Būtent čia vyko garsieji „Playboy“ vakarėliai, gimdavo naujos žvaigždės ir garbaus amžiaus sulaukęs erotikos magnatas šventė vestuves su jaunutėmis merginomis.

Pirko už milijoną

H. Hefneris „Playboy“ rezidenciją įsigijo 1971-aisiais, už 1,05 mln. JAV dolerių (0,93 mln. eurų).

„Playboy Mansion“ vila – vienas iškiliausių architekto Arthuro R. Kelly‘o kūrinių, ir „vienas išskirtiniausių būstų pasaulyje, karališkas brangakmenis Holmi Hilso karūnoje, – rašoma Deno Metropouloso, dabartinio jos savininko, pranešime. – Vila – tikras dizaino šedevras, sukurtas <...> garsaus architekto, kurio šeimos įtaka buvo labai svarbi Los Andželo plėtrai XX a.“

Imituojant gotikinį Tiudorų stilių suprojektuotas namas buvo pastatytas 1927 m.

Dabartinėje maždaug 25 tūkst. kv. metrų viloje su 29 kambariais yra kelios virtuvės, žaidimų kambarys, vyno rūsys ir namų kino salė su vargonais, teniso kortai, krepšinio aikštelė, zoologijos sodas, 12 erdvių miegamųjų. Net porą aukštų užėmė šeimininko apartamentai.

Legalus zoologijos sodas

Vila pastatyta tarp kelių Los Andželo namų, turinčių licenciją įrengti zoologijos sodą.

Parkais apsodintame plote įrengtas žvėrynas, paukštidė, įveistas ir botanikos sodas, po kurį skraido įvairiausi egzotinių kraštų paukščiai, vaikštinėja beždžionės, galima pamatyti ir baltųjų povų bei kitų nevaržomai po visą teritoriją vaikštinėjančių gyvūnų.
Rezidencijos valdoms priskiriama ir gimnastikos salė, teniso kortai, vaismedžių sodas, svečiams skirtas namas su keturiais miegamaisiais ir liūdnai pagarsėjęs baseinas su grotos imitacija.

Tik 2009 m. milijardieriaus investuotojo, kompanijos „Metropoulos & Co“ direktoriaus Deano Metropouloso sūnus Darenas įsikūrė H. Hefnerio kaimynystėje., nupirkęs gretimą valdą iš „Playboy“ magnato už 18 mln. JAV dolerių (15,9 mln. eurų). Būtent šis žmogus vėliau tapo ir pagrindinės vilos savininku.

2016 m. rugpjūtį „Playboy“ linksmybių vilą jis įsigijo už 100 mln. JAV dolerių (88,7 mln. eurų). Abi valdas jis ketina sujungti į vieną 2,92 ha ploto kompleksą.

Liko iki mirties

Perkant vilą buvo sutarta, kad „Playboy“ įkūrėjas Hughas Hefneris liko gyventi savo rezidencijoje iki pat mirties, informuoja „latimes.com“.

Pirkimo sandoris buvo sudarytas 2016 m. rugpjūtį. Kartu su vila buvo parduoti ir visi joje buvę meno kūriniai. Pagal susitarimą, „Playboy Eterprises“ per metus turėjo mokėti po 1 mln. JAV dolerių siekiantį nuomos mokestį.

Žinia, kad D. Metropoulosas ketina renovuoti ir perstatyti vilą grąžindamas jai pirminę išvaizdą, buvo sutikta su šiokia tokia nuostaba. Apskritai jaunasis verslo magnatas garsėja pomėgiu įpūsti naują dvasią laiko patikrintiems prekių ženklams.

Prieš keletą metų „Metropoulos & Co.“ pardavė Los Andžele įsikūrusią įmonę „Pabst Brewing Co.“ Už ją pavyko gauti net 700 mln. JAV dolerių (maždaug 596 mln. eurų) grynaisiais, o tai yra 550 mln. JAV dolerių (maždaug 468,4 mln. eurų) daugiau nei buvo sumokėta 2010-aisiais. Kartu su „Apollo Global Management“ įmonė yra ir „Hostess“ savininkė, be to, prisidėjo prie tokių užkandžių kaip „Twinkies“ populiarinimo.

„Perrier-Jouët Champagne“, „Ghirardelli Chocolate“ ir „Bumble Bee Tuna“ yra dar keletas įmonės įsigytų ir atgaivintų prekių ženklų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)