Šis butas yra dviejų kambarių – daugiau nei 25 kv. m svetainė sujungta su virtuve, 12 kv. m miegamasis kambarys ir kompaktiška 5 kv. m vonios erdvė.

„Labiausiai šiame interjere akį traukia žaliuziniai pušies spintų fasadai. Jie buvo pasirinkti koridoriaus ir miegamojo spintoms. Tai buvo užsakovės svajonė, su kuria ji kreipėsi pas mane, kad padėčiau įgyvendinti naujų namų interjerą. Nors finansiškai tai buvo pakankamai brangus sprendimas baldams, tačiau galutinis rezultatas buvo vertas šios investicijos. Užsakovė sakė: „Spintos fasadai yra tarsi meno kūrinys, į kurį norisi žiūrėti“. Išskirtinumo fasadams suteikia specialiai derinta spalva, kuri labai gražiai išryškina medžio tekstūrą ir atrodo iš tiesų įspūdingai“, – apie išskirtinius sprendimus šiame bute pasakoja D. Sakevičė.

42,61 kv. m buto Vilniuje interjeras (J. Žukova-Černova nuotr.)

Interjero dizainerė tęsia, kad miegamajame kambaryje natūralumo pojūtį papildo lengvai ant žemės krintančios dieninės ir naktinės užuolaidos. Parinkti austinės tekstūros ir švelnių smėlio tonų audiniai (tiek svetainėje, tiek miegamajame išlaikant vientisumą). Pasak jos, ypač naktinis audinys tekstūriškai ir spalviškai labai gražiai dera prie virtuvės stalviršio.

„Beje, prie valgomojo esantis vitrininis langas buvo pridengtas plačiomis medinėmis žaliuzėmis kartu su naktiniu audiniu. Tai labai populiarėjantis langų uždengimo sprendimas, nes medinė šviesdengė jaukiai praleidžia dienos šviesą, o šalia kabantis audinys suteikia jaukumo“, – sako D. Sakevičė.

42,61 kv. m buto Vilniuje interjeras (J. Žukova-Černova nuotr.)

Didžioji dalis baldų buvo projektuoti ir gaminti individualiai, pradedant nuo integruotų baldų (virtuvė, spintos, komoda, vonios baldai ir pan.) iki valgomojo stalo bei staliukų prie sofos.

„Svetainės kampinė sofa – minimalistinio dizaino pavyzdys – aštrios atramų linijos sukuria lygią ir ramią išorę, o plonos juodos kojelės įveda grakščios elegancijos. TV sieną papildo spintelė, kuri pagaminta iš medžio imitacijos plokštės. Galiausiai akį traukia paveikslas, kurį užsakovė atsivežė iš ankstesnių namų. Šį tapybos darbą, kabantį virš sofos, nusprendėme kabinti naujuose namuose jau tada, kai pradėjome derinti interjero viziją. Visa kita svetainėje – toršeras, ilgesnio plauko rusvas kilimas, komoda, šviestuvai, vaza su lazdyno riešuto šaka ir kiti papildantys smulkūs aksesuarai sukuria išbaigtumo įspūdį“, – pasakoja interjero dizainerė.

42,61 kv. m buto Vilniuje interjeras (J. Žukova-Černova nuotr.)

Virtuvė, pasak D. Sakevičės, šiame bute harmoningai įsiliejo į bendrą interjerą, nors ji ir buvo įrengta šiek tiek nuošaliau nuo poilsio/svetainės erdvės. Virtuvės apatiniams fasadams pasirinktas dažytas, matinis, frezuotas MDF paviršius, o viršutinėms spintelėms – medžio imitacijos plokštės. Virtuvę papildo juodos rankenėlės ir šviesus imituojantis akmenį stalviršis su sienele (tik 19 mm storio). Šalia virtuvės valgomasis stalas su ąžuoliniu stalviršiumi, o prie jo – rudos spalvos veliūrinės kėdės su juodomis metalinėmis kojomis.

„Vonios kambariui pasirinkome neintensyvų marmuro raštą imituojančias šviesias plyteles tiek sienoms, tiek grindims. Vonios kambarį sušildo pasirinkta medžio imitacijos plokštė korpusiniams baldams, kuri vyrauja visame interjere. Virš pakabinamo wc ir po kriauklės stalviršiu suprojektuotos talpios spintelės ir stalčiai vonios reikmenims bei skalbiniams sudėti, taip pat šalia įkomponuota skalbimo mašina. Virš praustuvo – veidrodinė spintelė, kuri ne tik vizualiai didina erdvę, bet kartu yra ir praktiška smulkesnių daiktų pasidėjimo vieta. LED apšvietimo sprendimas po veidrodine spintele ir dušo zonoje kuria patalpoje jaukią atmosferą. Dušo sienelė, gyvatukas, potinkinis maišytuvas, stilingas praustuvas ir kiti aksesuarai – subtiliai papildo vonios kambarį“, – teigia interjero dizainerė.

Pasižvalgykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją