Interjero dizainerė D. Sakevičė visai neseniai įrengė 2 kambarių, 43,7 kv. m, butą, kuriame, pasak jos, pavyko sutalpinti viską, ko reikia patogiam gyvenimui. Reikia paminėti, kad butas buvo dalinai įrengtas, t. y. nudažytos sienos, sudėtos ąžuolinės parketlentės, įstatytos durys, suklijuotos plytelės vonios kambaryje.

Pašnekovė pasakoja, kad bute vyrauja rami žemiškų tonų spalvinė gama, kurią papildo kontrastingos juodos detalės bei aksesuarai. Poilsio zonoje – subtilios žalios spalvos patogi trivietė sofa, modernaus rašto kilimas, išskirtinis juodas kavos staliukas.

„Staliukas yra su rankų darbo natūraliu betoniniu juodos spalvos stalviršiu. Plono metalinio profilio kojos sudaro lengvumo įspūdį, bet tvirtai laiko masyvų betono stalviršį, svarbu paminėti, kad stalviršis impregnuotas ir paruoštas ilgam naudojimui. Langų pridengimui svetainėje ir miegamajame pasirinkome dienines ir naktines užuolaidas, norint sukurti privatumą ir jaukumo pojūtį“, – pasakoja D. Sakevičė.

Pasižiūrėkite, kaip interjero dizainerė įrengė 43 kv. m butą (Gerda Baltriūnaitė nuotr.)

Pašnekovė tęsia, kad beveik 21 kv. m bendra svetainės zona sujungta su valgomuoju ir virtuve. Virtuvė šiuo atveju tapo svetainės dalimi. Virtuvė nėra maža, L formos, vietos gaminti ir daiktams pasidėti – užtektinai.

„Norėjome virtuvės su „charakteriu“, todėl fasadams naudota matinė rudos spalvos ir tekstūrinė pilkšvai rusvos spalvos plokštės. Visiems individualiai pagamintiems baldams naudojome tas pačias plokštes (tiek miegamojo spinta, TV spintelė, drabužinės baldai)“, – patikslina interjero dizainerė.

Pasižiūrėkite, kaip interjero dizainerė įrengė 43 kv. m butą (Gerda Baltriūnaitė nuotr.)

Valgomojo zona, anot D. Sakevičės, tarsi šiek tiek atskiria virtuvės zoną nuo svetainės. Valgomasis stalas, kėdės ir minimalistinio dizaino šviestuvas virš stalo atrodo moderniai ir stilingai. Stalas pagamintas iš natūralaus ąžuolo masyvo ir plieno.

„Pats ekologiška alyva padengtas stalviršis yra tik 2,5 cm storio su ploninta briauna, kuri suteikia lengvumo. Dar buvo papildomai vaškuotas, kad būtų atsparesnis virtuvinės buities iššūkiams. Plieno kojos pagamintos iš tvirto kvadratinio metalo profilio ir dažytos juoda spalva. Kėdės su tekstūriniu audiniu, apvalių formų, kas suteikia šiame interjere lengvumo“, – sako D. Sakevičė.

Pasižiūrėkite, kaip interjero dizainerė įrengė 43 kv. m butą (Gerda Baltriūnaitė nuotr.)

Miegamasis kambarys šiame būste nėra didelis, tik 10 kv m., bet jame, pasak interjero dizainerės, pavyko suprojektuoti talpią spintą su ta pačia tekstūrine pilkšvai rusva plokšte (vyraujančia visame interjere) ir juodomis ilgomis rankenomis. Šalia dvigulės lovos iš šonų stovi dvi nedidelės ąžuolo masyvo funkcionalios ir praktiškos spintelės. Stilingi šviestuvėliai ant spintelių, priderinta patalynė, užuolaidos – visa tai kuria jaukią nuotaiką miegamajame kambaryje.

Pasižiūrėkite, kaip interjero dizainerė įrengė 43 kv. m butą (Gerda Baltriūnaitė nuotr.)

„Taip pat vienas iš pagrindinių šio nedidelio buto privalumų – atskira, pakankamai erdvi drabužinė koridoriuje. Kurdama namų viziją, daug dėmesio skiriu daiktų saugojimo ir talpinimo vietai, ypač mažuose butuose, tuomet maža erdvė neapkraunama daiktais ir yra vizualiai patraukli bei tvarkinga. Koridoriuje sienas papildo veidrodis per visą aukštį, o jame atsirandantys atspindžiai kuria išskirtinumą, gylio ir erdvės įspūdį. Taip pat baltos spalvos skydas iš vertikalių dailylenčių, kurios papuošia sieną ir suteikia interjerui autentiškumo“, – sprendimais dalijasi pašnekovė.

Pasižiūrėkite, kaip interjero dizainerė įrengė 43 kv. m butą (Gerda Baltriūnaitė nuotr.)

Vonios kambarys yra 4,58 kv. m. Sieninės plytelės yra baltos spalvos su pilkomis gyslomis, marmuro imitacijos, kurios optiškai didina erdvę. Vonios kambaryje, pasak D. Sakevičės, pavyko sutalpinti viską, ko reikia komfortiškam gyvenimui: dušo kabina, talpi baltos spalvos spinta (kurioje slepiasi skalbimo mašina su džiovykle ir kitos buitinės priemonės), spintelė su praustuvu ir dviem stalčiais. Dailiai atrodo berėmis ovalus veidrodis ant sienos su sklindančia jaukia LED šviesa iš galo.

O dabar - pasidairykime!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)