Apie tūkstantinėmis sumomis skaičiuojamą žalą patiriančius, be remonto neapsieinančius ir galop jokių pajamų iš nuosavybės nuomos tikėtis negalinčius nuomotojos sklando ne viena istorija.

Vis dėlto vienas iš tokių nuomotojų – Ericas – nuoširdžiai apsidžiaugė, kai norą apsigyventi jo bute Tokijuje pareiškė menininkas Ali Sabetas, mat būstą jam išvykus tikrai tikėjosi rasti pasikeitusį. Ir ne veltui – tai, ką išvydo, išties pranoko visus puoselėtus lūkesčius, rašoma svetainėje metro.co.uk.
Į vieną iš Japonijos sostinės seniūnijų A. Sabetas atvyko kaip Tokijo meno mugės, kurioje ketino pristatyti keletą savo darbų, dalyvis. Kadangi kurį laiką turėjo kažkur apsistoti, jis rezervavo per „Airbnb“ būstą nuomojančiam Ericui priklausantį butą.

Pats nuomotojas gyvena Kanadoje. Jis kurį laiką domėjosi A. Sabeto kūryba ir gana palankiai ją vertino, todėl nutarė surizikuoti ir pateikti menininkui savotišką pageidavimą. Nuomojamame bute jis paliko raštelį, kuriame išdėstė viltį menininkui išvykus rasti kokių nors apie jo įkvėpimą liudijančių ženklų. Kaip būsimiems kūriniams tinkamas vietas jis nurodė nedidelę baltą tinko sieną ir tamsiai pilkas buto duris. „Būčiau neapsakomai laimingas, jei sukurtumėte kokį nors Japonijoje patirtų įspūdžių įkvėptą kūrinį“, – parašė Ericas.

A. Sabetas ėmėsi darbo pasitelkęs tradicinėje japonų kaligrafijoje ir tapyboje naudojamus teptukus bei tušą. Jo darbuose dažni moterų ilgomis blakstienomis portretai. Menininkas taip pat nevengia ryškių spalvų dėmių.

Kaip atlygį už atliktą darbą Ericas ne tik grąžino A. Sabetui už nuomą sumokėtus pinigus, bet ir pažadėjo leisti apsistoti savo bute kada tik šis nutars atvykti į Japoniją dirbti. Trumpai sakant, tarp nuomotojo ir nuomininko užsimezgė tikra bičiulystė.

„Piešti ant šio jaukaus nediduko buto Tokijuje sienų buvo tarsi svajonės išsipildymas. Su Ericu tapome tikrais draugais, ir aš tikrai džiaugiuosi pasitaikiusia galimybe kurti Tokijuje ir palikti čia dalelę savasties. Šią vietą kada nors tikiuosi tapsiant antraisiais savo namais“, – sako A. Sabetas.

Pabaigai verta paminėti, kad A. Sabeto darbų kainos siekia net 3 tūkst. JAV dolerių (kiek daugiau nei 2,5 tūkst. eurų), tad vien dėl šios priežasties pačiame Tokijo centre esantis būstas tapo vertingu meno kūriniu, paliekančiu neišdildomą įspūdį.

Theory of NGAF 2017 Sabet

A post shared by Ali Sabet (@sabet) on Oct 20, 2017 at 4:36pm PDT

Sometimes silence is the only way. Stillness speaks.

A post shared by Ali Sabet (@sabet) on Oct 11, 2017 at 4:26pm PDT

Now 2017 Sabet

A post shared by Ali Sabet (@sabet) on Oct 1, 2017 at 1:59pm PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)