Viena ryškiausių šių metų parodos tendencijų – ryškios, gyvos, džiaugsmą teikiančios spalvos. Pastaruosius metus vyravęs minimalizmas su neutraliomis spalvomis, panašu, kad pamažu užleidžia vietą maksimalizmui su ryškiomis spalvomis, raštais, tekstūromis.

Žalia vis dar išlieka viena populiariausių spalvų, tik šiais metais vyrauja alyvuogių žalumo spalva. Daug kur pastebima garstyčių, pelenų rožinė spalvos. Ryškiomis spalvomis ir raštais išsiskiriantys baldai personalizuoja erdvę, suteikia jai originalumo. Didelis dėmesys skiriamas ir ryškių spalvų aksesuarams: tapetams, kilimams, paveikslams, stalo dekorui.

Šiais metais vis dažniau buvo naudojama mėlyna spalva ir įvairūs jos atspalviai. Ji suteikia šiuo metu taip visiems reikalingą ramybės jausmą.

Milano dizaino paroda

Pasaulyje siaučiant karams bei kitiems neramumams, kuo toliau, tuo labiau aštrėjant klimato krizei, namai tampa tarsi lizdas, urvas, kuriame norisi slėptis, jaustis saugiam ir laimingam, atgauti prarastą pusiausvyrą. Tai puikiai atspindi platus dirbtinio kailio panaudojimas. Storu, kai kur ir gan ilgo plauko dirbtiniu kailiu apvelkamos kėdės, foteliai, sofos, teko pamatyti netgi ir kailinį toršerą. Įvairiaspalviai kailiniai kilimai taip pat daug kur buvo matomi.

Milano dizaino paroda

Dar didesnis dėmesys nei pernai metais skiriamas lauko baldams. Riba tarp lauko ir vidaus baldų visiškai išnykusi. Patogios sofos iš inovatyvių, specialiai lauko sąlygoms skirtų audinių, yra lygiai tokio pat dizaino kaip vidaus sofos. Šiuo metu vis dar populiarus bukle audinys persikėlė ir į lauko baldus. Kavos staliukai, pufai, kilimai, laukui skirti toršerai, - viskas sukurta patogiam, jaukiam pasisėdėjimui su draugais, koks jis būtų buvęs vidaus erdvėje. Šiais metais dar aiškiau perteiktas sąlytis su gamta. Ypač tai matyti lauko šviestuvuose – jie tarsi maži grybukai po lietaus išdygę aplink medžius, jaukia šviesele apšviečia aplink esančią žolę.

Milano dizaino paroda

Salone del Mobile vienus metus dedikuoja virtuvėms, kitus apšvietimo sprendimams, šiais metais buvo eksponuojami šviestuvai. Apšvietimo sprendimuose stipriai akcentuojamas prarastas žmogaus ryšys su gamta. Didelį įspūdį paliko gėlėmis pražydę šviestuvai. Buvo pristatomi inovatyvūs šviestuvai, kurie atrodė kaip meno kūriniai, tampantys pagrindiniu kambario akcentu. Riba tarp meno kūrinio ir funkcionalaus šviestuvo praktiškai nebeegzistuoja. Kaip ir baldai, taip ir šviestuvai, akį traukė savo žaismingumu, ryškiomis spalvomis, neįprastomis formomis. Kuo toliau, tuo labiau populiarūs tampa nešiojami pakraunami šviestuvai, kurie tinka tiek vidaus apšvietimui, tiek ir lauko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją