Deja, tenka susitaikyti su mintimi, kad mažoje erdvėje nepavyks įrengti virtuvės, tenkinančios visus poreikius be išimties. Jei bent kartkartėmis gaminate, svarbiausia šios namų erdvės paskirtis – maisto ruošimas. Taigi rekomenduojama susitelkti būtent į šią virtuvės funkciją pasirūpinant, kad visi reikiami prietaisai ir maistui ruošti reikalingi paviršiai yra būtent čia.

Atverkite erdvę

Maža virtuvė kartais gali sukelti klaustrofobiją, jei šią erdvę apkrausite nesibaigiančiomis spintelėmis, kabančiomis virš galvos. Jei galite užtikrinti tvarką virtuvėje, rinkitės atvirus variantus. Tiks lentynos, puodų kabyklos, magnetiniai peilių ar prieskonių laikikliai. Virtuvė tikrai atrodys erdvesnė ir turėsite puikią galimybę demonstruoti mėgstamiausius produktus ir švytinčius puodus.

Virtuvės interjeras

Veidrodis tarp pakabinamų ir pastatomų spintelių

Pakabinus veidrodinę juostą tarp viršutinių ir apatinių spintelių virtuvė atrodys didesnė. Sienos plotas virš maisto ruošimo paviršiaus – ideali vieta veidrodžiui. Tiesa, ne ką prasčiau veidrodžiai tiks ir kitose strategiškai tinkamose virtuvės vietose.

Stiklas virtuvėje

Vienas paprasčiausių būdų praplėsti virtuvės erdvę – įtraukti stiklą, suteikiantį perregimumo objektams ir didinantį erdvės pojūtį ar tai, ką dizaineriai linkę vadinti negatyvia erdve. Galite rinktis stiklinį maisto ruošimo paviršių, stalviršį ar stiklines spintelių dureles.

Funkcionalumas ir apšvietimas

Mažoje virtuvėje galima sumaniai sukabinti ant sienų įvairius įrankius, o kuo daugiau įrengsite apšvietimo po spintelėmis, tuo šviesesnė bus jūsų maža virtuvė.

Virtuvės interjeras

Dažniausiai virtuvėse montuojamas fluorescencinis apšvietimas, kai melsvos šviesos srautas nukreipiamas į šioje erdvėje esančių objektų susitelkimo vietas, įskaitant ir maistą. Balansui suteikti apsvarstykite galimybę įsigyti kabinamų šviestuvų, garantuosiančių valgymo zonai labiau apetitą keliančių spalvų.

Erdvę plečiančios spalvos

Pastelinės ar šviesios spalvos, derinamos su balta, šviesą atspindi, kreipia žvilgsnį į viršų, todėl lubos atrodo aukštesnės. Vis tik nederėtų visiškai vengti bet kokių ryškesnių spalvų, nes drąsūs tonai mažesnio dydžio virtuvėje gali būti labai naudingi.

Dėmesys į grindis

Kur žvilgsnis dažniausiai krypsta vos tik įžengus į erdvę? Dažniausiai žvelgiama žemyn, o tai reiškia, kad virtuvėje iš karto atliekama šiukšlių kibiro ar nutrintų grindų apžiūra. Štai kodėl grindims nedidelėje virtuvėje tenka itin reikšmingas vaidmuo.

Virtuvės interjeras

Linoleumas – laiko patikrintas virtuvės grindų dangos variantas, pasižymintis ne tik praktiškumu, bet ir patrauklia kaina. Jei vis tik pageidaujate išskirtinio varianto, rinkitės marmurą: kadangi virtuvės plotas nedidelis, grindų dangos kaina nesukels šoko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)