Grindys. Praktiškiausias sprendimas – laminatas. Jis yra labai lengvai valomas, ilgai nesusidėvi. Visas šias sąlygas atitiks tik aukštos kokybės laminatas. Jei jau neapsieinama be kiliminės dangos, svarbu, kad ji nebūtų šviesios spalvos, geriausia rinktis neutralių, tamsesnių atspalvių kiliminę dangą.

Būsto įrengimo idėjos (Interjero ABC/asm. arch. nuotr.)

Sienos. Pagrindinė taisyklė - kuo neutralesnė spalva. Tai gali būti balta arba šviesiai pilka spalvos. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į dažų kokybę. Kuo kokybiškesni dažai, tuo lengviau jie plaunasi ir praėjus kuriam laikui, užuot vėl perdažius sienas, galima jas tiesiog išplauti ir jos vėl atrodys kaip neseniai dažytos. Jei turite keletą nuomojamų butų, pagalvokite, ar neverta jų visų sienas dažyti ta pačia spalva. Tuomet nereikės sukti galvos, kur kuri spalva buvo naudota ir užteks turėti vieną papildomą skardinę dažų visiems butams.

Interjero ABC dizainerė Karolina Čirbaitė (Interjero ABC nuotr.)

Vonios kambarys. Pagrindinis galvosūkis įrengiant vonios kambarį nuomojamam butui yra, ar įrengti vonią ar dušo kabiną. Praktiškiausias sprendimas – vonia kartu su dušu. Tuomet toks sprendimas bus tinkamas ir mėgstantiems pagulėti vonioje, ir tiems, kam patinka praustis tik po dušu. Taip pat šis sprendimas yra ir žymiai praktiškesnis – dušo kabina sunkiau valosi, greičiau susidėvi, o ir atsiranda tikimybė, kad gali pradėti bėgti vanduo pro jos apačią. Jei tik butas nuomai yra didesnio dydžio ir yra galimybė – patartina įrengti dar vieną vonios kambarį, kad ir visai mažytį. Tokiu atveju, jei įvyksta kokia techninė avarija pagrindiniame vonios kambaryje, visada galima naudotis antrąja.

Virtuvė. Reikėtų vengti integruojamos buitinės technikos, nors vizualiai ji ir atrodo gražiau, tačiau yra mažiau praktiška, ją sunkiau pataisyti, o be to integruojama buitinė technika paprastai yra brangesnė. Virtuvei nusidėvėjus, nebūtina ją visą keisti, galima ją atnaujinti pakeičiant tik dureles ir/ar stalviršį.

Būsto įrengimo idėjos (Interjero ABC/asm. arch. nuotr.)

Dekoras. Nuomojamas butas turėtų būti jaukus, tačiau neperkrautas dekoro detalėmis, visada turi būti paliekama erdvės jo personalizavimui pagal nuomininko skonį.

Daugiau interjerų idėjų ir nuotraukų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)