Jos vadovaujama kraštovaizdžio architektų studija „Martha Swhwartz Partnership“ Londone suprojektavo buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijos, kurioje įsikurs daugiafunkcis kvartalas „Business Stadium“, viešąsias erdves: aikštę, promenadą, skverus, rašoma pranešime.

„Projekte derinami vandens, apšvietimo, želdinių, laisvalaikio infrastruktūros sprendiniai. Pavyzdžiui, viešosiose erdvėse naudojami šeši skirtingi apšvietimo tipai, būtent šiam projektui kuriami unikalūs stiklo pluošto šviestuvai, kurių aukščiausias sieks 8 metrus, o atstumas tarp atramų bus 18 m. Taip pat bus atvežti 170 medžių. Visi jie bus sodinami specialiai jiems suformuotose dirbtinėse kalvelėse su individualiomis drėkinimo, apšvietimo sistemomis. Bus sodinami jau paaugę medžiai, kad erdvė iš karto taptų jauki ir patraukli lankytojams“, - vardija R. Sanderson.

Pasak jos, teritorijoje taip pat bus sumontuoti penki skirtingi vandens sprendinių tipai– nuo fontano, užimančio beveik 150 kv. metų plotą, iki lietaus vandens baseinėlių, taip pat sumontuoti dešimtys suolelių, tribūnų. Žiemos renginiams prie „Business Stadium West“ verslo centro bus sukurta šildoma lauko tribūna.

„Žalgirio“ stadionas

Į viešųjų erdvių projektą UAB „Hanner“ investuoja 2 mln. eurų, o įvertinus žemės, kurią kompanija įsigijo atviram aukcione, kainą, bendra investicija viešajai infrastruktūrai sukurti sieks 10 mln. eurų.

Arvydas Avulis, UAB „Hanner“ valdybos pirmininkas sako, jog baigus darbus teritorija turėtų tapti viena iš Vilniaus traukos vietų miesto gyventojams ir svečiams.

„Į viešąsias erdves investuojame tam, kad ši teritorija taptų patogia vieta gyventi, dirbti ar tiesiog maloniai praleisti laiką. Fontanai, tribūnos, želdiniai ir kiti elementai kuriami taip, kad čia gerai jaustųsi ir skubantis praeivis, ir atėjusieji praleisti laisvalaikį. Pastatų pirmame aukšte įsikurs restoranai, kavinės, mažos parduotuvėlės, kurios turėtų patenkinti daugelio poreikius ir suteikti viešąjai erdvei daugiau gyvumo ir patrauklumo “, - teigia A. Avulis.

Be viešųjų erdvių 6,6 ha ploto sklype bus sukurtas daugiafunkcinis kvartalas: jame numatyti pastatyti apie 120 tūkst. kvadratinių metrų biurų patalpų, 25 tūkst. kvadratinių metrų gyvenamojo ploto. Jame taip pat duris atvers 200 kambarių „Marriott“ tinklo viešbutis.

Po visa sklypo teritorija bus įrengta 2000 vietų požeminė automobilių statymo aikštelė.

„Žalgirio“ stadionas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)