Architektė, interjero dizainerė I. Rožėnienė tikina, kad mažas būstas taip pat gali būti patogus ir pataria, kaip tokius namus įsirengti. Anot jos, visus žingsnius link kokybiško gyvenimo mažame būste galima suskirstyti į tris pagrindinius etapus.

„Pirmas ir pats svarbiausias etapas yra teisingas būsto išplanavimas. Jau pradedant ieškoti naujo būsto reikia atkreipti dėmesį į jo ilgio ir pločio santykį, išanalizuoti planą ir išsiaiškinti, ar tikrai galite sutalpinti visas jums reikiamas funkcijas. Šis etapas ypač svarbus, norint maksimaliai išnaudoti plotą ir turėti kokybiška buitį“, – aiškina I. Rožėnienė.

Kaip įsirengti mažą būstą (G. Baltrūnaitės / Interio Shot nuotr.)

Pašnekovė tęsia, kad toliau dėmesys turi būti skiriamas detaliam baldų projektavimui. Anot jos, svarbiausia, kad kiekvienas daiktas turėtų savo vietą.

„Norint pasiekti maksimalaus rezultato mažose erdvėse rekomenduoju visus korpusinius baldus projektuoti individualiai. Tokiu būdu bus pilnai išnaudota erdvė ir kiekvienam daiktui numatyta vieta“, – sako architektė.

Tuomet, pasak I. Rožėnienės, reikia atkreipti dėmesį į apšvietimą ir rozečių išdėstymą: norint sukurti jaukų namų apšvietimą, būtina numatyti apšvietimo sluoksnius.

„Norint gero bendro apšvietimo, naudojamas centrinis apšvietimas. Norint sukurti jaukią ir ramią namų atmosferą, į pagalbą rekomenduoju pasitelkti taškinį arba paslėptą apšvietimą. Taip pat galima numatyti sieninius šviestuvus ar vietą toršerui“, – sako architektė.

Kaip įsirengti mažą būstą (G. Baltrūnaitės / Interio Shot nuotr.)

Pasak I. Rožėnienės, trečiasis mažo būsto įrengimo etapas yra pats kūrybiškiausias, nes būtent čia galima leisti atsiskleisti vaizduotei.

„Šiame etape parenkamas būsto bendras koloritas, naudojamos medžiagos, grindys, vonios plytelės, tekstilė ir kitos detalės. Būna žmonės pasiklysta tarp pasirinkimų , siūlau ir čia vadovautis paprasta taisykle jog kiekybė kokybės nereiškia. Visada siūlau neskubėti ir gerai pagalvoti renkantis baldus ir jų medžiagas. Dažnai naudojami paviršiai turi būti lengvai prižiūrimi. Jei norite namų kuriuose gera būti, pirmiausia investuokite į kokybišką buitį, o ne į dekoro elementus“, – akcentuoja pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)