Turint omenyje skirtingus pilkos atspalvius ir kitokius niuansus – šiltus ir šaltus, rusvus ir melsvus tonus, taip pat matinius ir blizgius variantus – šią spalvą galima priskirti prie tokių, kurios bent vieną atspalvį tikrai pamėgsite, įsitikinę portale 21OAK skelbiamos publikacijos autoriai.

Žinoma, net gero daikto gali būti per daug, todėl pilka, neretai laikoma rafinuota bei prabangia, taip pat sėkmingai gali ir darkyti interjerą, kurdama nykią, slegiančią atmosferą, ir taip tikrai nutiks, jeigu šitą spalvą eksploatuosite be saiko. Tai reiškia, kad pilką geriausia traktuoti kaip foninę spalvą, leidžiančią kuo puikiau atsiskleisti kitų, ryškesnių spalvų grožiui. O kitos spalvos tiesiog privalomos interjere, kuriame vyrauja pilka. Jų pliūpsniais gali tapti baldai, meno kūriniai, dekoratyvinės pagalvėlės ir kt.

Tad kokios spalvos dera su pilka? Jeigu smalsu, kaip pagyvinti būsto pilkomis sienomis dekorą, skaitykite toliau ir sužinosite, kaip išnaudoti kuo daugiau pilkos spalvos teikiamų pranašumų.

Minkštieji baldai

Drąsios ryškių spalvų dėmės prie pilkų sienų

Patalpą pilkomis sienomis veiksmingai pagyvina ryškių spalvų baldai. Renkantis prie pilko fono derančius tonus paprastai patariama vadovautis štai tokia taisykle: dekoracijų spalva turi derėti su dominuojančios pilkos pustoniais. Pavyzdžiui, prie šviesiai pilkų melsvoko atspalvio sienų nepriekaištingai derės sodriai mėlyna, tačiau ne itin ryški sofa – šis baldas taps taip reikalinga spalvine dėme. Atminkite, kad šilti pilkos tonai dera su tokiomis spalvomis kaip oranžinė, geltona arba raudona, o šaltesni pustoniai – su mėlyna, žalia, kartais net violetine.

Privalote suprasti, kad ryškios spalvos sofa automatiškai taps kambario dėmesio centru, todėl jei patalpoje yra kokių nors konceptualių ir dėmesį traukiančių detalių, pildyti ją ryškiomis, todėl neišvengiamai akcentas tampančiomis spalvomis reikėtų ganėtinai subtiliai: galbūt pakaks tik kelių ryškių pagalvėlių arba, sakykime, vazos. Spalvine dėme, žinoma, gali tapti ir kilimas arba lovos užtiesalas.

Jokiu būdu neturite manyti, kad patalpos interjere įmanoma tiktai viena ryški spalva. Jei imponuoja įžūlokas, ekscentriškas stilius, ryškių spalvų tikrai gali būti ir daugiau. Jų pliūpsniais gali tapti meno kūriniai, dekoro elementai ar kokie nors aksesuarai.

Šiltų ir šaltų tonų neutralios spalvos padės sukurti ramią atmosferą

Pilka yra neutrali spalva, tačiau populiariausi atspalviai pasižymi šaltais pustoniais. Derinant juos su šiltesnėmis neutraliomis spalvomis, tokiomis kaip rusva, kreminė ir net blankiai rausva, pavyks sukurti lakonišką, ramią paletę, paprastai siejamą su neįmantriu stiliumi, kuris taip pat gali būti įdomus.

Jei norisi, kad kambarys atrodytų šiuolaikiškai, moderniai, laikykitės šaltų spalvų schemos ir pilkus tonus derinkite su balta.

Jei nesinori atsisakyti taip pamėgtų kontrastų, žinokite, kad tamsiai pilkų sienų monotoniją suardo ryškiai balti šviestuvai arba rusvi baldai. Aišku, spalvinės dėmės dizainą visada pagyvina, todėl neretai pasiteisina ir kontrastingi sodrių ir ryškių bei šaltų ir šiltų atspalvių deriniai.

Dar daugiau pilkos teikiamų galimybių

Išdrįskite kiek paimprovizuoti ir vieną sieną paverskite kambario akcentu. Jei norisi likti prie neutralaus varianto, parinkite jai tamsiai pilką spalvą, o kitos sienos lai lieka šviesiai pilko tono. Jei domina drastiškesni sprendimai, tą sieną nudažykite, pavyzdžiui, šviesiai geltonai. Akcentą kuriančios spalvos tonais labai patartina papildyti visą patalpos, kurioje dominuoja pilka, erdvę. Spalvinėmis dėmėmis, kaip jau minėta, gali tapti baldai, kilimėliai, meno dirbiniai, pagalvėlės ir kt. Jei norisi, kad vonios kambarys padvelktų prabanga, jo sienas išdažykite ryškiai baltai ir pastatykite pilką kosmetinį staliuką ir pakabinkite pilką užuolaidą.

Nesvarbu, ar norisi iš esmės pakeisti kambario dizainą, ar tik šiek tiek jį paįvairinti, pilka suteikia plačią erdvę eksperimentams. Nors daugelis šią spalva laiko nuobodžia, niūria, ji tikrai gali kurti prabangos iliuziją. Pilka gali būti kuo įvairiausių atspalvių, todėl tikrai pavyks surasti tokį, kuris atitiks jums priimtiną estetiką.

Net ir dizaineriai profesionalai neutralias spalvas neretai laiko foninėmis, be to, tokiomis, prie kurių tinka bet kuri kita spalva. Deja, taip tvirtinti negalima. Net prie neutralių spalvų tam tikri tonai gali nederėti ir taip yra todėl, kad egzistuoja begalė reikšmingus niuansus lemiančių pustonių. Tai pasakytina ir apie pilką spalvą: tik atsižvelgus į jos specifiką gyvenamąją erdvę pavyks paversti tokia, apie kokią svajojote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją