Kaip pasakojo mergina, interjero idėja kilo išvykus į užsienį ir išsinuomojus ten būstą per „Airbnb“ platformą. Anot jos, teko pagyventi bute su tamsia virtuve ir tokia idėja abiem labai patiko. Pora iškart nusprendė, kad nenori gyventi daugeliui įprastame šviesiame bute – norėjosi kažko išskirtinesnio.

„Pamatę objektą iškart nutarėme palikti betono lubas – šis akcentas ir diktavo tolimesnius dizaino sprendimus bei nuotaiką. Žinoma, šis sprendimas draugus padalino į dvi pozicjas, vieni nelabai suprato kam, kiti buvo sužavėti tokio netikėto ir gan drąsaus sprendimo.

Betono akcentus stengiausi išlaikyti visame bute. Vonios plytelės buvo pasirinktos specialiai lyg betono imitacija. Kadangi gana masyvus baldas virtuvėje yra juodas, nusprendėme ir visuose namuose rinktis juodą spalvą įvairiems akcentams“, – apie interjero sprendimus kalbėjo dizainerė.

Kad namai neatrodytų labai šalti, P. Biežytė stengėsi juose panaudoti kuo daugiau medienos – ji labai subtiliai pašiltina visą interjerą. Mediena pasitelkta ir vonios kambaryje, jog šis neatrodytų pernelyg monochromatiškas.

Dizainerės įsitikinimu, pagyvinti vaizdą norėjosi pridedant dar vieną spalvą, kuri būtų rami ir artima akiai. Juodos, mėlynos bei natūralaus medžio spalvų derinus visam interjerui suteikia subtilumo ir ramumo, tačiau tuo pačiu jis neatrodo tipinis ir nuobodus.

„Labiausiai džiugina netipinis virtuvės spalvų pasirinkimas bei betono lubų atidengimas. Tikrai drąsūs sprendimai ir ne kiekvienam lietuviui priimtini“, – sprendimais džiaugėsi vilnietė.

Ji įvardijo, kad virtuvėje buvo naudojama aukštesnės klasės baldinė plokštė, kuri yra visiškai lygi ir matinė. Antras brangiausias dalykas būste buvo santechnika, kuri yra juoda, todėl jos kaina didesnė nei analogiškų chromuotų elementų. Tam, kad vonios interjeras būtų minimalistinis ir neapkrautas, pasirinkta potinkinė sistema – jog nesimatytų įvairių vamzdelių bei kitų priedų.

„Visa samata nėra iki galo suskaičiuota, bet įrengimas tikrai viršijo 20 tūkstančių eurų“, – sakė P. Biežytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)