Prestižinis interjero konkursas

Kaip teigia interjero dizainerė Akvilė Bielytė, „SBID International Design Awards “ yra vienas svarbiausių ir prestižiškiausių interjero dizaino konkursų visame pasaulyje. Jame dalyvauja keliasdešimt tūkstančių pasaulio interjero kompanijų ir labai žymių pasaulinio masto vardų ir įmonių, dirba keli šimtai ir daugiau talentingiausių pasaulio architektų bei dizainerių, inžinierių. Tai labai svarbus interjero dizaino renginys, nes jo metu atrenkamos pačios geriausios dizaino kompanijos iš penkių žemynų.

Konkurso komisiją sudaro itin kompetentingi teisėjai – direktoriai iš tokių korporacijų kaip: „Christian Louboutin Beauté“, BBC, National History Museum, „Belmond“, „Walpole“, „Bentley“, „Google“, „AECOM“ ir kitų. Už finalistus, 14-oje skirtingų kategorijų, taip pat galima balsuoti ir visuomenei, jos balsas lemia 30 proc. galutinio balsavimų rezultato.

„Tapti finalistu „SBID International Design Awards“, yra labai rimtas profesinis pasiekimas ir įvertinimas , kiekvienas projektas yra vertinamas labai griežtai, kompetentingos ekspertų komisijos.
Mums tai be galo svarbus laimėjimas, būti įvertintiems ir atrinktiems į dešimtuką, tarp 42 geriausių pasaulio šalių interjero dizaino kompanijų, kurių projektai yra itin aukšto lygio ir žinomi pasaulyje. Taip pat daug reiškia, kad „Apartment in Gediminas avenue“ projektas yra atspausdintas 2018 SBID „Global Interior Design“ metų albume“, – komentavo A. Bielytė.

Interjero dizaineriai Akvilė Bielytė ir Edvinas Baltrušaitis

Projektas turi atitikti itin aukštus reikalavimus

Konkursui pateikti projektai pirmiausiai yra vertinami tam tikra sistema techninės komisijos, kurią sudaro architektai, architektūros ir dizaino universitetų atstovai, inžinieriai, teisininkai, miesto planavimo, gaisrinės saugos specialistai ir buvęs Didžiosios Britanijos architektų sąjungos (RIBA) vadovas.

Į finalinį etapą patenka tik tie darbai, kuriuos atrenka techninė komisija – jie turi atitikti gero dizaino principus, šiuolaikinius reikalavimus, būti funkcionalūs, bet tuo pačiu ir aukštos estetinės vertės.

Dizaineriai su savo projektu dalyvavo apartamentų, kurių įrengimo vertė yra iki 1 mln. svarų, kategorijoje.

A. Bielytė tvirtino, jog šis konkursas svarbus pirmiausia tuo, kad tai yra savęs išbandymas ir turimų žinių patikrinimas. Be to, tai būdas įrodyti sau, jog daromi darbai atliekami teisingai, turi prasmę bei vertinami tarptautiniu mastu.

„Mes šiuo projektu labai džiaugiamės, nes pavyko viską įgyvendinti 100 proc., kaip buvome suprojektavę. Buvo panaudota daug nestandartinių sprendimų, kurie buvo įgyvendinti Lietuvoje ir užsienyje, pagal nusiųstus brėžinius, norėjome viską suderinti ir realizuoti iki smulkiausių detalių.

Tuo pačiu jautėme jog šis darbas galėtų sulaukti gerų įvertinimų ir būti įdomus ne tik Lietuvoje“, – savo laimėjimu džiaugėsi dizainerė.

Netradiciniai užsakovo pageidavimai

Interjero dizaineriai konkurse pristatė modernios stilistikos, dviejų aukštų privatų gyvenamąjį butą, Gedimino prospekte, XIX amžiaus neoklasicistinio architektūros stiliaus pastate.

„Nuo pat pradžių stengėmės išsaugoti autentišką pastato dalį ir ją integruoti į moderniai kuriamą erdvę. Tik pradėjus dirbti, šio 59 kv. metrų buto, stačiakampės formos vieno aukšto plotas buvo perplanuotas, naujai suprojektuotas antras aukštas – perdanga su laiptais. Antro aukšto grindyse, virš svetainės zonos, buvo įrengtas švieslangis per kurį patenka tiesioginė natūrali šviesa krintanti iš mansardos stoglangių. Įrengus naują perdangą, erdvės kvadratūra išaugo dvigubai – iki 118 kv. metrų“, – kalbėjo pašnekovė.

Lietuvių dizainerių projektas "Apartment in Gediminas avenue"

Anot dizainerės, dauguma planavimo sprendimų buvo kuriami atsižvelgiant į netradicinius užsakovo pageidavimus, todėl visi baldai bei kai kurie aksesuarai buvo kruopščiai atrinkti arba projektuoti individualiai, gaminti užsienyje ir Lietuvoje.

Dizainerė atskleidė, kad spalvinę gamą pasirinko neutralią, atsižvelgdami į užsakovo pageidavimus bei bendrą buto stilistiką. Todėl bute dominuoja neutralūs, žemės spalvų tonai, priderinti prie betono, riešutmedžio, Karelijos ąžuolo, oksiduoto metalo ir stiklo.

Lietuvius labiausiai džiugino bendras galutinis rezultatas bei sisteminga eiga, taip pat aukšti kliento reikalavimai ir išrankumas. Tiek dizaineriams, tiek užsakovui buvo labai svarbus kiekvienas projekto etapas bei galutinis išpildymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)