Remdamasi burėjos Angie Banicki astrologinėmis įžvalgomis, interjero dizainerė Stefani Stein pataria, kaip žemiškasis Jautis savo namams gali suteikti šiek tiek žalumos, o po pasaulį mėgstantis klajoti Šaulys – įtraukti keliones į savo namus.

Avinas (kovo 21 – balandžio 19)

„Jūs mėgstate būti spontaniški, kai tik jums kyla kokia nors mintis, jums norisi šokti ir ją įgyvendinti“, - teigia A. Banicki.

„Būtent taip galite kurti savo erdvę. Kai pajuntate polėkį ir įkvėpimą, griebkite savo priemones ir pavaizduokite viską savo vizijos lentoje. Įsivaizduokite, kas jūsų namams sukurs magijos pojūtį, tuomet palaukite, kol jūsų hiperaktyvi vaizduotė susigulės, ir tik tuomet eikite į parduotuves. Nebijokite pasitelkti dalį šio akį rėžiančio protrūkio ir leiskite namams atspindėti jūsų ugnelę“.

Meno kūrinys

S. Stein patarimas: „Įtraukite į savo erdvę šiek tiek keistumo, įsigydami netikėtą meno kūrinį. Apgalvokite spalvas ir jų gamą“.

Jautis (balandžio 20 – gegužės 20)

„Jaučiai, jūs būnate tokie ramūs ir jautrūs. Žemiški tonai privers jus pasijusti saugiai ir savo vietoje. Augalai taip pat suteiks malonumo. Įsigykite daug kambarinių gėlių“, - rekomenduoja A. Banicki.

„Jums gali kilti sunkumų derinant daiktus, todėl nusistatykite sau ribas. Iš pradžių susitelkite tik ties vienu kambariu. Jei rasite kokį daiktą, kuris tobulai tiks jūsų namams, neatsisakykite jo vien dėl to, kad jis brangiai kainuoja ar su niekuo nedera. Pasitikėkite savo nuojauta ir leiskite daiktams susigyventi“.

S. Stein patarimas: „Prabangi, artriumo įkvėpta erdvė būtų tikra jūsų svajonė. Tačiau nepaisant gerų intencijų, klientams būna sudėtinga ją prižiūrėti. Įneškite į namus gamtos tapetais su lapų raštu“.

Interjeras su žalumynais

Dvyniai (gegužės 21 – birželio 20)

„Dvyniai, jūs esate mąstytojai ir linkę pulti į kraštutinumus. Tai gali apsunkinti jūsų sprendimus, tačiau jūs visuomet galite pasikliauti žodeliais NE“, - teigė A. Banicki.

„Jei jūsų nuojauta kuždės, kad kažkas yra negerai – pasitikėkite ja! Atviros erdvės padės atsiverti ir jūsų mintims. Atminkite tai, kai kursite savo namus“, - pridūrė ji.

Erdvus interjeras

S. Stein patarimas: „Leiskite kraštutinumams tapti jūsų privalumu. „Wabi – sabi“ (netobulo ir laikino grožio) filosofija gali įnešti į jūsų namus harmonijos jausmą ir atsispindės jūsų susidvejinusią asmenybę“.

Vėžys (birželio 21 – liepos 22)

„Ach, Vėžiai, jūs tokie jausmingi. Tegu jūsų namai atspindi jūsų emocijas“, - rekomenduoja A. Banicki.

„Vanduo jums puikiai tinka, todėl įsirenkite puikų vonios kambarį. Stenkitės įtraukti į savo erdvę raminančių vandens elementų ir inkorporuokite medžiagas, kurias reikia pajusti. Pamąstykite apie jaukias pagalves ant sofų ir ilgo plauko kilimą po kojomis. Jums labiausiai tinka dizaino elementai, kurie suaktyvina jūsų emocijas“.

S. Stein patarimas: „Vintažiniai jūros peizažai gali būti tiek klasika, tiek dabartis. Raminanti erdvė neprivalo būti be detalių. Naudokite spalvas ir medžiagas, kaip pagrindą sluoksniavimui“.

Liūtas (liepos 23 – rugpjūčio 22)

Išskirtinis interjeras

„Liūtai, jūs mėgstate būti dėmesio centre. Jūs trokštate tokių namų, kurie verčia kelti klausimą „Kas juose gyvena?, - teigė A. Banicki. – Raskite tokį dekorą, kuris spinduliuotų jūsų asmenybę, tuomet visada savo namuose jausitės įkvėpti. Dažnai kvieskitės į svečius draugus, tuomet abi pusės bus sužavėtos erdve, kurią susikūrėte“.

S. Stein patarimas: „Raskite tokį daiktą ar objektą, kuris jums patiktų, ir leiskite jam įsitvirtinti savo namuose. Pasistenkite, kad aplink šį daiktą formuotųsi naratyvas“.

Mergelė (rugpjūčio 23 – rugsėjo 22)

„Mergelės, jūs mėgstate investuoti savo laiką ir energiją į sumanymus, ir jūsų namai nėra išimtis. Jums patinka kūrybos teikiamas džiaugsmas: kodėl nepasidalijus šiuo potyriu su savo partneriu?“.

„Jūsų dėmesys detalėms yra akivaizdus, ir jūsų antroji pusė tai vertina. Esate vieniša? Veikiausiai jūsų trokštamas partneris jau gėrisi jūsų namais. Bet kokiu atveju visi jūsų svečiai bus sužavėti“, - pažymi A. Banicki.

Interjeras

S. Stein patarimas: „Kalbant apie namų interjerą, aksesuarai yra ne ką mažiau svarbūs, negu pamatiniai daiktai. Savo asmeninei šventovei sukurti itin tinka seno ir naujo derinys. Nėra nieko smagiau, negu medžioti mažus lobius ir rūpintis galutiniais štrichais“.

Svarstyklės (rugsėjo 23 – spalio 22)

„Svarstyklėms svarbiausia yra pusiausvyra“, - teigia A. Banicki. „Jums reikia namų, kurie jus ramintų. Susikurkite oazę, kurioje jumyse tūnanti ir su kitais žmonėmis visuomet maloniai besielgianti pusė galėtų tiesiog užsitrenkti duris ir pasimėgauti savimi. Lauke prie jūsų durų regiu vėjo varpelius – Svarstyklės dievina jų skambėjimą. Jums sušvytėti padeda ryškūs ir šviečiantys objektai. Išreikškite save, bet neperlenkite lazdos“.

S. Stein patarimas: „Įnešti į erdvę ramumo ir tobulybės padeda šilta, neutrali paletė. Ši spalvinė schema puikiai tinka šiuolaikinių ir vintažinių daiktų sintezei, kuri sukurs klasišką įvaizdį“.

Virtuvė

Skorpionas (spalio 23 – lapkričio 21)

„Skorpionams atsipalaiduoti padeda laukas. Visur, kur tik galite, išnaudokite lauką, - rekomenduoja A. Banicki. – Priartėkite prie žvaigždžių ir apgaubkite save gamta. Kurdami namų interjerą, taip pat leiskite pasireikšti jumyse tūnančiam vidiniam vaikui. Jūs galite būti labai rimti. Nusimeskite apsauginius šarvus ir dekoruodami namus remkitės savo vidiniu žaismingumu“.

Interjeras

S. Stein patarimas: „Norėdami sukurti erdvę, kuri būtų tiek elegantiška, tiek žaisminga, semkitės vintažinių idėjų iš maždaug 7-ojo ar 8-ojo dešimtmečio Prancūzijos ar Brazilijos. Vadovaukitės savo intuicija ir tuomet procesas bus paprastas. Kaip ir vaikui, jums tai patiks, arba jūs to nekęsite“.

Šaulys (lapkričio 22 – gruodžio 19)

„Šauliai, jūs esate keliautojai po pasaulį. Leiskite savo namams atspindėti vietoves, kuriose lankėtės, ar kurias norėtumėte aplankyti, - teigė A. Banicki. – Leiskite savo vidiniam pasaulio tyrinėtojui susilieti su jūsų dvasiškąja puse, ir tuomet paskleiskite šią alchemiją savo namuose. Židinys yra būtent tai, ko reikia jūsų ugnies stichijos ženklui. Nėra galimybių? Tuomet naudokite žvakes!“.

S. Stein patarimas: „Suteikite savo erdvei charakterio, eksponuodami namuose meno kūrinius ar suvenyrus, kuriuos atsivežėte iš savo kelionių. Žinoma, ne viskas derės, bet tai nieko bloga. Susikoncentruokite ties bendru (pasaulio) paveikslu“.

Ožiaragis (gruodžio 20 – sausio 19)

„Pirmyn, didieji Ožiaragiai. Tik jūs žinote, kaip kurti grandiozinius planus, taigi suteikite savo erdvei galimybę tai išreikšti, - rekomenduoja A. Banicki. – Jums turėtų patikti didžiulis kiemas ar terasa lauke. Nebijokite į savo gyvenamąją erdvę įpinti savo kūrybinių pomėgių. Jokių puošmenų. Tik tikri, prasmingi daiktai, kurie kažką sako jūsų sielai“.

Augalas interjere

S. Stein patarimas: „Jei neplanuojate įrenginėti erdvaus eksterjero, įtraukite išorę į vidų. Pasirinkite lengvai prižiūrimą augalą, kuris taptų jūsų namų akcentu. Man labiausiai patinka pleomelė (Dracaena reflexa) ir raivė (Pachira aquatica). Pasodinkite augalą į ryškų vazoną, kuris atspindėtų jūsų asmenybę“.

Vandenis (sausio 20 – vasario 18)

„Vandeniai, jūs esate maži, sunkiai dirbantys socialiniai drugeliai. Jūsų erdvė turi būti paprasta, nes jūs joje praleidžia mažiau laiko negu vidutinis žmogus, - sako A. Banicki. – Pamirškite ekstravagantiškus daiktus – jums labiausiai tiks vintažiniai dalykai. Geriausias variantas – paprastas dekoras su trupučiu istorijos“.

S. Stein patarimas: „Nebijokite į šiuolaikinę ar minimalistinę erdvę įmaišyti šiek tiek antikvaro. Tokia priešprieša palieka ilgalaikį įspūdį“.

Žuvys (vasario 19 – kovo 20)

„Jūs esate tokios svajingos ir skraidančios kosmose, - pažymi A. Banicki. – Jūsų namuose regiu banguojančias portjeras ir užuolaidas. Jos atrodo jausmingai ir puikiai tinka jūsų romantiškajai pusei“.

Ji rekomenduoja savo namuose „pademonstruoti savo dieviškąją terpę, ypač vonios kambaryje ir tualete. Galbūt tokios magijos kūrimas jums užims laiko, bet tai nieko bloga“.

S. Stein patarimas: „Greitas ir lengvas būdas sukurti romantišką atmosferą yra švelni, filtruota šviesa. Derinkite ją su lininėmis užuolaidomis be raukšlių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)