Asmeninį estetinį skonį apsibrėžti padės keli klausimai. Atsakykite į kiekvieną jų atskirai, o tada palyginkite atsakymus – turėtumėte rasti sankirtos taškų. Galiausiai paieškokite daugiau informacijos apie tą stilių, kuris dažniausiai kartojasi jūsų atsakymuose. Patyrinėkite, ką jaučiate. Neabejojame, kad tai padės jums išsigryninti interjero dizaino gaires.

Praeitis ar dabartis?

Jei jus labiau traukia PRAEITIS, nei dabartis, vertėtų pasigilinti į šiuos stilius:

Šiuolaikinis: elegantiškos linijos ir septintojo dešimtmečio žavesys – šiuolaikinis interjero dizainas primena „Reklamos vilkų“ filmavimo aikštelę.

Prancūziško kaimo: prancūziško kaimo dizainas dvelkia romantika. Elegantiški lenktų formų baldai ir prabangus dekoras primena rūmus.

Tradicinis: tradicinis dizainas įkūnija „senąjį pasaulį“. Tai aukšta klasė – tvarkingos, klasikinės linijos, patogūs baldai.

Jei jus labiau traukia DABARTIS, jums gali tikti šie stiliai:

Modernus: kaip nusako pavadinimas, skiriamiejo šio stiliaus bruožai yra itin švarios linijos ir minimalizmas – tai viena iš vyraujančių šiuolaikinio dizaino tendencijų.

Skandinaviškas: šiltas medis, natūralūs kilimai ir takai – skandinaviškas stilius yra modernaus ir kaimiško stiliaus dermė.

Eklektiškas: šis stilius apibūdinamas kaip tradicinių taisyklių nepaisymas – dizainas kuriamas derinant įvairius stilius ir elementus, pasitelkiant savo estetinį pajautimą.

Ryškios ar neutralios spalvos?

Jei jums patinka RYŠKIOS spalvos, jums tiks tokie stiliai:

Šiuolaikinis: šiuolaikiniame interjere daug ryškių, sodrių spalvų, tokių kaip deginto apelsino, garstyčių geltonos ir tamsiai mėlynos.

Eklektiškas: kadangi eklektiškas interjero dizainas kuriamas savarankiškai, galite derinti visas spalvas, kokios tik patraukia jūsų akį.

Tradicinis: tradicinis dizainas siekia sukurti sodrią prabangą. Todėl jame daug sodrių, tamsių raudonos, mėlynos ir žalios atspalvių.

Jei jums labiau prie širdies NEUTRALIOS spalvos, greičiausiai rinksitės šiuos stilius:

Modernų: moderniame stiliuje derinami vienspalviai neutralių spalvų atspalviai.

Skandinavišką: skandinaviškame stiliuje vyrauja baltos ir pilkos spalvų paletė. Kaip akcentas gali atsirasti rožinė ar žydra.

Paplūdimio: balta ir smėlio spalva yra paplūdimio stiliaus esmė. Kaip jau ko gero atspėjote, mėlyna dominuoja kaip akcentų spalva.

Mažiau yra daugiau ar daugiau yra daugiau?

MAŽIAU YRA DAUGIAU:

Šiuolaikinis: šiuolaikinio stiliaus dizainas pasižymi švaria erdve. Aksesuarų vos keli, o ir tie patys funkcionalūs.

Modernus: modernus dizainas pagrįstas minimalizmu, jame daug negatyvios erdvės.

Skandinaviškas: skandinavai turi hygge sąvoką – tai jaukumo kūrimas nepersistengiant, neapsikraunant bereikalingais daiktais.

Jei jums labiau prie širdies DAUGIAU YRA DAUGIAU filosofija, rinkitės šiuos stilius:

Eklektišką: kuriant eklektiško stiliaus interjerą, svarbu suderinti unikalius aksesuarus – jų turi būti nemažai.

Bohemiškas interjero stilius

Tradicinį: tradicinio stiliaus esmė – jaukumas. Šio stiliaus interjere daug aksesuarų, paprastai paveldėtų iš tėvų ar senelių, arba daiktų su istorija.

Prancūziško kaimo: prancūziško kaimo stilius išsiskiria prabanga. Pagrindiniai akcentai – auksas ir siuviniai.

Miestas ar kaimas?

Jei geriausiai jaučiatės MIESTE:

Modernus: modernus dizainas gal ir yra iš praeities, bet tais laikais jis buvo labai novatoriškas. Jam pavyko išlaikyti laiko išbandymus ir jis neatrodo pasenęs net ir šiais laikais.

Šiuolaikinis: miestas yra šiuolaikinio dizaino ir naujausių idėjų centras.

Skandinaviškas: skandinaviškas dizainas yra modernaus dizaino giminaitis. Laikomasi tų pačių principų, tik suteikiama Europos nuotaika.

Jei jus traukia KAIMAS:

Kaimiškas („rustic“) stilius: kaip nusako pavadinimas, šis stilius siekia atkurti miško trobelės nuotaiką.

Paplūdimio: paplūdimio stilius yra puikus pasirinkimas tiems, kas geriausiai jaučiasi prie jūros.

Prancūzijos kaimo: Prancūziško kaimo stilius yra Europos kaimiško stiliaus variacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)