Vyrauja balta spalva

Nekilnojamojo turto vystytojo „Bonava Lietuva“ biuro interjeras buvo kuriamas atsižvelgiant į vientisą bendrovės stilių: kad kiekvienas įmonės darbuotojas, net ir atvykęs iš kitos šalies, žinotų ir jaustų, jog yra būtent bendrovės erdvėje ir bendruomenės dalis.

Pagrindinė architektei Lindai Šeženytei tekusi užduotis – pritaikyti naujas patalpas augančiam kolektyvui, sukuriant ergonomiškas darbo vietas, didelių ir mažų susirinkimų zonas, mobilias darbo vietas, taip pat ekspozicinę butų interjerų apdailos medžiagų erdvę svečiams ir klientams, o galiausiai - poilsio ir pramogų zoną visiems. Funkcinį išplanavimą natūraliai padiktavo stačiakampė patalpų erdvė, kurios viena ilgoji siena yra aklina, o lygiagreti – su langais nuo grindų iki lubų.

„Įėjus į biurą pasitinka recepcijos zona, įkvėpta skandinaviškos gamtos kolorito. Pagrindinė siena – žalsva, skandinaviško akmens. Jos fone yra baldas, pagamintas iš frezuotos lenktos plokštės, dažytos sodria miško spalva. Šios pagrindinės įmonės spalvos dera kaip „yin“ ir „yang“, o taip pat palaiko harmoniją ir pusiausvyrą“, – pasakoja L. Šeženytė.

Biure vyrauja balta spalva, kuri optiškai didina erdvę, patalpoms suteikia švaros, gyvybingumo įspūdį, ja dažomos beveik visos sienos, lubos, daug interjero elementų. Siekiant sukurti dar didesnį erdvės įspūdį nuspręsta atidengti lubas ir palikti matomą betoninę stogo konstrukciją. Pastaroji, kaip ir visos inžinerinės sistemos, dažoma baltai, taip išvengiant kontrasto su sienomis kuriant didelės erdvės iliuziją.

Interjerą papildo pilkos spalvos kiliminė danga, tokie patys tonai atsikartoja balduose, o kaip akcentinėmis spalvomis pasirinktos miško žalia, skandinaviško akmens žalsva bei medžio rusva. „Žaismingumo suteikia kai kur atsirandantys maži Vėdryno gėlės geltono atspalvio akcentai. Apibendrinant – visa tai yra įkvėpta Skandinavijos gamtos ir paveldo“, – sako architektė.

Žalsvi akcentai – elementuose

Naujojo biuro koridorius padengtas žalsvos spalvos skandinaviško akmens kilimine danga, kuri kvadratėliais įsilieja į šonuose esančias erdves, taip dar labiau pabrėždama „open-space“ stiliaus erdvės išplanavimo principą. Žalumas persikelia į darbo zonas ir pasitarimų kambarius, virtuvėlę, subtiliai atsirasdamas ant sienos, kiliminės dangos kvadratėlyje, užuolaidose, lentynose esančiuose augaluose ar kituose interjero elementuose.

„Atviras erdves skiria lengvos metalinės konstrukcijos, baltos spalvos lentynos, padalintos į aiškias geometrines formas, kuriose apsigyvena vazoniniai augaliukai. Jos veikia kaip patalpų atskyrimas, tačiau labai subtilus, minimalus. Daug dėmesio skirta įrengiant ergonomiškas darbo vietas, todėl pasirinkti stalai su pakėlimo funkcija, ergonomiškos kėdės, taip pat buvo vykdomi apšvietimo skaičiavimai, kad būtų galima įrengti efektyvų ir komfortišką apšvietimą su keliais scenarijais“, – kalba L. Šeženytė.

Šviestuvai, kaip ir kiti palubėje esantys elementai – baltos spalvos. Žaismingumo ir jaukumo įspūdį kuria apvalūs pakabinami šviečiantys burbulai bendroje koridoriaus erdvėje, kurie tarsi naktį šviečiantys žiburėliai rodo kelią bendroje erdvėje.

Architektės žodžiais, lenktos formos atsikartoja ir ekspozicinėje erdvėje, kurią nuo recepcijos zonos skiria ažūrinė lentyna, suformuota iš beržo faneros, už kurios įsikuria vaikų kampelis ir svečių zona. Ekspozicijų erdvėje klientai ir svečiai supažindinami su bendrovės projektuojamų butų interjerų įrengimo apdailos medžiagomis, santechnikos prietaisais, kitais interjero elementais bei aksesuarais.

Yra net amfiteatras

Didelis dėmesys kuriant biuro dizainą skirtas darbuotojų patogumui ir komfortui. Jiems įrengti akustiniai pokalbių kambariai, kurie, pasak L. Šeženytės, tarsi inkliuzai įsiterpia tarp koridoriaus ir darbo zonos erdvių. Šioje erdvėje vyrauja akustiniai sienų uždengimai, lubos ir kitos komfortą kuriančios apdailos medžiagos. Pagrindinė akcentinė žalia spalva ir čia randa savo vietą: sienose, taip pat minkštasuoliuose.

Didžiulėje laisvalaikio zonoje įrengtas amfiteatras, pagamintas iš natūralių medžiagų, atsikartojančių visame interjere – beržo faneros.

„Amfiteatras įsikūręs sodriai žalios spalvos, kuri simbolizuoja harmoniją, augimą ir yra labiausiai akis ilsinanti, bibliotekos kampe. Ši erdvė skirta laisvalaikiui, neformaliems susirinkimams, poilsiui, įkvėpimui pasisemti, komfortiškam bendravimui“, – teigia architektė.

Biure suformuota ir mobilių darbo vietų zona. Ji skirta darbuotojams, kurie atvyksta kelioms valandoms per dieną ar kelioms dienoms per savaitę. Šie žmonės irgi visuomet ras ergonomiškas darbo vietas.

Visas šis atviras išplanavimas, darbo, bendrųjų veiklų ir susibūrimų erdvės, akcentinės apdailos medžiagos ir koloritas, funkciniai sprendimai buvo planuojami ir kuriami taip, kad biure esantys, dirbantys ir ateinantys žmonės norėtų būti čia ir dabar, bendrautų, kurtų, būtų laisvi, jaustųsi saugiai ir jaukiai – kaip namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)