1. Siūlome pradėti nuo jaukių kampelių, kuriuose smagu leisti laiką su knyga bei garuojančiu puodeliu kvapnios arbatos ar kakavos, sukūrimo. Ant esamos sofos bei lovos užmeskite pledų ir pagalvėlių iš žiemiškų audinių, tokių, kaip kailis, vilna, flanelė ar flisas.


2. Galbūt namuose yra kažkoks nenaudojamas kampas, kuriame galite sukurti jaukią vietą pasisėdėjimui ilgais žiemos vakarais. Tai padaryti galite pastatę patogų nedidelį krėsliuką, užmetę ant jo pledą, mažą kavos staliuką knygai ar puodeliui pasidėti, pufą kojoms atremti, toršerą.

Jaukumą namuose kuriančios interjero detalės (www.boconcept.lt nuotr.)

3. Pasirūpinkite, kad namai kvepėtų žiemą simbolizuojančiais kvapais, tokiais kaip cinamonas, vanilė. Tam geriausia panaudoti natūralių eterinių aliejų garintuvą, kuris ne tik skleis malonų aromatą, bet ir drėkins patalpą. Žinoma, jokie eteriniai aliejai neatstos tikrų namuose kepamų kepinių kvapo. Taip pat natūralios kvepiančios žvakės skleis malonų aromatą ir jaukią šviesą.

Jaukumą namuose kuriančios interjero detalės (www.boconcept.lt nuotr.)

4. Apšvietimas taip pat labai svarbus elementas, kuriant žiemišką atmosferą ir jaukumą namuose. Tai pasiekti galite pakeitę paprastus jungtukus į dimeriuojamus, kurie reguliuoja šviesos stiprumą, žinoma, jei tik tai leidžia esami apšvietimo sprendimai. O jei tai nėra įmanoma, tuomet prislopintą šviesą suteikia ant kavos stalelių, komodų ar konsolių pastatyti staliniai šviestuvai. Taip pat prie sofos ar fotelio galima pastatyti toršerą. Nors lauke ir tamsu, mes jau nebeleidžiame laiko terasose ar balkonuose, tačiau nereikia pamiršti ir jų. Paprasčiausias būdas sukurti jaukumą – lauke pakabinti lempučių girliandą.

Jaukumą namuose kuriančios interjero detalės (www.bustoharmonija.lt  nuotr.)

5. Jausmas, kai kojomis paliečiame šaltas grindis, iškart priverčia nekęsti šaltojo sezono. Norint šio jausmo išvengti, pakanka grindų vietas, neužklotas kilimais, nutiesti ilgo plauko kilimų takais ar kailiais. O jei jau kambaryje yra kilimas, galite drąsiai sluoksniuoti ir ant jo uždėti kitą kilimą. Pasirūpinkite ir šiltomis žiemiškomis šlepetėmis. O pakeitus prie lauko durų esantį kilimėlį į tokį, kuris turi žiemiškų motyvų ar spalvų, skleisite kaimynams jaukią žiemišką nuotaiką.

Daugiau interjerų idėjų ir nuotraukų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją