„DoubleTree by Hilton“ Vilniuje duris turėtų atverti 2020 m.. Pagal pasaulinio viešbučių tinklo „Hilton Worldwide“ pateikiamą jo valdomų prekės ženklų klasifikaciją, „DoubleTree by Hilton“ priskiriamas visapusiško aptarnavimo (full service) viešbučiams – kaip ir „Hilton by Hilton“ ar „Curio by Hilton“, rašoma pranešime.

Ar į iškilmes bus kviečiamas Vilniaus meras nepranešama.

174 kambariai

„Vičiūnų grupės“ (kurios vienas didžiausių akcininkų Visvaldas Matijošaitis) valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis, sako, kad į projektą „Vičiūnų grupė“ investuoja daugiau nei 30 milijonų eurų, ir tai bus ne tik lėšos pačima 174 kambarių viešbučiui:

„Šalia viešbučio įsikurs moderni lauko terasa, viešbutį sujungsianti su Energetikos ir technikos muziejumi. Pastarajam „Vičiūnų grupė“ taip pat įsipareigojo pastatyti modernią 1 000 kvadratinių metrų ekspozicijų salę“.

Tiek viešbučiui, tiek ir ekspozicijų salei buvo būtina gauti atskirus statybos leidimus ir atlikti kitus derinimus su kompetentingomis institucijomis. Energetikos ir technikos muziejus – saugoma kultūros vertybė, tad visi žingsniai turėjo būti suderinti ir su Kultūros paveldo departamentu.

Darbų pradžia

Š. Matijošaičio teigimu, kartu su „Hilton Worldwide“ įgyvendinamo projekto vizitinė kortelė – erdvūs aukštos klasės kambariai pačioje Vilniaus širdyje. Standartiniai „DoubleTree by Hilton“ svečių kambariai bus erdvesni už daugelį verslo klasės kambarių.

Viešbutyje taip pat įsikurs konferencijų ir SPA centrai, baseinas bei restoranas, atviras visiems norintiems. Ant pastato stogo bus įrengtas „Sky“ baras, iš kurio atsivers išskirtinė Gedimino pilies, Katedros ir senamiesčio panorama. Projektas Vilniuje sukurs maždaug 100 naujų darbo vietų.

Antras „Hilton“

Apie kito „Hilton“ viešbučio statybas Vilniaus centre paskelbė ir „Eika“, kuri greta greta sostinės Gedimino prospekto oficialiai pradėjo projekto „Live Square“ statybas.

Skelbta, kad į šį kelių pastatų kompleksą, kurį baigti ketinama iki 2019 metų pavasario, bus investuota apie 49 mln. eurų.

Teritorijoje tarp Dainavos, V. Kudirkos gatvių ir Gedimino prospekto planuojama pastatyti apie 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto 4 žvaigždučių viešbutį „Hilton Garden Inn“, apie 6,8 tūkst. kvadratinių metrų ploto biurų pastatą su restoranu, poilsio zonomis, terasa ant stogo ir prekybos galerija, taip pat 4,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto daugiabučius. Viešbutyje bus 160 numerių, 88 apartamentai. Šalia miestiečiams skirta pėsčiųjų alėja. Apgyvendinimo įstaigos operatoriai bus lietuviai, kurie dirbs įsigiję frančizę. Dėl įvairių trikdžių projektas pradėtas įgyvendinti puse metų vėliau nei planuota.

„Šis projektas didžiausias mūsų įmonės istorijoje. Mes dar nesame vienu metu statę tokios vertės komplekso“, – pasakoja Domas Dargis, „Eikos“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)