Tačiau palėpės yra puiki erdvė įrengti unikalaus išplanavimo miegamąjį su kampuotomis lubomis ir nedideliais langais.

Štai keli įdomesni palėpėse įrengti miegamieji ir patarimai, kaip juos geriau įrengti.


Lengviausias būdas vizualiai išplėsti palėpės erdvę – nudažyti ją baltai. Ši spalva atspindės natūralią šviesą, o kampuotos lubos ir kampai neatrodys tamsūs, kaip olos užkaboriai.

Jei baltos sienos jums atrodo per šaltos, galite rinktis natūralų medį. Pasieksite tą patį efektą, tačiau kartu suteiksite sienoms daugiau šilumos.

Taip pat galite sudėti ryškius akcentus.

Daugumoje palėpių nedaug natūralios šviesos, todėl lovą geriau statyti kuo arčiau lango. Nebijokite saulės – mėgaukitės jos spinduliais gulėdami lovoje!

Lempos ne tik apšviečia kambarį, bet ir suteikia jaukumo bei šarmo.

Svarbiausia įrengiant palėpę – neapkrauti jos daiktais. Įrenkite ją minimalistiškai, palikite tik pačius reikalingiausius daiktus – kambarys atrodys erdvesnis.

Tačiau kartais visai verta pastatyti daugiau baldų, kad kambarys neatrodytų nuobodus, o įgytų charakterį ir atmosferą.

Kalbant apie charakterį – kodėl gi nepaeksperimentavus su tesktilės tekstūromis?


Dar viena gudrybė, kaip vizualiai išplėsti palėpės erdvę – pakabinti veidrodžių.


Palėpių būna įvairaus dydžio ir formos. Prieš pradėdami įrenginėti savo palėpę, apžiūrėkite kiekvieną jos kampą ar užkaborį ir įvertinkite erdvę. Paklauskite savęs, koks interjeras atitiks jūsų poreikius ir išnaudos visą palėpės potencialą.

Palėpėje kaip ir kituose kambariuose tinka auginti kambarinius agalus – jie valo orą, gerina nuotaiką ir suteikia erdvei gyvybės.

Palėpė – itin tinkama erdvė vaikų kambariui. Jie jausis lyg miegodami didžiulėje palapinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)