Pagalvokite apie orą

Ar jūsų krašte orai karšti ir sausi, o gal gyvenate arčiau pajūrio? Galbūt dažnai lyja? Visi šie klausimai labai svarbūs prieš sprendžiant, kokius lauko baldus reikia pirkti. Štai kodėl: sausi orai kai kurias medžio rūšis verčia skilinėti ir trūkinėti, o stiprūs vėjai aliuminio baldus gali priversti skraidyti. Pinti baldai gali neatlaikyti drėgmės išbandymo.

Išmatuokite savo erdvę

Pagalvokite apie tai, kiek jūs turite erdvės ir kokios ji formos. Ar tai yra pailgas ir siauras balkonas, ar plati terasa? Išnaudokite šias erdves tinkamai ir pagal tai pasirinkite savo lauko baldus. Praktiškai, čia galima taikyti tuos pačius principus kaip ir kuriant namų interjerą.

Mažai erdvei geriau rinktis ir mažesnius baldus – nemėginkite čia sutalpinti viso valgomojo baldų komplekto. Užmeskite akį į lauko kavinių turimus baldus – panašius galite pritaikyti ir pas save.

Lauko baldai parodoje "Resta"

Įvertinkite, kur statysite baldus

Ar erdvė, kur statysite baldus, yra atvira, ar turite stogą virš jos? Kur stovės baldai – ant žemės, žolės ar kieto paviršiaus, pavyzdžiui, medinių grindų ar betono grindinio? Atsakydami į šiuos klausimus padėsite sau nuspręsti, kokių medžiagų baldai yra geriausiai suderinami su aplinka, kur jie stovės.

Nestatykite minkštos medienos baldų ant žolės. Drėgmė iš žemės gali priversti medieną imti pūti, kai kurie metalai gali imti rūdyti. Todėl gerai įsigilinkite ir į įvairių medžiagų specifiką.

Jeigu statysite baldus atviroje vietoje, verta pasvarstyti apie skėčius, kurie apsaugos nuo kaitrios ir spiginančios saulės.

Išsirinkite medžiagą

Kokių medžiagų lauko baldai jums labiausiai patinka? O kokius rinktis geriau? Šie trys aspektai gali jums padėti apsispręsti: kokie vyrauja orai, kiek baldams gali reikėti skirti priežiūrai ir tai, kaip jie atrodo. Kaip ir buvo minėta anksčiau, orai turi didelę įtaką apsisprendimui, iš kokios medžiagos turėtų būti baldai. Jūs tikrai nenorite tokių baldų, kurie neatlaikytų oro sąlygų.

Tai, kiek jais reikės rūpintis irgi yra dalykas, apie kurį reikia pagalvoti. Kai kurios medžiagos, iš kurių gaminami lauko baldai, pavyzdžiui, aliuminio, tikmedžio ar dervų baldai nereikalauja ypatingai daug priežiūros. Nerūdijančio plieno baldai gali tarnauti labai ilgai, jie nesunkiai ištveria karštį ir drėgmę.

Atkreipkite dėmesį į komfortą

Lauko baldus naudosite tam, kad atsipalaiduotumėte, todėl jie būtinai turi būti patogūs. Jeigu jūsų nusižiūrėtos ar įsigytos kėdės yra be pamušalų ir pagalvėlių, jūs galite juos pasidaryti arba nusipirkti atskirai.Tik įsitikinkite, kad jūsų išsirinkti audiniai yra geros kokybės ir lauke nebluks bei nepradės pelyti.

Prieš pirkdami baldus išbandykite ir įsitikinkite, kad jie patogūs. Jeigu turite vietos ir norite kartais ištiesti kojas ir pagulėti, geras pasirinkimas yra hamakai ir nedidelės, ištiesiamos sofutės.

Turėkite vietos

Įsitikinkite, kad atėjus žiemai, turėsite, kur sudėti visus savo lauko baldus. Kartais netgi uždangalai nesuteiks pilnos apsaugos, ypač pintiems baldams. Arba pirkite baldus, kuriuos turėsite, kur sutalpinti, arba tokius, kurie gali būti lauke per visą žiemą be jokių pasekmių jų būklei.

Dar vienas pasirinkimas – pirkti tokius baldus, kurie susilanksto ir užima itin mažai vietos.

Įvertinkite savo biudžetą

Galiausiai, jūsų biudžetas padiktuoja, ką jūs galite įpirkti. Neverta tikėtis, kad kiekvienas gali sau leisti įsigyti pačius geriausius baldus. Jeigu norite sutaupyti, štai keletas patarimų, kaip gauti geriausią kokybę už turimus pinigus.

  • Jūs galite įsigyti labai puikių lauko baldų liepos pabaigoje ir rugpjūtį – artėjant rudeniui, kainos būna gerokai mažesnės;
  • Pagalvokite apie pigesnes medžiagas, pavyzdžiui aliuminio arba dervų baldus, atkreipkite dėmesį į kitokią pigesnę medieną;
  • Sekite parduotuves ir nuolaidas, užmeskite akį, ką siūlo dėvėtų daiktų parduotuvės – čia galima rasti išties itin kokybiškų daiktų už prieinamą kainą. Jeigu turite senus lauko baldus ir norite juos pakeisti – pagalvokite, galbūt užteks pakeisti tik pamušalus arba pagalvėles?
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją