Tik grindų ploto panaudojimas ignoruojant sienas

Kai tenka sutalpinti daugybę daiktų nedideliame bute, vertikalioji erdvė tampa geriausia drauge. Galbūt ant grindų nebėra vietos papildomai knygų lentynai, tačiau labai tikėtina, kad virš stalo ar spintelės pavyktų rasti laisvo ploto ant sienų pakabinamoms lentynoms. Paltai – toli gražu ne vieninteliai objektai, galintys atsidurti ant kabyklos, rašo apartmenttherapy.com. Viskas, pradedant virtuvės rakandais ir baigiant išsiskleidžiančiais baldais, gali būti kabinama ant sienų. Jei pasirinksite štai tokį daiktų laikymo būdą, prireikus juos lengvai pasieksite ir neužimsite itin vertino grindų ploto.

Mažo būsto interjeras

Nepanaudoti plotai viršuje

Pažvelgę aukštyn ant baldų išvysite daugybę laisvos erdvės, apie kurią nebuvote pagalvoję. Didelė tikimybė, kad plotą ant šaldytuvo jau panaudojote, o kaip gi dėl spintelių viršaus? Dar vienas mažytis triukas – virš durų kabinamos lentynos, suteiksiančios itin vertingos papildomos erdvės daiktams laikyti.

Mažo būsto interjeras

Atviros daiktų laikymo sistemos

Jei tenka gyventi bute, kuriame nėra spintos, iššūkių pastebimai padaugėja. Atviros lentynos ir drabužių kabyklos – puiki išeitis, tačiau vertėtų nepamiršti, kad tokiu atveju visi daiktai laikomi atvirai, o būstas, tikėtina, atrodo šiek tiek chaotiškai. Spintos, komodos ir spintelės yra tinkamiausi variantai, kai prireikia suvaldyti netvarką. Jei vis tik jūsų namuose daug atvirų lentynų, tvarkai palaikyti įsigykite krepšių ar dėžių.

Mažo būsto interjeras

Vietos daiktams laikyti turite tik tiek, kiek reikia dabar
Labiausiai tikėtina, kad įsikėlę į butą planuosime turėti tiek daiktų laikymo vietos, kiek mums jos gali prireikti tuo metu. Taigi įsigyjame pakankamą lentynų, batų spintelių ir kitų objektų skaičių ir mėginame sutalpinti visus turimus daiktus. Vis tik svarbu nepamiršti, kad gyvendami būste įsigysime daugiau knygų, batų ir kitų daiktų. Jei vis tik nesate iš tų žmonių, kurie yra pasirengę atsikratyti nebereikalingų daiktų vos tik įsigiję naujų, būtinai numatykite šiek tiek papildomos daiktų laikymo vietos naujiems pirkiniams

Užuot klausę savęs, kam man šio daikto reikia, klausiame, kur jį dėsime

Vienas nenuginčijamas nedidelio būsto privalumas – neišvengiama būtinybė atsakingai žvelgti į turimus daiktus. Kur kas sudėtingiau suvaldyti daiktų gausybės situaciją, kai dalis jų nėra reikalingi konkrečiu metu, jei neturite erdvios spintos. Taigi mąstydami apie galimus daiktų laikymo sprendimus ar planuodami ką nors įsigyti, paklauskite savęs, ar tai jums tikrai yra reikalinga. Gali būti, kad iš tikrųjų jums reikia kur kas mažiau vietos daiktams laikyti, nei galėjote pamanyti.

Mažo būsto interjeras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)