinius jis laiko keisčiausiais?

„Patys keisčiausi radiniai kanalizacijoje yra tie, kuriuos mums sunkiausia išvalyti. Dar praeitą savaitę teko traukti pagalius, esame radę ir konservuoto maisto nesudužusiuose puslitriniuose stiklainiuose – kaip juos žmonės įgrūda, aš nežinau“, – stebisi pašnekovas.

G. Rabikis prisimena, kad prieš 3-4 metus vieno buto gyventojams rimtų nemalonumų pridarė į kanalizaciją įgrūstos arbūzų žievės. Šio nesusipratimo atveju teko netgi pjauti kanalizacijos vamzdžius ir permontuoti iš naujo.
Gintaras Rabikis

Kalėdų laikotarpiu avarinės tarnybos darbuotojai šventinę dvasią pajunta ir kanalizacijos vamzdžiuose – juose aptinkama eglučių šakų. Bene sunkiausia patikėti, kaip kanalizacijos vamzdžiuose atsirado žieminė striukė, kurią, nusigavusią beveik iki šulinio, avarinės tarnybos darbuotojams taip pat yra tekę iškrapštyti.

„Meta žmonės viską, ką tik turi ir ką tik gali įmesti, kuomet tingi nueiti iki konteinerio. Visiškai įprasta kanalizacijos vamzdžiuose rasti plastikinius gėrimų butelius, įvairiausius skudurus. Tai avarinės tarnybos darbuotojų kasdienybė. Atvažiavus patikrinti užsikimšusių vamzdžių, didžiausia tikimybė yra surasti ten kokį nors skudurą. Dėl tokių dalykų kanalizacija ir užsikemša“, – teigia G. Rabikis.

Tikriausiai žmonės, pasirūpinę, kad į kanalizacijos vamzdžius nugarmėtų šios keistenybės, tikėjosi, kad viskas baigsis gerai, tačiau avarinės tarnybos vadovas perspėja, kad pasekmės dažnai būna liūdnos. Skaudžiausiai šie nerūpestingumo atvejai kerta per piniginę.

Nuostoliai būna dideli. Vasarą viename daugiabutyje buvo užlieti 4 butai – dėl visko kaltas į kanalizacijos vamzdžius patekęs plastikinis litrinis bambalis. Buvo užlieti 3 ar 4 aukštai ir bendrai suskaičiuota 5 tūkst. eurų nuostolių“, – prisimena avarinės tarnybos vadovas.

Tiems, kurie nenori mokėti tokios sumos už avarinės situacijos likvidavimą, G. Rabikis turi paprastą patarimą: nemeskite į kanalizaciją to, ką galite išmesti į šiukšlių dėžę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)