Ši estetika palyginti nauja. Pirmą kartą pasirodęs 2017 metų interjero fotografo Miguelio Floreso-Viannos knygoje „Haute Bohemians“ terminas apibūdina modernų požiūrį į tai, ką reiškia būti „bohemišku“.

Savo straipsnyje, kuris buvo spausdintas „Spaces“, jis šią sąvoką apibūdino taip: „Šiuolaikinė bohemija vis dar klesti, nors ir didingesnėse erdvėse, nei galima tikėtis. Šie vadinamieji aukštieji bohemiečiai nebėra badaujantys menininkai – tai puikūs menininkai, kolekcionieriai, redaktoriai, senienų pardavėjai, sodo dizaineriai ir moteriškų drabužių modeliuotojai. Jie gyvena vadovėlinėse bohemiškose aplinkose – Paryžiuje, Ibizoje, Tanžere – taip pat kiek mažiau nuspėjamose vietose, įskaitant Montoką, Antverpeną ir San Rafaelą Argentinoje. Vengdami mansardų, jie pasirinko viduramžių pilis, Kotsvoldo rūmais, ant uolų viršūnių stovinčias vilas ir aukštomis lubomis išsiskiriančius europietiškus apartamentus“.

Bohemiškas interjero stilius

Ką tai reiškia tiems iš mūsų, kurie neturi galimybių viduramžių pilį pavadinti savo namais? Aukštasis bohemiškas stilius – naujas požiūris į bohemišką prašmatnumą. Tai savo vidinės kelionių po pasaulį dvasios nukreipimas, tik šį kartą pakeliant į pirmąją klasę.

Sukurkite paprastą pagrindą

Jeigu atidžiau pažiūrėsite į aukštuoju bohemišku stiliumi sukurtus dizainus, išvysite labai įdomią dichotomiją. Jų paviršiuje pilna ryškumo, daugiau nei pakanka raštų ir spalvų, tačiau po visu tuo situacija kur kas ramesnė. Kiekvienas projektas prasideda nuo prislopinto neutralaus pagrindo, kuris leidžia sublizgėti labiau jaudinantiems dizaino elementams.

Tuomet kyla klausimas, kurie dizaino elementai lieka neutralūs, o kuriems galima suteikti daugiau žaismingumo. Norint tai atsirinkti, pasitarnaus viena lengvai įsimenanti taisyklė. Aukštojo bohemiškojo stiliaus interjeruose funkcionaliosios jo dalys turėtų likti neutralios. Stiliaus jausmą turėtų sukurti dekoratyviniai elementai.

Bohemiškas interjero stilius

Nebijokite raštų gausos

Kai pagrindą turite, pats metas imtis linksmosios dalies – suteikti interjerui individualumo. Aukštojo bohemiško stiliaus atveju vizualinį susidomėjimą sukelia raštų panaudojimas, taip pat sąsajos su jų šaknimis.

Tikrajame bohemiškame stiliuje galima drąsiai maišyti ir derinti kelis stilius. Kadangi šiam stiliui būdingas globalus įkvėpimas, pasvarstykite, ar nevertėtų rinktis raštų, kurie savi skirtingoms lokacijoms. Vis dėlto, jeigu nuspręstumėte eiti šiuo keliu, nepamirškite, kad labai svarbu surasti kažką bendro tarp jų. Gal vertėtų laikytis panašios spalvų paletės, nes taip užtikrinsite savo interjero vientisumą.

Bohemiškas interjero stilius

Atrinkite unikalius aksesuarus

Štai šioje vietoje auštasis bohemiškas stilius ir labiau tradicinis požiūris į bohemišką prabangą ir pasuka skirtingais keliais. Jeigu bohemiškosios prabangos erdvės alsuoja laisve, kurią sukuria fraze „tinka bet kas“ apibūdinama atmosfera, tai aukštasis bohemiškasis stilius, regis, turi daugiau struktūros. Čia jūsų aksesuarai turėtų būti atidžiau atrinkti, nes tik taip sukursite tikslingą ir elegantišką interjerą.

Ne mažiau svarbu ir tai, kokio tipo aksesuarus pasirenkate. Svarbu erdves užpildyti visų formų meno kūriniais: paveikslais, skulptūromis, keramikos dirbiniais ir t. t. Vis dėlto, labai svarbu pasirinkti daiktus, turinčius savo istoriją, turinčius tam tikrą individualumą. Rinkitės tuos darbus, kurie yra unikalūs ir kurie atliepia jūsų asmenybę.

Bohemiškas interjero stilius

Jeigu siekiate sukurti rinktinę erdvę, gebėjimas kurti savitą stilių čia bus labai svarbus. Jeigu manote, kad išdėliojote visus reikiamus aksesuarus, atsitraukite atgal ir pajauskite erdvę kaip visumą. Pagalvokite, ar visos detalės atrodo taip, tarsi būtų radę savo tikrąją vietą. Jeigu ne, nebijokite ieškoti tobulesnių variantų tol, kol būsite absoliučiai patenkinti galutiniu produktu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)