Skandinaviškam interjero stiliui tampa būdingos Europoje populiarios žemės spalvos. Tuo įsitikinusi kompanijos „Tikkurila“ sudaryta vertinimo komisija, paskelbusi spalvą „Terracotta“ (N405) 2018 metų spalva, rašoma pranešime spaudai. Raudoną molį primenantis oranžinis šios spalvos atspalvis suteikia įprastam šviesiam interjerui taip reikalingos šilumos.

Vertinimo komisiją sudariusios garsios spalvų ekspertės – interjero dizainerė ir tendencijų analitikė Nina Bruun, grafikos dizainerė Päivi Häikiö ir dizaino skyriaus vadovė Marika Raike – įkvėpimo sėmėsi iš pasaulinių tendencijų, pvz., ramybės siekio, rankų darbo ir natūralumo. „Terracotta“ – išraiškinga spalva, skatinanti eksperimentuoti ir sutelkti dėmesį į šią akimirką.

Metų spalva „Terracotta“

„Pilkos ir baltos spalvos vyravimas pagaliau baigiasi – Šiaurės šalių dizaineriai atsisako blankių spalvų paletės ir linksta prie individualaus spalvų parinkimo. Spalvos ir vėl tampa saviraiškos priemone. Būdama dizainerė aš nuolat dirbu su spalvomis, todėl natūralu, kad mano namų sienos negali būti baltos. Kompanijos „Tikkurila“ metų spalva – „Terracotta“ (N405) – tapo labai svarbiu dizaino elementu mano svetainėje“, – sako Kopenhagoje įsikūrusi interjero dizainerė Nina Bruun.

„Ji įkūnija drąsą. Ji įkūnija gamtą. Ji įkūnija ramybę ir stichiją. Ji man labai patinka, nes yra tokia daugialypė, – sako interjero dizainerė Nina Bruun.

Raudona spalva su rudais atspalviais, blanki smėlio spalva, visi mėlynos spalvos atspalviai ir tamsiai pilka spalva idealiai dera tarpusavyje, kaip ir gamtoje. Nebijokite savo namų interjere derinti vien šiltų spalvų arba žaisti šaltų ir raudonų spalvų deriniais.

Metų spalva „Terracotta“

„Skandinaviškas interjero stilius pamažu pereina prie labiau europietiškos žemės spalvų paletės. Skirtinga tekstūra ir skirtingas blizgumas spalvų deriniams suteikia visiškai naują aspektą“, – sako Nina Bruun, apibūdindama 2018 m. spalvų kolekciją.

„Raminamai veikiančios spalvos – tai tarsi protestas prieš nepaliaujamą kasdienio mūsų gyvenimo triukšmą bei skubą. Šviesesnės natūralios spalvos spinduliuoja ramybę, o raudonai rudi, šviesaus smėlio, skirtingi mėlyni ir tamsiai pilki atspalviai idealiai dera tarpusavyje. Visos spalvos turi šiek tiek pilkumo, todėl jas lengva derinti, nes nė viena neužgožia kitos“, – aiškina dizaino skyriaus vadovės Marika Raike.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)