Vyrauja tamsūs atspalviai

Apžiūrint interjero dizainerio įrengtą būstą, kyla minčių, o kaip gyvena patys interjero specialistai? Ar jie patys įsirengia sau namus, o gal prašo kolegų pagalbos?

Interjero dizainerė Dovilė Sakevičė dalinasi savo namų interjero nuotraukomis ir pasakoja, kad lūkesčiai, dizaineriui planuojant savo namus, nesiskiria nuo kliento. Pagrindinis tikslas, planuojant savo namus, pasak D. Sakevičės, buvo padaryti juos maksimaliai funkcionalius, jaukius ir harmoningus.

„Dar pačioje pradžioje turėjau namų viziją, kurią padiktavo miegamojo kambario vonios plytelės, kurios yra tarsi parūdijusio metalo imitacija. Mane jos tiesiog sužavėjo ir pastūmėjo link aiškaus tolimesnio kūrybos proceso“, – pasakoja dizainerė.

Dizainerės būstas (Beno Šileikos nuotr.)

Pašnekovė tęsia, kad jos namuose yra daug juodos spalvos: baldai, interjero detalės ir aksesuarai. Tokį tamsų interjerą dizainerė rinkosi dėl to, kad savo namus ji visada įsivaizdavo tamsių atspalvių.

Juoda spalva suteikia daug subtilumo ir elegancijos namuose. Pasirinkau būtent šiuo juodus akcentus: nuo smulkių aksesuarų kaip valgymo įrankiai, vazos, žvakidės, grindjuostės, rozetės ir elektros jungikliai, šviestuvai iki pagrindinių korpusinių baldų (baldinė plokštė ir virtuvėje, ir svetainėje), valgomojo kėdės, durys, krosnelė. Tačiau šiuo atveju specialiai pasirinkta medžio imitacijos plokštė balduose ir detalėse, grindys tarsi sušvelnina interjerą, o visos vyraujančios spalvos gražiai susilieja tarpusavyje ir sukuria tikrą harmoniją namuose“, – apie savo namus pasakoja D. Sakevičė.

Dizainerės būstas (Beno Šileikos nuotr.)

Ji tęsia, kad planuodama savo namus, ji daug dėmesio skyrė išplanavimui ir funkciniam baldų išdėstymui. Pasak pašnekovės, teko pakoreguoti ir architektų siūlomą planą.

„Pirmiausia, vietoj numatytos virtuvės salos pastatėme didelį masyvų valgomojo stalą, prie kurio drąsiai galime susėsti visa šeima, o numatytoje valgomojo erdvėje įkūrėme darbo kambarį, kuris mums su vyru yra būtinas, nes kartais tenka padirbėti iš namų. Kam į kambarį patektų dienos šviesa ir jis nebūtų izoliuotas, atskyrėme jį stiklinėmis durimis. Taip pat suprojektavome nemažai sieninių veidrodinių spintų daiktams sandėliuoti. Įspūdinga namo architektūra (aukštos, beveik 4,5 metrų lubos) leido įrengti antrasoles. Viena iš jų yra vaikų kambaryje, tačiau šiuo metu dar užlipimo nėra, nes vaikučiai yra maži, bet ateityje planuojame įrengti kopėčias ir turėklus, kad vaikai galėtų turėti privačią savo poilsio erdvę“, – apie savo namų įrengimą pasakoja D. Sakevičė ir priduria, kad kita antrasolė yra judviejų su vyru drabužinėje – ten laikomi sezoniniai drabužiai.

Dizainerės būstas (Beno Šileikos nuotr.)

Dizainerės teigimus, labai svarbu turėti daiktų sandėliavimo vietas ir patalpas, tuomet namai bus tvarkingesni.

„Pagaliau, padidinome prieškambarį (kuris dažnai būna nedidelis) tam, kad galėtume patogiai su šeima apsirengti ar priimti atvykusius svečius. Taip pat stengėmės išlaikyti kuo erdvesnę svetainės zoną, kurioje praleidžiama, manau, daugiausiai laiko: žaidžiame, šokame, vakarojame, žiūrime filmus, ilsimės“, – akcentuoja pašnekovė.

Namus pagyvina asmeninės detalės

D. Sakevičė sako, kad jos namuose vyrauja urbanistinis interjero stilius, kuris pasižymi drąsesniais sprendimais ir vyraujančia tamsesne spalvų gama.

„Būtent vienas iš industrinio stiliaus elementų – didžioji dalis lubų palikta atvira betono perdanga. Betonas sukuria įspūdį, tarsi namai dar nebūtų baigti. Mūsų atveju, perdangų siūlės buvo užglaistytos ir tuomet betonas dažytas pasirinkta spalva. Rezultatas – nerealus dekoratyvinis elementas“, – akcentuoja pašnekovė.

D. Sakevičė tęsia, kad jos namai turi didelius, vitrininius langus. Juo dizainerė dengia su dvejomis dieninėmis užuolaidomis.

„Tiesą sakant, tai gana nauja interjero dekoro tendencija, bet užuolaidos atrodo labai lengvai ir elegantiškai. Toks sprendimas pasirinktas dėl didelių vitrininių langų, kurie dienos metu dažniausiai būna atidengti, o vakare, norint jaukumo ir privatumo, galima pridengti. Taip pat paminėsiu, kad daug kur naudojame ir plačias juodas medines žaliuzes, kurios pridengia langus, suteikia privatumo, bet kartu puikiai praleidžia dienos šviesą“, – pasakoja dizainerė.

Dizainerės būstas (Beno Šileikos nuotr.)

Interjero specialistės namuose autentiškumą kuria daiktai, kurie, pasak pašnekovės, yra jai labai brangūs. Tai – abstraktūs paveikslai, kurių vienas kabo darbo kambaryje, o kitas – svetainėje. Juos pašnekovė parsivežė iš savo tėvų namų prieš daug metų.

„Tuo metu, gyvendami vieno kambario bute, neturėjome kur jų pakabinti, tad net 9 metus laikėme supakuotus garaže. Kai jau gyvenome šiame name, vieną dieną vyras juos parvežė ir išpakavę negalėjome patikėti – jie ne tik atrodė lyg nauji, bet ir spalviškai derėjo prie namų interjero! Tai tikras įrodymas, kad meno kūriniai yra nepavaldi laikui investicija, kuri gali keliauti iš kartos į kartą“, – pasakoja interjero specialistė.

D. Sakevičė tęsia, kad planuodama interjerą kaip detales ji mėgsta naudoti augalus ir jos namai – nėra išimtis.

„Tikiu augalai suteikia visiško unikalumo ir stebuklingą atmosferą namuose! Ta žalia spalva įneša gyvybės. Negaliu pasigirti turinti daug augalų, turiu kelis, bet didesnio dydžio, jie puikiai įsikomponuoja, užpildo erdvę ir „nepaskęsta” interjere. Be o, aš esu sužavėta namo išskirtine architektūra: itin aukštos lubos, langai, didelė erdvė ir tai, kad gyvename vieno aukšto name, viskas atrodo lyg „po ranka“. Galiu drąsiai teigti, kad sukūriau namus, kuriuose jaučiuosi geriausiai“, – savo namus apibūdina pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)