Nuo vieno šio namo balkono atskilo nemenkas betono gabalas ir praeiviams prieš akis tėškėsi į šaligatvį.

„Laimei, niekas nenukentėjo, tačiau apžiūrėjus balkonus pasidarė nejauku - kaip gali būti miesto centre tokios būklės pastato konstrukcijos?“ - stebėjosi įvykio liudininku tapęs klaipėdietis.
Pasak jo, po incidento vienas Herkaus Manto g. 4 namo gyventojas aiškino, jog taip yra dėl to, kad Savivaldybė delsia priimti sprendimą dėl namo administratoriaus skyrimo.

„Tokiu atveju namas lieka kaip įkaitas, o nukentėti gali bet kas iš mūsų praeivių?“ - stebėjosi įvykio liudininkas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis patikino, kad ši informacija iš piršto laužta. Jo žiniomis, ilgą laiką šį namą administravo „Danės būstas“, tačiau, pačių gyventojų sprendimu, maždaug prieš mėnesį administravimas buvo perduotas „Namų administravimo centrui“.

„Nežinau tiksliai, ar jau perduoti dokumentai vieno administratoriaus kitam, bet tikrai nebuvo taip, kad namas būtų be administratoriaus“, - tikino A. Gaižutis.

Byrantis namas Klaipėdoje

Valdininkas pabrėžė, kad už namo priežiūrą yra atsakingas namo administratorius.

„Gali būti, kad apžiūrėdami namo konstrukcijas ir jie ne viską pastebi. Būna ir taip, kad administratorius informuoja gyventojus, kad reikia tvarkyti balkonus, namo fasadą, bet gyventojai pagaili pinigų. Kol kažkas neatsitinka, tol sprendimų nepriima. Bet po tokio nutikimo, kaip šis, namo administratoriui jau nebereikia atsiklausti gyventojų, jis privalo užtikrinti esamus reikalavimus, tad turi atlikti darbus ir supažindinti gyventojus su kaina“, - pasakojo A. Gaižutis.
Panašu, kad toks scenarijus dėliojosi ir minėto namo istorijoje. Bendrovės „Mano būstas“ atstovas spaudai Paulius Ugianskis komentavo, kad tol, kol šį namą administravo, „Danės būstas“ gyventojams ne kartą buvo siūlyta tvarkyti namo fasadą ir balkonus.

„Buvo organizuojami susitikimai su gyventojais, lentose kabėjo skelbimai, bet žmonės kategoriškai nepritarė jokiems darbams ir dabar matome rezultatą„, - minėjo P. Ugianskis.

Jis patvirtino, kad šio namo gyventojai atsisakė „Danės būsto“ paslaugų ir jau yra pasirinkę kitą administratorių.

Byrantis namas Klaipėdoje

Tiesa, bent jau A. Gaižučio nurodyto „Namų administravimo centro“ darbuotojai teigė nieko nežinantys apie tai.

„Šiuo metu mes neadministruojame nė vieno namo. Pirmą kartą girdime apie šį namą. Bet gal dar tiesiog popierių neturime, sunku pasakyti. Tokiu atveju turime gauti oficialų įsakymą iš Savivaldybės, bet jokių popierių dar tikrai neturime. Gal reikės mums patiems skambinti į Savivaldybę pasiteirauti“, - pečiais traukė „Namų administravimo centro“ finansininkė.