Svajojo apie jaukius ir šviesius namus

Kotedžo įrengimas gali būti nemenkas iššūkis. Pasak interjero dizainerės D. Sakevičės, 77 kv.m. dviejų aukštų kotedže, kurį ji įrengė, iš pradžių nebuvo nei grindų, nei sienų pertvarų.

„Tuščia erdvė – tai absoliuti laisvė kūrybinei interpretacijai. Teko stipriai padirbėti su pertvarų ir baldų išdėstymo planais, norėjome, kad kiekvienas centimetras būtų pilnai išnaudotas. Pavyko funkcionaliai suplanuoti erdves: pirmame aukšte nedidelis prieškambaris su veidrodine spinta, 31 kv.m. svetainė sujungta su virtuve ir nedidelis, bet talpus san. mazgas po laiptais; antrame aukšte yra miegamasis kambarys su drabužine, vonia ir vaiko kambarys“, – pasakoja interjero dizainerė.

Anot jos, kotedžo savininkai norėjo šviesių ir jaukių namų. Vyraujanti pastelinė ramių spalvų gama kuria erdvumo ir švaros įspūdį. Pasak interjero dizainerės, šviesių atspalvių namuose privalumas yra tas, kad jie vizualiai didina erdvę, sukuria ramybės pojūtį, jaukumą namuose.

„Šiuo atveju su bendra erdve susiliejančią virtuvę išryškina betono imitacijos stalviršis ir sienelė. Visos virtuvės spintelės padarytos iki lubų tam, kad maksimaliai būtų išnaudota daiktų saugojimo vieta, o norint, kad virtuvė ir TV komoda susilietų su visuma pasirinkta balta spalva, tokiu būdu neapsunkinama erdvė. Paviršiai pasirinkti blizgūs ir be rankenėlių – jie vizualiai praplečia ir kartu išnyksta erdvėje. Subtilumo interjerui suteikia veidrodis ant sienos, išskirtinio dizaino šviestuvas virš valgomojo stalo ir paveikslas tapytas specialiai šiai erdvei“, – pažymi D. Sakevičė.

Jaukaus ir šviesaus kotedžo interjeras (Beno Šileikos nuotr.)

Pageidavo praktiškumo

Šeima, įsigijusi kotedžą, interjero dizainerės taip pat pageidavo, kad jų namuose būtų kuo praktiškesnė grindų danga.

Pasak D. Sakevičės, pasirinkta vinilinė pilkšvos spalvos danga, o prie jos spalviškai priderintos medinės faneruotos durys ir uosinės laiptų pakopos bei turėklas su stiklo dalimi.

Antrame aukšte, interjero dizainerės teigimu, esančiame miegamajame jaukumą ir išskirtinumą kuria pelenų rožinės spalvos užuolaidos, kurios puikiai dera su pilkos spalvos siena ir lovos galvūgaliu.

„Visos kitos detalės: baltas staliukas, sieniniai šviestuvai, augalas, patalynė, vaza papildo interjerą ir sukuria išbaigtumo įspūdį. Taip pat kambaryje puikiai pavyko įkomponuoti sieninę drabužinę, kurios durys specialiai parinktos baltos spalvos, kad susilietų su sienomis“, – pasakoja D. Sakevičė.

Jaukaus ir šviesaus kotedžo interjeras (Beno Šileikos nuotr.)

Interjero dizainerė tęsia, kad beveik 11 kv.m. vaiko kambaryje vyrauja rudi ir balti atspalviai. Jame buvo suprojektuota didelė, talpi spinta su stalčiais ir dalimi atvirų lentynų, kad tilptų ir žaislai, ir rūbai, ir kiti asmeniniai daiktai. Vaiko kambaryje pasirinktos rusvos spalvos dieninės užuolaidos ir tokios pat spalvos naktinė romanetė.

„Abiejuose vonios kambariuose pasirinktos subtilaus (neintensyvaus) marmuro rašto imitacijos plytelės, tam, kad vonios kambariai susilietų su kitomis būsto erdvėmis, išlaikant namų vientisumą. Be to, pilkuose tonuose gražiai išryškėjo baltos spalvos santechnika ir baldai“, – pastebi D. Sakevičė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)