Pasaulines interjero tendencijas atidžiai sekantys ir analizuojantys didžiausios Europoje parketo bei kitų kietmedžio grindų įmonės, įsikūrusios Kietaviškėse, prie Elektrėnų, „Bauwerk Boen“ interjero ir parketo tendencijų specialistai prognozuoja, kad šiemet vyravusios tendencijos išliks ir kitąmet. Taigi, kokios jos?

Paslaptinga prabanga

Šiais metais interjere minimalizmas užleido vietą subtiliai prabangai. Interjero dizaineriai namuose nevengė kurti paslapties, įkomponuoti tamsių spalvų ir jas užakcentuoti ryškiomis, blizgančiomis detalėmis. Prabangą ir paslaptį kurti padėjo tamsesnės medinės grindys, suteikiančios kambariui sunkumo, rimtumo. Su tokiomis grindimis tiesiogiai kontrastavo spalvoti, subtiliai ryškūs baldai, paveikslai, augalai.

Šiemet populiarios tamsios spalvos, atsispindėjusios parkete, ant sienų ar puošybiniuose elementuose – ne tik juodos ar tamsiai rudos atspalviai, bet ir sodriai raudona, vandenyno gelmių mėlyna, prislopinta violetinė, pušų girios žalia. Interjero kūrėjai nebijojo šiomis spalvomis dažyti ir grindų, ir sienų, taip sukurti monochrominę aplinką. Tačiau vientisumas čia nebuvo išlaikomas – toks interjeras buvo dekoruojamas kontrastingomis detalėmis.

Tokio tipo interjerui kurti buvo pasirenkamas matinis, o ne blizgus parketas, pagrindinės grindų medžiagos – ąžuolas ir amerikinis riešutas. Blizgesys kuriant prabangą svarbus, tačiau jis atsiskleidė detalėse. Nuo dekoratyvių lempų iki naminių augalų vazonų interjero dizaineriai nevengė pasirinkti ryškių, jaukumą ir prašmatnumą kuriančių puošybinių elementų.

Medinės grindys

Natūralumas su prieskoniu

Nors „Boen“ interjero specialistų pagrindinis pasirinkimas šiemet buvo tamsesnės grindys, klientams, nenorintiems tamsių kambarių, buvo siūlomos lengvos, pastelinės parketo spalvos. Priešingai daugumos manymui, būtent tamsios spalvos kuria šiltesnį namų interjerą, šviesias spalvas renkasi trokštantys gaivos, energijos.

Šviesių spalvų grindys ir sienos taip pat siūlomos tiems, kurių gyvenamosios patalpos nedidelės arba joms trūksta šviesos dėl mažų langų. Paklojus šviesų parketą vizualiai sukuriama daugiau erdvės, patalpa atrodo didesnė ir geriau apšviesta.

Besirenkantys šviesias grindis linko prie rausvų, šiltų atspalvių – levandų violetinės, paplūdimio smėlio rusvos, gaivios rožinės. Net ir tamsaus parketo gerbėjai rinkosi šiltesnių spalvų, tarsi rausvais skaistalais dažytas grindis. Šviesių spalvų grindys paprastai buvo atidžiai derinamos su sienomis ir baldais, kuriant absoliučiai monochrominį ir mažai kontrastingą interjerą.

Šviesiems interjerams kurti buvo pasitelkiamos ne prabangios ar blizgios detalės, bet natūralių medžiagų, žemiškų spalvų, akies nerėžiantys elementai. Dėl to interjero kūrėjai rinkosi matinį ir daugiausia ąžuolo bei uosio parketą. Šviesiame interjere vyravusios medžiagos – medis, oda, keramika, šilkas. Šiek tiek buvo galima pastebėti ir nerūdijančio plieno, tačiau plastikui ir dirbtinėms medžiagoms vietos tokiame interjere – mažai.

Interjero tendencijų specialistai prognozuoja, kad kitąmet tendencijos išliks panašios. Jų teigimu, monochrominis interjeras sulauks vis daugiau dėmesio, tačiau tik šviesiose patalpose. Besirenkantiems tamsias spalvas, ypač tamsesnių spalvų parketą, specialistai rekomenduoja derinti ryškias detales, antraip bus kuriamas itin niūrus, o ne jaukus interjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)