1. Spintelių durys su tinklelio intarpais

„Tinklelis – puiki alternatyva tradiciškai į spintelių duris įstatomam stiklui. Jis yra visai kitokios tekstūros, todėl visa virtuvė kaipmat pasikeičia. Priklausomai nuo to, kokio tankumo tinklelį pasirinksite, jis gali arba slėpti spintelės turinį, arba, atvirkščiai – jį akcentuoti. Tinklelio intarpai – be jokio abejo, vienas karščiausių nūdienos sprendimų!“ – tikina nuosavai firmai vadovaujanti dizainerė iš Vašingtono Heather DiSabella.

„Kaip ir į kitas erdves, į virtuvę braunasi vadinamojo angliško stiliaus motyvai. Būtent šiam stiliui priskiriami tokie interjero elementai kaip metalinis tinklelis vietoj stiklo spintelių duryse, skląsčiai, neužmaskuoti vyriai ir pan.“, – vardija Naujajame Džersyje interjero dizaino studiją įkūrusi Kerri Pilchik.

2. Ištapetuoti plotai

„Pastaruoju metu žmones vis mažiau traukia grynai baltos virtuvės idėja. Net ir tada, kai balta pasirenkama kaip dominuojanti, klientai pageidauja kokio nors paįvairinimo – unikalumo virtuvės erdvei suteikiančių akcentų. Ypač tada, jei vykdoma ne visiška, o tik dalinė renovacija, margais tapetais išklijuota siena gali suteikti erdvei naują charakterį ir net kardinaliai pakeisti virtuvės stilių“, – aiškina Niujorke dirbanti dizainerė Isabella Patrick.

2022 metų virtuvės tendencijos

3. Antikvarinis baldas vietoje salos

„Jeigu virtuvės erdvė nėra standartinė, tipinės salos į ją įkomponuoti nepavyks. Puikiausia išeitis tokiu atveju – koks nors autentiškas, antikvarinis baldas, geriausia – stalas. Reikėtų pasirinkti tokį stalą, kuris būtų šiek tiek aukštesnis nei standartinis, bet jeigu aukšto rasti nepavyko – ne bėda, nes prie bet kurio stalo kojų galima primontuoti užfiksuojamus ratukus: taip stalas taps aukštesnis, be to, prireikus jį bus nesunku perstumti iš vienos vietos į kitą. Prie stalo galėsite patogiai ruošti maistą arba susėsti su visa šeima. Didžiulis stalo pranašumas tas, kad jis, kitaip nei masyviau atrodanti sala, nesutrikdo patalpos erdvumo įspūdžio“, – nurodo Los Andžele dirbanti dizainerė Amy Sklar.

2022 metų virtuvės tendencijos

4. Atviros lentynos arba viena labai ilga lentyna

„Atvirų lentynų gal ir negalima pavadinti novatorišku virtuvės interjero sprendimu, bet jis pasižymi tokiais pranašumais, kurių ignoruoti tiesiog nevalia, ypač jeigu virtuvė nėra didelė. Atminkite, kad uždaros konstrukcijos, tarkim, spintelės su durimis, erdvę tik dar labiau susiaurina, o atviros – kaipmat ją praplečia. Pliusu reikėtų laikyti dar ir tai, kad atvirose lentynose stovintys daiktai yra daug lengviau ir greičiau pasiekiami nei sudėti į spinteles, o jeigu norite pasipuikuoti stilingais indais, tai atviros lentynos – kaip tik jums. Teisybės dėlei reikia paminėti, kad specialistų nuomonės dėl atvirų lentynų gana dažnai išsiskiria, tačiau tai anaiptol nereiškia, kad toks sprendimas nepasiteisins konkrečiai jūsų virtuvėje, juolab kad jį realizuoti – pigu ir paprasta“, – tikina dizainerė Casey Stallings iš Sent Luiso Misūryje.

„Pastaruoju metu žmonės vis dažniau renkasi vieną per visą sienos ilgį einančią lentyną. Taip pavyksta sukurti ypač minimalistinį, kone sterilų vaizdą. Aišku, galima ir paeksperimentuoti su dizainu ir tobulinti šią idėją tol, kol aplinka taps tokia, kokios trokštate“, – sako prekės ženklą „Style Meets Strategy“ įkūrusi dizainerė iš Bostono Ashley Danielle Hunte.

5. Žali atspalviai

„Žalia 2022-aisiais neabejotinai pasieks populiarumo zenitą. Visgi tokia tendencija nebus greitai praeinanti mada: dar kurį laiką žalia turėtų likti labiausiai pageidaujamų spalvų topuose,“ – sako Čikagoje įsikūrusi dizainerė Ashley Colombo.

2022 metų virtuvės tendencijos

6. Vertingos sandėliavimo idėjos

„Maksimaliai išnaudoti bet kokios erdvės funkcionalumą yra viena svarbiausių užduočių. Jei ta erdvė – virtuvė, šios užduoties aktualumas dar labiau išauga. Klientams visada pasiūlau įrengti buitiniams prietaisams skirtas užveriamas nišas, kad begalė daiktų nekurtų vizualaus triukšmo. Taip pat pasisakau už ištraukiamo stalviršio įkomponavimą, nes toks sprendimas leidžia praplėsti darbo vietą, kai to prireikia,“ – sako dizainerė Elaine Burns, dirbanti Niujorke veikiančioje interjero dekoravimu užsiimančioje firmoje „Pistachio Interiors“.

2022 metų virtuvės tendencijos

7. Spintelių furnitūros atsisakymas

„Viena iš akivaizdžiausių šiuolaikinio dizaino tendencijų – spintelių furnitūros, t. y. dekoratyvinių ir funkcinių elementų, atsisakymas. Vietoj įprastų rankenėlių kur kas dažniau pavyksta pamatyti su fonu beveik susiliejančias iškyšas arba įrantas, už kurių užkišus pirštus pavyksta patogiai ištraukti stalčių arba atidaryti spintelės duris. Tokiomis priemonėmis išgaunamas vaizdas priskiriamas organiškai, postmodernistinei estetikai, kadangi metalo konstrukcijos nedarko natūralių medžiagų kuriamos visumos. Jei kokių nors konstrukcijų paslėpti neįmanoma, jos paprastai nudažomos juodai arba apdorojamos taip, kad atrodytų tiesiog plieninės“, – sako interjero sprendimus siūlančią įmonę „Janzen Design“ San Fransiske įkūrusi dizainerė Jodi Janzen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)