„Tai jaunos šeimos būstas, kurio interjeras traukia akį savo erdvumu ir skoningu dekoratyvumu“, – teigia J. Naradauskaitė-Brunickė.

Ji pasakoja, kad šiame interjere pastelinių, nude tonų paletė susipina su ryškiomis gamtos spalvomis. Balduose daug natūralios medienos paviršių, kurie dera su šlifuoto aukso detalėmis bei gaiviais gamtos atspalviais.

„Šiame interjere moderniai ir subtiliai įkomponuoti į interjero tendencijas sugrįžę frezuoti paviršiai. O medinės, eglutės rašto grindys atrodo prabangiai, kuria jaukumą ne tik vizualumo, bet ir praktiškumo prasme – ant tokių grindų vaikščioti nepaprastai malonu, ypač basomis“, – teigia pašnekovė.

Jūsų dėmesiui – erdvus šeimos kotedžas

Projektui pasirinktos gipsinės lubos, su šešėline siūle. Tai idealus lubų pasirinkimas derantis tiek su objekte šviestuvo grožiui išryškinti panaudota rozete luboms, tiek su dekoratyvinėmis medinėmis sijomis. Interjero dizainerė pasakoja, kad dekoratyvinėms projekto lubų sijoms pasirinkta alyvuota mediena. Šiame objekte ji kuria stiprų, jaukų ir šildantį įspūdį. Natūralus medienos reljefas baltų lubų fone tarsi išryškėja ir atsiskleidžia visu savo grožiu.

J. Naradauskaitės-Brunickės įrengtas kotedžas

Virtuvės ir valgomojo zoną puošia tapytas interjerinis paveikslas. Jį nutapė J. Naradauskaitė-Brunickė. Tapant interjerinius paveikslus, jų formatas, faktūra, spalvos, derinamos prie namų, kuriuose jie kabės, interjero. Tad kiekvienas interjerinis paveikslas turi dalelę būsimų namų sielos. Ne išimtis ir šiam interjerui kurtas paveikslas.

Miegamasis šiuose namuose – kitoks. Jo jaukumą kuria drąsūs, bet neįkyrūs atspalviai, suderinti su pastelinės spalvos galvūgalio aksomu ir romantiškais gėlių raštais. Nemažiau romantiškas akcentas ir sienos viduryje besipuikuojantis dekoratyvinis gipsinio apvado intarpas.

„Vaiko kambario interjere taip pat vyrauja medis bei neįkyrios, pastelinės spalvos. Ramūs rožinio kvarco bei pilkšvi tonai puikiai dera prie natūralaus medžio grindų, medinių lentynėlių bei baltų sienų. Subtilios prabangos suteikia ir natūralūs lino audiniai, kurie ir puikiai atrodo, ir yra saugūs jaunajai kambario savininkei“, – pasakoja interjero dizainerė.

J. Naradauskaitės-Brunickės įrengtas kotedžas

Kotedžo vonios kambariui parinktos neutralių tonų plytelės ir industrinio stiliaus stiklinė pertvara, kuri vizualiai atrodo gana elegantiška, kone besvorė ir lengva, pasižyminti neįmantriomis linijomis, tačiau funkciškai labai pasiteisinusi.

„Elegancijos vonios kambariui suteikia ir ant stalviršio montuojamas praustuvas - dubuo, subtilus veidrodžio apšvietimas. Visa šio kotedžo koncepcija – novatoriška, funkcionali, moderni ir estetiška. Visus šiuos dalykus dizainerių komanda sujungė į vieną visumą ir išgrynino pačius svarbiausius, ašinius dalykus – medienos ir pastelinių spalvų kuriamą subtilumą bei jaukumą“, – teigia J. Naradauskaitė-Brunickė.

Tenka perplanuoti erdves ir atkalbėti nuo nepraktiškų sprendimų

Interjero dizainerės teigimu, šis projektas – vienas gražiausių interjero studijos „IJANdesign“ darbų. Jis netgi dalyvauja interjero dizainerių konkurse. J. Naradauskaitė-Brunickė pasakoja, kad kurdama šį ir kitus interjero projektus susiduria su įvairiais iššūkiais, pavyzdžiui, tenka perplanuoti patalpas, vandens, elektros įvadus, kartais netgi perstatyti kambarius skiriančias pertvaras. Tačiau sunkiausia, ko gero, visa tai padaryti turint ribotą biudžetą, todėl tenka gerokai pasukti galvą, kaip geriausius sprendimus įgyvendinti už optimaliausią kainą.

J. Naradauskaitės-Brunickės įrengtas kotedžas

„Patyręs dizaineris gali padėti optimaliai paskirstyti būsto įrengimo darbams paskirtą biudžetą ir patarti, kur galima sutaupyti, kur verčiau koncentruotis į kokybę. Tačiau visa tai daroma laikantis iš anksto numatyto ir sutarto biudžeto“, – teigia pašnekovė.

Ji priduria, kad neretai naujakuriams tenka ne tik pasiūlyti sprendimus, apie kuriuos patys jie nepagalvoja, bet ir iš anksto numatyti, kurie sprendimai yra nepraktiški, tikrai nepasiteisins ir padėti tokių išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)