Šio stiliaus privalumas yra tas, kad nesunkiai galite atnaujinti savo namus pagal Japandi stilių. Žemiau pateikiame patarimus, kaip tai padaryti.

Atsikratykite visko, kas nereikalinga. Japandi tai ne tik namų interjero stilius, bet ir gyvenimo būdas. Jis atspindi šiuo metu itin populiarų ekologišką gyvenimo būdą, tvarumo filosofiją, išsilaisvinimą nuo pertekliaus ir lėtesnį bei sąmoningesnį gyvenimą.

Atviros erdvės. Didelės atviros erdvės leidžia natūraliai šviesai nekliudomai pakliūti į patalpą. Tuomet kiekvienas erdvėje esantis baldas tarsi atsiskleidžia. Vienas iš būdų, kaip negriaunant sienų pasiekti atviros erdvės įspūdį, yra naudoti žemus baldus. Išbandykite žemus suoliukus, krėslus, lovas, kavos staliukus, juos drąsiai derinkite su kitais baldais ir tokiu būdu sukursite harmoningą kontrastą. Žemi baldai vizualiai atveria erdvę, ją padaro išskirtinę, įdomią.

Japandi interjero stilius (www.interjerosala.lt/Interjero ABC nuotr.)

Mažiau reiškia daugiau. Renkantis baldus ir aksesuarus, atsižvelkite į jų funkcionalumą, baldai turi būti praktiški ir paprasti, be įmantrių dekoro detalių. Kokybė taip pat yra raktinis Japandi žodis. Japandi stiliui aktualūs tampa daugiafunkciniai baldai. Galvokite apie kiekvieną baldą kaip ilgalaikę investiciją. Neskubėkite jų pirkti, gerai apgalvokite ir pirkite tik tuos, kurie pavergia jūsų širdį.

Rinkitės šiltą, neutralią spalvų paletę. Tai gali būti šviesiai pilka, kreminė, smėlinė, kitos gamtos įkvėptos pastelinės spalvos. Ryškesnių spalvų, tokių kaip mėlyna, juoda, žalia, raudona, akcentai padės sukurti harmoningą kontrastą, ramybės ir tvarkos įspūdį, interjeras nebus nuobodus.

Japandi interjero stilius (www.interjerosala.lt/Interjero ABC nuotr.)

Naudokite natūralias medžiagas. Pagrindinė Japandi medžiaga – medis, taip pat kiti natūralūs pluoštai, tokie kaip ratanas, bambukas, vilna, linas, popierius. Šios medžiagos taip pat pasižymi tvarumu, kas yra ypač aktualu Japandi stiliui.

Japandi interjero stilius (www.interjerosala.lt/Interjero ABC nuotr.)

Naudokite tik kruopščiai atrinktus aksesuarus. Jų neturi būti daug, tik tai, kas funkcionalu, būtina, vertinga ir sukurta rankomis. Pavyzdžiui, vieną sieną galite papuošti ryškiu paveikslu, o kitas palikti tuščias, ant sofos padėti keletą pagalvėlių ir nerūpestingai numesti pledą, bet nepersistengti sukuriant jaukumo efektą. Kambariniai augalai taip pat gali būti puikus pasirinkimas, nes jie suartina su gamta, suteikia gyvybės ir įneša į interjerą spalvų. Tačiau jie turėtų paprasti, pavyzdžiui, fikusas.

Daugiau interjerų idėjų ir nuotraukų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA, o informacijos apie interjero stilius ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)