Tačiau yra ir gera žinia: nauji metai reiškia naują pradžią, todėl metas pasinaudoti unikaliomis interjero idėjomis, rašo houseandhome.com.

Štai dešimt namų interjero tendencijų, su kuriomis 2018 metais derėtų atsisveikinti. Ir keli patarimai, ką vertėtų išbandyti vietoj jų.

1. Itin rimtas interjeras: sugrąžinkite smagumą!

Jeigu paklaustumėte nuomonės, tai „teisingas“ interjeras yra kiek nuobodus. Užuot dekoravę namus daiktais, kurie yra per daug gražūs, kad liestum, rinkitės tuos, kuriais iš tikrųjų naudojatės ir kuriuos mėgstate.

2. Panašūs metalai: kodėl jų nepamaišius?

Kažkuriuo metu kolektyvinėje sąmonėje įsitvirtino mintis, kad virtuvėje viskas turi spindėti tik žalvariu arba viskas – tik plienu. Šiais metais patariama pažvelgti į tai naujai ir nevengti metalų derinimo.

3. Pasauliniai radiniai: be jokios istorijos

Mus vis dar traukia kaimiškais motyvais dekoruotos pagalvėlės, mediniai dirbiniai ir rankų darbo krepšiai, kurie primena mums aplankytas tolimas pasaulio vietas. Bet ar dar nepavargote nuo masinės gamybos daiktų? Pabandykite visa tai pakeisti daiktais, turinčiais jums brangią istoriją.

Interjero tendencijos

4. Pernelyg tobula lova: esmė slypi ramioje patalynėje

Pagalvėlių perkrautų lovų jūroje išsiskiria minimalistinio stiliaus variantai. Pavyzdžiui, iš minkšto plaunamo lino pagaminta patalynė, atsainiai užmesta lovatiesė ir švelni spalvų paletė.

5. Industrinė perkrova: rinkitės eklektiką

Nors daug kam patinka atviri vamzdynai ir įrenginiai iš antrinių žaliavų, vis dėlto, nebūtinai turi būti eksponuojama kiekviena elektros lemputė. Virtuvėje metalinius paviršius sušvelninkite tradiciniu apšvietimu ir mediniais dirbiniais.

6. Absoliutus baltumas, ypač jeigu tai nepraktiška

Šviesą atspindinčių baltų atspalvių miegamieji, virtuvės ir vonios kambariai populiarūs kaip ir anksčiau. Vis dėlto, jeigu jums nuolat nerimą kelia netvarka ir baimė, kad visa tai nusidėvės, siūlytume praplėsti savo akiratį. Neutralūs atspalviai gali atrodyti ne mažiau šiuolaikiškai ir patraukliai.

Šviesus interjeras

7. Žodžiai, visur žodžiai: paieškokite asmeninio braižo

Dekoratyvinės raidės ir ženklai 2017 metais vis dar buvo populiari interjero tendencija. Ir nors tas žodžių žaismas vis dar vertas dėmesio, tačiau šiemet kur kas aktualesni asmeninis braižas. Tai galėtų būti ir pačių atliktas fotografijų projektas.

Interjero tendencijos

8. Medis kur tik akys užmato: pagalvokite apie labiau rafinuotus variantus

Pastaraisiais metais nenumaldomai augo medinių lentynų ir stalviršių populiarumas, tačiau gryni dailidžių darbai tarsi atsidūrė antrame plane. 2018 metais dažyti ir beicuoti mediniai paviršiai kambariuose bus mažiau aktualūs.

9. Sukulentų manija: yra ir daugiau augalų

Kambariniai augalai, tokie kaip tikrasis storalapis ar alijošius, pernai metais dėl savo nereiklumo išgyveno tikrą atgimimą. Tačiau šiais metais pabandykite eksperimentuoti su labiau pažengusia augmenija, pavyzdžiui, citrinmedžiais.

Interjero tendencijos

10. Tūkstantmečio rožinė: kas toliau?

Jau matėme šio madingo atspalvio sofas, drabužius ir netgi biuro reikmenis. Ir net jeigu vis dar manote, kad ši spalva yra puikus interjero akcentas, vertėtų susimąstyti – o kas toliau? Gal ryški violetinė?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)