Tinklaraščio „The happier home maker” autorė Melissa Sikes pasidalino patarimais, kaip vos per 10 minučių sudaryti švarių namų įspūdį. M. Sike studijuodama koledže dvi vasaras dirbo viešbutyje kambarine ir namų tvarkytoja ir išmoko kelių triukų.

Net ir patiems pareigingiausiems iš mūsų pasitaiko ne pačių geriausių dienų, kai namams tvarkyti laiko ar noro visiškai nėra. Jei jūsų atvejis būtent toks, pasinaudokite šiomis elementariomis taisyklėmis, kurios padės vos per 10 minučių namus paruošti svečių pasitikimui.

Miegamojo tvarkymas

1. Surinkti išmėtytus daiktus

Pirma užduotis – surinkti po visus namus išmėtytus daiktus, rašo thehappierhomemaker.com. Griebkite didelį krepšį ar dėžę ir sparčiai judėdami atlikite svetainės, miegamojo ir vonios kambario reviziją, surinkdami visus ne savo vietose atsidūrusius objektus ir juos sumesdami į krepšį. Kadangi šiuo metu laiko daiktus rūšiuoti visiškai neturite, krepšį ar dėžę palikite miegamajame arba dėkite į spintą.

2. Pasirūpinti kvapais

Uždekite aromatinę žvakę arba paskleiskite malonų eterinių aliejų aromatą.

Aromatinės žvakės

3. Sutvarkyti vonios kambarį

Griebkite kelias valymui skirtas pašluostes ir skubėkite į svečiams skirtą vonios kambarį. Nuvalykite visus paviršius, įvertinkite klozeto būklę ir, jei turite mažų vaikų, būtinai išplaukite naktipuodį.

Vonios tvarkymas

4. Paslėpti indus

Paskutinis etapas – nuvalyti virtuvės paviršius ir, jei dar turite laiko, suplauti indus ar nuskalautus sudėti į indaplovę. Jei laiko visiškai nebeturite, galite juos skubos tvarka siųsti į indaplovę praleidę skalavimo etapą.

Namų tvarkytoja

Jei turite dar kelias minutes, galite griebti siurblį, tačiau net ir be šio paskutinio elemento jūsų namai iš esmės turėtų atrodyti pakankamai švarūs ir tvarkingi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)