Šeiminis duetas apie baldų kūrimą ir gamybą svajojo ilgai, kol pagaliau grįžę iš mėnesį trukusios kelionės ir augindami kelių mėnesių dvynukus, įkūrė įmonę, rašoma pranešime spaudai.

Visai šviežias, nišinis baldų ir namų dekoro gamintojas „Blond Fox“ atidarę internetinę parduotuvę, kurioje prekiaus išskirtiniais baldais ir namų dekoro detalėmis, kviečia kitaip pažvelgti į namų aplinkos kūrimą.

„Pirmiausia, pamirškime taip įsigalėjusią pilką ir jos atspalvius. Prisijaukinkime interjeruose spalvas, drąsiai derinkime skirtingus stilius, ieškokime savito namų braižo aktyviau juos dekoruodami meno kūriniais. Nebijokime laužyti tradicinių dekoro taisyklių ir mažiau lyginkime savo ir kaimyno ar draugo namus“, - sako Ignas ir Jurga Inciai, kuriantys ir siūlantys ryškius, stilingus baldus ir interjero aksesuarus.

Idėja gimė prieš šešerius metus

Pora pasakoja, kad interjerais ir jo detalėmis susidomėjo kurdami pirmuosius savo namus.

„Tuomet įsirenginėjome loftą ir nenorėjome daiktų, kurie atlieptų tik industrinį stilių. Nors namus pradėjome kurti padedami architekto, tačiau procesą užbaigėme patys. Norėjome maišyti daiktus – turėti ir vintažo, ir modernių daiktų, lofte nebuvo betono detalių, tačiau apšvietimui naudojome vario vamzdelius, šiek tiek primenančius fabriką, vonioje – aukso spalvos santechniką, tuo metu rečiau naudotą. Visgi, bendras buto stilius buvo labiau klasikinis“, - prisimena Jurga Brazauskaitė-Incienė, viena iš įmonės kūrėjų.

Moteris dalinasi, kad visus buto baldus gamino pagal aiškią jos ir vyro viziją, namų pagrindinėje erdvėje atsirado ryškiai mėlynų akcentų, vienas jų – didžiulė mėlyna indauja. Mėlynoji konsolė, kuri šiandien siūloma jų internetinėje parduotuvėje, ir buvo vienas tų pirmųjų baldų, pasėjusių mintį apie nuosavą verslą.

„Pilnai atiduodami namus dekoruoti kitiems prarandate didelį malonumą. Mums viskas mūsų namuose tarpusavyje derėjo, o svečiai girdavo namų jaukumą ir dvasią. Tačiau vėliau apsilankęs architektas, ruošęs mūsų namų interjero projektą, buvo nusiminęs, kad mes jo viziją sugadinome. Tačiau namai pirmiausia turi patikti jums patiems“, - sako J. Brazauskaitė-Incienė.

Pasigedo istorijos atributų – sukūrė patys

„Blond Fox“ įkūrėjų specialybės ir tiesioginis darbas visiškai nesusijęs su interjeru, baldų gamyba, todėl visas savo idėjas jie vysto bendradarbiaudami su savo srities kūrėjais – baldų dizaineriais ir gamintojais, keramikais, skulptoriais.

Neseniai užgimusios internetinės parduotuvės asortimente galima rasti ne tik originalių baldų, bet ir meno kūrinių, kurių, pasak J. Brazauskaitės-Incienės, tik daugės. Didžio Lietuvos kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Barboros Radvilaitės gipsiniai biustai buvo vienas iš pirmųjų poros tikslų kuriant namų dekoro liniją, kurią padėjo įgyvendinti menininkė iš Klaipėdos.

„Dažnai interjeruose matome graikų, romėnų ar užsienio šalių kompozitorių biustus. Mums fantastiškai graži ši atgyjanti tendencija jais puošti knygų lentyną ar komodą. Tačiau kodėl nenaudoti savo istorinių asmenybių portretų? Vaikščiodama po muziejus pati ieškojau tokio atributo, ir, tiesą sakant, pasigedau ko nors panašaus. Mūsų šalies didžiųjų muziejų parduotuvėlėse dominuoja monetos, knygos. Apskritai, matau labai daug gaminių, skirtų krepšiniui arba su nacionaline vėliava, gintaru, o skoningos istorijos, kultūros atributikos – itin mažai“, – sako moteris.

Poros įkurtoje internetinėje parduotuvėje šiuo metu taip pat siūloma rankų darbo keramikinių indų, smulkių baldų ir meno kūrinių. Per kelis mėnesius ją papildys ir vintažiniai, taip pat vaikų kambariui skirti baldai bei dekoro detalės.

„Mezgame ryšius ir su keliais mažais užsienio gamintojais, kad galėtume išpildyti platesnį poreikį, pavyzdžiui, pasiūlyti modernių apšvietimo detalių“,– teigė J. Brazauskaitė-Incienė.

Svarbus ir atradimo džiaugsmas, ir daiktų istorija

Pasak „Blond Fox“ įkūrėjų, jie sąmoningai vengia kažkaip įvardyti jų kuriamą stilių. Jiems patinka įvairių stilių detalės, tad įkvėpti sukurti baldą gali ir sendaikčiai, ir ArtDeco ar Midcentury, ar amerikietiškoji klasika. Juk savų namų kūrimas yra procesas, kuris gali trukti ne vienerius metus.

„Namų kūrimas, mūsų nuomone, nesibaigia interjero specialisto pasiūlyta vaza ar labiausiai derančios spalvos rankšluosčiais vonioje. Stiliaus ir namų dvasios paieškos, detalių keitimas ir atsinaujinimas iš esmės vyksta visą gyvenimą, galbūt su pauzėmis. Mums tai siejasi su malonumu ieškoti ir atrasti, o vėliau džiaugtis ir pasakoti istorijas, kaip ilgai ieškotas kavos stalelis ar paveikslas, atsidūrė jūsų namuose“, – pabrėžė Ignas Incius, įmonės vadovas.

Jis teigia, kad savo kūriniais norėtų įkvėpti žmones namus kurti iš lėto, dėlioti, derinti įvairias detales, ieškoti labiausiai patinkančių daiktų parduotuvėse ar sendaikčių turguose, parsivežti jų iš kelionių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)