Pagrindinis dėmesys – atrijui

Įmonių grupės „Creolink“, vienijančios įmones „Libra Vitalis“, „Heliopolis“, „Dotpack Lietuvoje, „Printpack Service“ Latvijoje ir „Igepa Libra Vitalis“ Estijoje, naujasis pastatas duris atvėrė šių metų pradžioje.

1000 kv. m pastato ploto užėmė prekybos salė, o 1300 kv. m – administracinės patalpos, kurioms, anot A. Sasnausko, studijos „A2SM“ architektams buvo suteikta galimybė sukurti interjerą, kuriame vyrauja stiklas, betonas ir medis.

Pagrindiniu antrajame pastato aukšte įsikūrusių biurų akcentu tapo atrijus-oranžerija. Joje gausu egzotinių augalų, įrengtos poilsio vietos. Oranžerijos augalus drėkina atrijuje įrengtos drėkinimo sistemos, kurios palaiko bendrą patalpos mikroklimatą. Į ją per pertraukas susirenka įmonių personalas ir klientai. Čia galima užkąsti, paplepėti ir atsipalaiduoti, į neformalų susitikimą pakviesti klientus, rengti įvairias šventes.

„Atrijus yra įrėmintas vitrininiais stiklais, tad jo charakterį „šildėme“ terasinėmis medinėmis grindimis“, – pasakojo A. Sasnauskas.

Creolink interjeras

Šalia atrijaus darbuotojams buvo įrengta virtuvėlė, kurioje, siekiant jaukumo, taip pat panaudota daug medžio.

Modernus biuras – komforto garantas

Aplink oranžeriją išdėstytos biuro patalpos, todėl jos itin šviesios ir jaukios. Stiklinės biuro sienos leidžia darbuotojams grožėtis augalų įvairove. Be stiklo biuro interjere taip pat panaudota dar viena gana šalta medžiaga – lietas betonas.

„Užsakovai teigė nenorintys patalpose kilimų, tad pasiūlėme grindis išlieti betonu. Šis sprendimas biuruose netradicinis, tačiau kadangi biuro erdvė yra aukšta, gryno betono kolonos ir monolitinės grindys sukūrė industrinę, loftišką nuotaiką, o tai puikiai „suskambėjo“, – pabrėžė pašnekovas.

Biuro apšvietimui „A2SM“ architektai pasirinko modernią belaide technologija „Bluetooth“ valdomą sistemą, kuri reaguoja į patalpų būvį ir išorės apšvietimą. Į lubas buvo įleisti patys naujausi šviesos diodų (LED) šviestuvai su optine mikrolęšių ir reflektorių sistema.

Creolink interjeras

„Šių nedidelių, tačiau labai galingų šviesos diodų beveik nesimato, nepaisant to, patalpų plotas yra puikiai apšviečiamas. Be to, šiems šviestuvams būdingas labai mažas akinimas. Toks sprendimas ne tik estetiškai patrauklus, bet ir labai efektyvus elektros sąnaudų požiūriu“, – teigė architektas.
Siekiant maksimalaus patogumo darbuotojams, parinktos komfortiškos kėdės, kurios prisitaiko prie dirbančio žmogaus sėdėsenos ir užtikrina taisyklingą nugaros padėtį.

„Taisyklingai laikysenai ne mažiau svarbūs ir darbo stalai. Šį kartą parinkome vis labiau populiarėjančius reguliuojamuosius stalus, prie kurių galima dirbti ir atsisėdus, ir atsistojus. Dėl aukščio reguliavimo mechanizmo darbuotojai gali lengvai keisti darbastalio aukštį, taigi – ir kūno padėtį ir taip pailsinti raumenis“, – sakė A. Sasnauskas.

„Šildantys“ elementai, skirti industriniam stiliui atsverti

Biure įrengti keturi uždari posėdžių kambariai. Jie taip pat įrėminti stiklo vitrinomis, todėl natūralu, kad šiai medžiagai reikėjo šiltesnės atsvaros.

„Šalia posėdžių kambarių esančios betono kolonos, stiklinės sienos ir pro jas matomi kiti šiurkštūs paviršiai tiesiog reikalavo „šiltų“ medžiagų. Todėl vitrinų rėmų gamybai buvo pasirinktas medis. Šie rėmai atlieka ne tik estetinę funkciją – jie taip pat sugeria biure skleidžiamus garsus“, – pasakojo architektas, pridūręs, kad papildomai erdvių akustikai mažinti pasirinktos garsą sugeriančios gipso lubos.

Creolink interjeras

Nemažą vaidmenį biuro stilistikoje atlieka biuro registratūra.

„Kadangi pastatas didelis ir vietos taupyti neteko, ją įrengėme didelę ir erdvią. Stengiantis išlaikyti medžiagų dermę, registratūros stalas buvo pagamintas iš mozaikinių plokščių – marmuro gabalėlių ir cemento kompozito“, – teigė pašnekovas.

Šalia registratūros įkurtos papildomos poilsio zonos, kurių foteliai išsiskiria ryškiomis spalvomis – kaip atsvara interjero monotoniškumui.

Betonas vyrauja ir pastato laiptinėje – joje specialiai nebuvo kurta jokia apdaila, industriniam įspūdžiui sustiprinti palikti atviro betono laiptai.

Darbuotojų laiptinės dekore panaudota dar viena medžiaga – keraminės plytos, kurios sušildo ir paįvairina interjerą.

Creolink interjeras