Kaip? Apartmenttherapy.com pakalbino NT ekspertus ir interjero dizainerius, kad šie atskleistų pačius pigiausius ir paprasčiausius namų atnaujinimo būdus. Tiesą sakant, visi jie gali būti įvykdyti per savaitgalį.

Nusipirkite išmanų termostatą

„Išmanusis termostatas namuose gali padėti sutaupyti net 23 proc. energijos“, – sako NT ekspertas Shawn Breyer. Šildymo sąskaitos sudaro apie 40 proc. visų mėnesinių išlaidų būstui, todėl, atsižvelgiant į būsto dydį, išmanusis termostatas gali atsipirkti per metus jo naudojimo, prideda ekspertas.

Išvalykite ir nudažykite

Jeigu planuojate šiais metais parduoti savo būstą, susikoncentruokite į paprasčiausius vizualius atnaujinimus, sako NT brokeris Eric Sztanyo. Tai skamba labai elementariai, tačiau namų išvalymas ir perdažymas iš tiesų yra paprasti ir nebrangūs pasikeitimai, kurie turės didžiulį skirtumą.

„Supakuokite daiktus, padėkite juos nuošaliau ir nudažykite viską šviežiomis, neutraliomis spalvomis“. Jei viso kambario perdažymas atrodo baugus, galite perdažyti tik durų rėmus ir grindjuostes – tai suteiks kambariui šviežumo ir atgaivos.

dažymas

Pakeiskite senus šviestuvus

„Šviestuvai nebūtinai turi daug kainuoti, net ir pigesni, paprastesni šviestuvai nesunkiai gali pakoreguoti kambario išvaizdą ir netgi jausmą būnant jame, o tuo pačiu ir pakelti namų vertę“, – sako interjero dizainerė Alice Chiu. Ji priduria, jog geriausia šiuo klausimu koncentruotis į virtuvę ir vonios kambarį.

Keletas smulkių buitinės technikos atnaujinimų

Jeigu pilnas remontas netelpa į jūsų biudžetą, tuomet keletas smulkių patobulinimų virtuvėje, pavyzdžiui, naujas čiaupas, gali tikrai padėti, sako NT ekspertas Matthew Breyer. Pasenusius virtuvės ar vonios maišytuvus būtina pakeisti. Jums nebūtina pirkti itin aukštos klasės, tačiau jie turi būti geros kokybės ir tinkamai veikti.

Pakeiskite elektros lizdų dangtelius

Vos už keletą eurų įsigiję naujų elektros lizdų dangtelių bei šviesos jungiklių ir pakeitę jais senuosius, galite nustebti, kokią didelę įtaką tai turi kambariui. Tai taip paprasta, jog gali padaryti bet kas.

Atnaujinkite vonios aksesuarus

„Jei turite pasenusį vonios kambarį, galite atnaujinti kai kurias įrangos dalis ir sukurti naujumo, šviežumo pojūtį“, – teigia interjero dizainerė Lauren O’Donnell. Pasenę šviestuvai, maišytuvai bei baldai gali būti tikros opos akims, tačiau juos nesunku pakeisti.

Pakeiskite užuolaidas

„Pakeitę senas užuolaidas naujomis iš karto patobulinsite savo namų išvaizdą“, – sako interjero dizainerė Ribner.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)