„Nesvarbu, jūsų biudžetas didelis ar mažas, namų interjero atnaujinimo kaina gali greitai tapti nekontroliuojama, jei iš anksto nesusidarysite plano. Jis ne tik padės susiplanuoti biudžetą, bet ir leis atnaujinti namų erdvę neapsikraunant nereikalingomis interjero detalėmis. Svarbu apsvarstyti prioritetus ir prisiminti, kad už namų interjero atnaujinimo projektą mokėdami jau turimais pinigais sutaupysite sumą, kurią kitu atveju mokėsite palūkanomis“, – pranešime spaudai sako skaitmeninių finansinių paslaugų įmonės „Credit24“ Klientų patirties valdymo vadovė Donata Stoškuvienė.

Įvairių namų interjero atnaujinimo idėjų gausu tiek „YouTube“, tiek „Pinterest“ platformose, o kiek ilgiau jose panaršius pasidaro aišku, kad norint sukurti stilingą interjerą, nebūtina išleisti didžiulės pinigų sumos. Štai keli patarimai, kaip atnaujinti namus neišleidžiant nė cento arba apsiribojant biudžetu, kurį, tikėtina, jau turite.

1. Jaukiai įsirenkite balkoną

Greičiausiai pažįstama situacija, kai laikui einant balkonas netikėtai virsta sandėliu, pilnu prigrūstų daiktų, prie kurių kartais net sunku prasibrauti ir dar sunkiau ką nors ten atrasti. Atšilus orams, į balkoną galite iškraustyti kambarines gėles, vietoje ten laikomų daiktų pastatyti nedidelį stalelį, dvi kėdes, ir jau galėsite rytine kava mėgautis balkone. Jaukumą kurkite lempučių girliandomis, elektrinėmis žvakėmis ar žibintais su popieriniais gaubtais. Pasitelkus fantaziją, balkoną paversite poilsio zona ar biuru darbui iš namų.

Oazė balkone

2. Pakeiskite pagalvėles ir sofos apdangalą

Pagalvės namuose dažniausiai atlieka dvi paskirtis. Pirmiausia, jei parinktos teisingai, jos gali sustiprinti elegancijos jausmą namuose. Antra, jos suteikia mums ir mūsų svečiams šiek tiek papildomo komforto ant sofos ir įneša jaukumo jausmą į erdves. Investuokite į pagalvių užvalkalus, o ne į įdėklus ir užuot pirkę visiškai naują sofą, įsigykite naują užvalkalą, kuris namams suteiks visiškai naują išvaizdą.

3. Perstumdykite baldus

Norint atnaujinti namų interjerą, kartais užtenka perstumdyti baldus ar sukeisti kilimus kambariuose – taip nieko neinvestuodami namus galėsite atnaujinti iš to, ką jau turite. Tai, kad nusipirkote kėdę, skirtą darbo kambariui, nereiškia, kad ji turi praleisti visą savo gyvenimą tame kambaryje. Pereikite iš vieno kambario į kitą ir apgalvokite kitas galimybes. Pernešus kėdę į kitą erdvę, ir kambarys, ir pats daiktas vėl atgims iš naujo, o jūs maloniai nustebsite nauju vaizdu.

4. Perdažykite sienas

Nors dažymo darbai gali pareikalauti nemažai vargo, naujas dažų sluoksnis dažnai gali išspręsti daugybę dizaino problemų. Sienų perdažymas yra vienas paprasčiausių ir pigiausių būdų suteikti erdvei prabangos pojūtį. Nesvarbu, ar norisi sušvelninti spalvą, ar pridėti ryškių akcentų – kad pagyvintumėte erdvę, sienų ar baldų perdažymas kita spalva yra puiki išeitis, norint pakeisti bendrą kambario jausmą.

Maža svetainė

5. Pakeiskite lovos užtiesalą

Nuo jaukių „hygge“ įkvėptų pledų ir minkštų lovatiesių iki žaismingų ir spalvotų tekstūrų – pasirinkimas neribotas, tereikia tik fantazijos. Visai nebūtina keisti miegamojo baldų norint atsinaujinti, nes toks paprastas sprendimas, kaip naujas lovos užtiesalas gali suteikti jūsų miegamajam šiuolaikišką išvaizdą.

6. Įrėminkite prisiminimus

Paverskite savo asmeninius prisiminimus menu, išspausdindami keletą nuotraukų ant aukštos kokybės popieriaus ir apipavidalindami jas gražiais rėmeliais. Tokiu būdu savo namuose galite sukurti galerijos sieną, kuri ne tik puoš namų erdvę, bet ir kaskart pažvelgus į nuotraukas kels geras emocijas.

7. Atnaujinkite rankenėles

Greitas ir paprastas būdas atnaujinti bet kokį kambarį yra pakeisti spintelių, stalčių rankenėles bei durų rankenas. Virtuvės baldų rankenėlių kainos svyruoja nuo vos kelių eurų už visą komplektą, tačiau šio subtilaus pokyčio dėka galite savo namams suteikti stilingos prabangos.

8. Papildykite interjerą augalais

Norėdami sukurti jaukumo, patinkančius kambarinius augalus gražiai įkomponuokite namų erdvėje. Vientisai kompozicijai sukurti rinkitės vienodus vazonus, kurie išryškins augalus. Jei augalų įsigijimas viršija jūsų biudžetą, visada galite paprašyti draugų ar kaimynų pasidalinti gėlių ūgliais, kuriuos vėliau galėsite užauginti savo namuose.

Sansevjeros (Sansevieria)

9. Atnaujinkite užuolaidas

Tinkamos užuolaidos gali puikiai užbaigti ir papildyti viso kambario interjerą. Jeigu norite savo kambariui suteikti lengvumo ir gaivumo įspūdį, rinkitės neutralių spalvų, pavyzdžiui, baltos, alyvinės ar persikinės. Atnaujinkite lango uždengimus ir džiaukitės naujomis spalvomis namų interjere.

10. Atnaujinkite baldus

Iš visų sąraše esančių interjero dekoravimo patarimų, šis gali pareikalauti daugiausiai išlaidų. Tačiau jei jau investavote į gerai pagamintus, nesenstančius baldus, šviežiai užtepto lako ar dažų sluoksnis gali akimirksniu prikelti senus baldus naujam gyvenimui. Kai virtuvės baldai atrodo dar visai neblogos būklės, vaizdą dažnai gadina nusidėvėję bei apsibraižę stalviršiai, todėl pakeitus stalviršį galite sukurti visiškai kitą įspūdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją