Pirmenybė komfortui

„Man ir daugeliui mano klientų 2022 metais svarbiausia buvo patogumas, – sakė „DATE Interiors“ dizainerė Molly Torres Portnof. – Erdvė, kupina sodrių spalvų ir įvairių minkštų, tekstūrinių detalių su daugybe išlenktų linijų, neabejotinai yra ta tendencija, kuri mus lydės ir 2023 metais – ir ne veltui! Pandemija privertė mus visus įvertinti, kas yra svarbiausia, ir atsakymas yra šiltas, apgobiantis ir patogus interjeras“.

Jei norite, kad jūsų namuose karaliautų komfortas, M. T. Portnof siūlo savo erdvę papildyti jaukiais, pliušiniais baldais, buklė audinio tekstile ir daugybe vintažinių radinių.

„Jei kankina abejonės, nusipirkite senovinį kilimą, – priduria ji. – Tai neįtikėtinas būdas suteikti savo namams tekstūros, spalvų ir jaukumo, taip pat šiek tiek istorijos ir tvarumo“.

Namų dekoras džiovintais augalais

Vintažo ir šiuolaikiškumo derinimas

Kalbant apie dizainą, nėra jokios priežasties, dėl kurios reikėtų rinktis tik vieną estetikos rūšį. Patarimai, kaip „atrasti savo stilių“, kartais gali atrodyti įsakmūs, tačiau iš tikrųjų daugelis geriausiai suprojektuotų ir savitų interjerų yra paremti daugiau negu vienu dizaino etosu. 2022 metais dažnai matėme, kaip tradicinio ir (arba) vintažinio dizaino elementai suliejami su moderniomis detalėmis – tai kombinacija, kuri, dizainerės Lindos Hayslett iš „LH. Designs“ teigimu, ateinančiais metais bus dar aktualesnė.

„Pastebėjau daug tendencijų, kurios turėtų išlikti gana ilgą laiką, ir viena iš jų – derinti vintažinius daiktus su šiuolaikinėmis erdvėmis ir elementais, – teigė L. Hayslett. – Žmonėms patinka unikalūs daiktai, suteikiantys erdvei savitumo, pavyzdžiui, barokinis stalas moderniame, švarių linijų kambaryje. Šis priešingų stilių mišinys padeda įžvelgti daiktų grožį, o erdvė išryškina šį derinį. Vienas iš pavyzdžių – įmantrios lubų rozetės, kurios derinamos su glotniu šiuolaikišku apšvietimu, ar austi gobelenai už lovų galvūgalio, kurie atrodo taip, tarsi būtų suprojektuoti Mieso van der Rohe ar Le Corbusier“.

Kaip padidinti kambarį?

Žaismas su gamtos įkvėpta spalvų palete

Gyvename tais laikais, kai vis daugiau žmonių pradeda suvokti, kokia brangi yra mūsų planeta ir gamta, todėl nieko keista, jog lauko aplinka įkvepia tam tikrus namų dizaino ir dekoro elementus.

Vienas paprasčiausių ir lengviausiai įgyvendinamų šios tendencijos būdų? Gamtos spalvų dažai! „2022 metais regėjome žemės tonų ir natūralių tekstūrų pakilimo bangą, ir manau, kad ši tendencija dar kur įlaiką išliks, – sakė dizainerė Rozit Arditi iš įmonės „Arditi Design“. – Po dvejų metų pandeminio gyvenimo visi ieško kažko žemiškesnio, nesvarbu, ar tai būtų spalva, tekstūra, ar namuose naudojamos medžiagos“.

Ji atkreipia dėmesį į tokius purvo atspalvius kaip terakota ir ruda, taip pat į tokius lengvai prižiūrimus audinius kaip medvilnė ir oda. Tai, jos teigimu, yra puikūs variantai, norintiems pasitelkti sugrįžimo į gamtą perspektyvą.

Mažinimas, pakartotinis panaudojimas ir perdirbimas

Ši tendencija skirta jums, „Facebook Marketplace“ ir taupymo parduotuvių gerbėjams. Šiais metais vintažinių daiktų ir išgelbėtų baldų populiarumas buvo didesnis nei bet kada anksčiau, ir profesionalai prognozuoja, kad ateinančiais supratingų pirkinių tik daugės, nes vis daugiau namų savininkų pradeda suvokti, koks svarbus yra jų paliekamas anglies dvideginio pėdsakas ir kokį poveikį gamtai daro jų dizaino sprendimai.

Kaip padidinti kambarį?

„Vis daugiau ir daugiau mano klientų sąmoningai rūpinasi perdirbimu ir atsižvelgia į tai, ar jie prisideda prie tvarumo, – aiškino „Dadapt“ dizainerė Shari Francis. – Jie nori išsaugoti daiktus, kurie yra kažkuo reikšmingi ir kelia teigiamus prisiminimus. Manau, kad žmonės pagaliau pradėjo suprasti, kad žodį „išmesti“ vertėtų pakeisti tokiomis frazėmis kaip „perparduoti ir panaudoti pakartotinai“.

Ryšio puoselėjimas

Galų gale namai yra tiek ypatingi, kiek ypatingi yra juose gyvenantys žmonės ir juose gimę prisiminimai. 2022-ieji buvo tie metai, kai į mūsų gyvenimus sugrįžo normalumas, todėl vėl galėjome atkurti ryšį su artimaisiais ir atkreipti ypatingą dėmesį į tai, kaip mūsų namai padėjo (arba trukdė) mums bendrauti ir linksmintis su draugais ar šeima.

Vienas iš unikaliausių dizaino atributų, atsiradusių dėl tokios mąstysenos? Labai retro, stipriai 70-ųjų įkvėpti pokalbių kampeliai, dar vadinami „pokalbių duobėmis“ (angl. conversation pit), sakė „Studio Anand Sheth“ architektas bei dizaineris Anandas Shethas.

„Pirmiausia pokalbių duobes mes išvydome seriale „Mad Men“ („Reklamos vilkai“), tuomet technologijų biuruose, o šiandien jie sugrįžta į renovuojamus namus. Kitais metais vieną iš jų aš net įrenginėsiu vienoje vyninėje!“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją