Ypatingai tai pastebima didžiuosiuose miestuose, kur tradiciškai nuoma žymiai brangesnė nei periferijoje. Būtent dėl to atsiranda naujų būdų, kaip nuomotojai ir nuomininkai sprendžia atsiskaitymo klausimą. Ir viena iš sparčiausiai populiarėjančių atsiskaitymo formų – seksas, rašo BBC.

Angliška klasika

Apie tai, kad kai kurie būsto nuomotojai Londone ir jo apylinkėse nuomininkams už nuomą siūlo atsiskaityti seksualinėmis paslaugomis, skelbta jau maždaug prieš metus. Apie tai rašė skelbimų tinklalapis „Craigslist“.

Verta paminėti, kad Didžiojoje Britanijoje nėra įstatymo, draudžiančios reklamuoti seksualines paslaugas internete. Pavyzdžiui, „Craigslist“ tinklalapyje galima rasti skelbimų, kur siūloma „nemokama nuoma simpatiškai merginai“, „nemokama lova moteriai Londono centre“, su sąlyga, kad tokia nuomininkė sutiks su nuomotoju mažiausiai du kartus per savaitę gultis į vieną lovą.

Šių metų pavasarį BBC žurnalistai pasikalbėjo su asmenimis, atsiskaitančiais už nuomą seksualinėmis paslaugomis. Pasirodo, dauguma nuomininkų yra priversti sutikti su tokia atsiskaitymo forma, nes priešingu atveju atsidurtų gatvėje. Būsto nuoma besiverčiantys mano, kad tokia schema yra abipusiai naudinga. Vienas jų pareiškė, kad tai yra „seksas su privalumais“: ne tik malonumas, bet ir nemokamas stogas virš galvos.

Skelbimų, jog būstas nuomojamas mainais į seksualines paslaugas, galima rasti Europos šalyse, Jungtinėse Valstijose, Kanadoje, Australijoje ir kitur.

Praėjusią vasarą JAV Niujorko valstijos Osvego mieste šešios moterys padavė į teismą būsto nuomotoją, kuris mieste iš viso nuomojo kelias dešimtis butų. Kaip skelbia portalas „Syracuse.com“, visos šešios iš jo nuomojosi būstą ir visoms jis siūlė mažesnę nuomos kainą mainais į sekso paslaugas.

Populiarėja ir Rusijoje

Nuomos už seksą schema pamažu populiarėja ir Rusijoje. Keliose internetinėse skelbimų grupėse jau galima rasti skelbimų, kur siūlomas stogas virš galvos už lytinius santykius: „apgyvendinsiu merginą, gyvenu vienas, pinigų nereikia“.

„Išnuomosiu kambarį dviejų kambarių bute studentei ar merginai mainais į rimtus santykius. Patinka pilnesnės merginos, man 24 metai. Gerai uždirbu, rūpinsiuos ir mylėsiu. Jeigu turite problemų su pinigais ar neturite darbo, padėsiu per mėnesį nuo 45 tūkst. rublių. Gyvenu Maskvoje prie metro stoties Poležajevskaja“.

„Galiu apgyvendinti vieną merginą, porą ar trejetą. Jeigu patiksime vienas kitam, gal ir toliau kartu gyvensime. Maskva, centras“, – nurodoma kitame skelbime.

„Priimsime gyventi! Rusę merginą! Arba porą merginų! Galime ir merginą su vaikeliu! 18-30 metų. Tvarkingą, gerą, sąžiningą. Mainais už intymias paslaugas (gali būti ir seksas trise). Siūlome draugystę, bendravimą ir nemokamą maitinimą. Mes tvarkingi, draugiški, svetingi, rūpestingi ir santykiaujame retai“, – rašo kito skelbimo autoriai.
Taip pat egzistuoja ir specializuoti tinklapiai, skirti tokiai nemokamai nuomai.

Dauguma nuomotojų nori simpatiškos, adekvačios merginos be kompleksų ir mainais siūlo nemokamą stogą virš galvos.
Kai kuriuose originalesniuose skelbimuose siūlomas ne tik būstas, bet ir ranka bei širdis. „Jeigu pavargai nuo vienatvės ir esi pasirengusi sukurti šeimą, esu pasirengęs apgyvendinti tave nemokamai“. Tokį skelbimą parašė 48 metų Sergejus.

Beje, skelbimų, kuriuose moterys siūlytų nemokamą gyvenamąją vietą vyrams mainais į sekso paslaugas, nėra.

Santykiai – nebūtini

„Ne kiekviena nemokama nuoma siūloma mainais į santykius, – pažymi nekilnojamojo turto ekspertai. – Akivaizdus pavyzdys – būsto suteikimas mainais į remontą ar ligonių ar senyvo amžiaus žmonių priežiūrą. Taip pat galima rasti ir egzotiškesnių variantų. Pavyzdžiui, apgyvendinimas mainais į pozavimą nuotraukoms ar meno projektams. Beje, neretai nuoma mainais už lytines paslaugas numato ir būsto tvarkymą bei maisto ruošimą.“

Kai kuriais atvejais nemokamas apgyvendinimas siūlomas mainais į korepetitoriaus paslaugas.

Tiesa, paslaugų kokybės niekas negarantuoja. „Niekam nerekomenduoju nuomoti būsto mainais į remontą. Nematysite nei remonto, nei pinigų už nuomą, – sakė nekilnojamojo turto agentas Aleksandras Charybinas. – Ir tai yra normalu: geras meistras vargu ar ims dirbti mainais į būstą. Geriems meistrams darbo ir pajamų netrūksta, todėl būsto problemų jie neturi.“

Verta paminėti, kad daugelyje šalių prostitucija yra baudžiama. Tačiau pikantiški santykiai tarp nuomotojo ir nuomininko – visai kitas reikalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)