Ši vieta yra tarp Vilniaus ir Kauno, Pakalniškėse – pakankamai toli, kad pavyktų pasijusti atitrūkus nuo miesto šurmulio, tačiau pakankamai arti, jog nereikėtų praleisti visos dienos atvykimui.

Namelis įsikūręs ant šlaito, šiaurinė jo pusė atsukta į tankų mišką, o pagrindinis fasadas su didžiuoju langu yra atsisukęs į pietus, tad maloniai šildosi saulėje ir leidžia savininkams pasimėgauti nuostabiais gamtos vaizdais.

Architektės Emos Butrimavičiūtės projektuota trobelė buvo pastatyta taip, kad turėtų kuo mažiau įtakos šiai vietai. Sraigtiniai pamatai buvo į žemę įsukti rankomis, o visa namo konstrukcija buvo pagaminta iš SIP (lengvos konstrukcijos skydų) plokščių ir surinkta per 3 dienas.

DELFI pasidomėjo, kiek kainuotų išorinių sienų iš SIP skydų vienas kvadratinis metras. A energetinės klasės namui kainuotų 39 eurus, A+ – 41 eurą, o aukščiausios energetinės klasės, A++, kuri bus privaloma nuo 2021-ų metų, vienas kvadratinis metras kainuotų 43 eurus.

14 kv. metrų name yra įrengta nedidelė virtuvėlė, karališko dydžio lova su dar viena papildoma ištraukiama lovele, taip pat yra vonia su erdvia dušo kabina. Pats svarbiausias pasiekimas – čia nėra jokių transformuojamų baldų, laiptų-kopėčių, nieko, kas nedidelius namus paverčia nepatogiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)